Je haar zelf thuis kleuren, het gaat nogal eens verkeerd. Maar ook na een kleurbeurt bij de kapper is je haar vaak al na een paar weken aan opfrissing toe. Je nieuwe, zilvergrijze coupe krijgt een gele ondertoon of je zomerse goudblonde highlights krijgen een doffe, oranje tint. Met de bekende Wella toners corrigeer je ongewenste gele of oranje tonen maar hoe weet je nu welke van de 8 toners het meest voor jou geschikt is?

wella toners

De Wella Color Charm toners zijn heel populair in Amerika. Vooral van de T18 Lightest Ash Blonde zijn talloze reviews te vinden op Youtube maar naast deze lichtblonde askleur zijn er nog 7 andere toners verkrijgbaar, gaande van zilver tot warm goudblond. Grofweg kun je stellen dat Wella 4 koele toners en 4 warme toners heeft. Daarnaast zijn er nog 2 additieven, toevoegingen om de kleur extra koel of extra warm te maken.

wella toners

Zoals je op bovenstaande afbeelding ziet vereisen bijna alle toners dat je je haar eerst blondeert naar lichtgeel (level 9 of 10). Dat komt omdat toners werken op basis van een contrasterende kleur en enkel haar dat licht genoeg is kan een kleur opnemen. Zo gaan we gele tonen neutraliseren met paars en oranje tonen met blauw. Toners op basis van blauw en violet zullen ook werken op donkerblond of middenblond haar (level 6 en 7) maar het resultaat zal niet zo licht zijn als op bovenstaand voorbeeld.

paarse toner

Hoe ontstaat geel of oranje haar?

Tijdens het ontkleuren wordt het pigment uit je haar verwijderd, dat verloopt in fases. Afhankelijk van hoe donker je natuurlijke haarkleur is zul je te maken krijgen met rode, oranje en gele ondertonen. Met ontkleuren alleen eindig je altijd met één van deze kleuren. Daarna kun je een toner gaan gebruiken om de gele of oranje tonen te neutraliseren.

wella toners

Hoe werken de Wella toners?

De Wella Color Charm toners werken op basis van de bijhorende 20 volume Wella ontwikkelaar. Die zorgt ervoor dat de haarschubben geopend worden zodat de contrasterende kleur het haar kan binnendringen en ervoor kan zorgen dat de warme ondertonen verdwijnen. De Wella toners laat je maximum 30 minuten inwerken alvorens je haar te wassen met shampoo en conditioner.

Kunnen de Wella toners mijn haar niet beschadigen?

Hoe gezonder je haar is voor het gebruiken van een toner hoe mooier en egaler het resultaat zal zijn. Bij haar dat erg poreus is door bijvoorbeeld meerdere ontkleuringen of door dagelijks gebruik van de stijltang kan het zijn dat een paarse toner je haar een paarse gloed geeft. Zorg er daarom altijd voor dat je een herstellende behandeling toepast vóór je je haar gaat tonen.

Het meest aangewezen product hiervoor is Olaplex, dat is een product dat de zwavelverbindingen in je haar herstelt. Het legt geen beschermende laag over je haar zoals conditioners of haarmaskers dat doen maar dringt echt in je haar binnen en herstelt daar beschadigingen door chemische behandelingen of door de stijltang.

Welke Wella toner heb ik nodig?

Van de 8 beschikbare Wella Color Charm toners zijn er twee met een zilveren finish, twee met een asblonde finish en vier beige toners.

T28 en T10 zijn toners met een zilveren finish. T28 is meer geschikt voor iets donkerder, geelblond haar. Het resultaat is een natuurlijke, lichtblonde kleur. De T10 toner werkt op licht geelblond haar en geeft een koel, zilverblond resultaat.

Van de asblonde toners T18 en T14 is T18 de beste keuze voor geelblond haar zonder oranje tonen. Deze toner bevat namelijk enkel violet pigment. Doordat de Wella Color Charm T14 toner zowel violet als blauw pigment bevat is deze geschikt voor haar dat zowel gele als oranje ondertonen heeft.

T15, T11, T27 en T35 zijn allen toners op basis van violet en goud. Ze neutraliseren warme ondertonen zonder je haar een koele finish te geven. Deze toners zijn dus perfect voor wie een neutrale haarkleur wil zonder asblonde of zilveren finish.

T35 werkt al op goudblond of licht goudbruin haar en is de perfecte toner om mee te beginnen als je van donkerbruin naar blond haar wil. De andere toners werken op geelblond haar.

Je kan de toners perfect met elkaar vermengen om een koeler of warmer resultaat te verkrijgen. Verder zijn er nog de toevoegingen 050 Cooling Violet en 042 Warming Gold. Op zichzelf werken ze niet, je mengt ze telkens met een toner en natuurlijk met de Wella Color Charm developer.

Heb je nog vragen over het tonen van je haar? Aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar info@clipextensions.be

    19-07-2018 12:45     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 De laet wendy -  30-04-2020

Hallo, ik heb 2 maand geleden mijn haar laten kleuren bij een kapster. Volgens haar zat ik,op level 8 , toen ze het kleurde zag het plots oranje, geen paniek zei ze we zetten er een toner op daarna verdween de oranje gloed in mijn haar, maar nu na 2 maand, komt het oranje er terug door. Ik twijfel welke toner ik moet gebruiken ofwel T 28 of t 14 , heb een oranje ondertoon. Grtj Wendy