Crimped hair trend | Inspiratie

  05/01/2017     Reacties (0)

   

Retro hairstyles, gotta love 'em. Onlangs konden jullie al lezen dat de strakke retro waves die we de voorbije jaren vaak op de catwalk en bij celebrities zoals Nicole Richie en Tyra Banks zagen, in 2017 wellicht niet meer te zien zullen zijn. In plaats daarvan worden we wel warm gemaakt voor crimped hair of wafelijzer haar, een trend uit de jaren '80 die weer helemaal tot leven komt.

crimped hair

In 2017 geldt: hoe meer volume, hoe beter en daar staan de 80's natuurlijk wel bekend om. Een trend van toen, crimped hair, zagen we in de 90's weer even oplaaien maar lijkt nu ook weer aan populariteit te winnen. We zagen crimped hair al op de catwalk maar ook celebs als Ariana Grande en natuurlijk enkele bekende Instagrammers waagden zich er al aan. Tijd voor wat inspiratie!

crimped hair

Ariana Grande's volumineuze paardenstaart met hier en daar subtiele plukjes “crimped hair”.
 

 

Crimped hair, subtiel verwerkt in een andere trend: volle, volumineuze vlechten.
 

 

Crimped hair betekent instant volume voor fijn haar.
 

 

Geef crimped hair een extra bohemian twist door er hier en daar kleine vlechtjes of bloemen in te verwerken.
 

 

Ook in kort haar kun je met enkele crimps een leuk effect creëren.
 

 

Een tikkeltje gewaagd: crimped hair als bruidskapsel.
 


Of hou het subtiel door slechts enkele crimps toe te voegen.

 

  

Lees meer

Deze kapsel trends laten we achter ons in 2017

  27/12/2016     Reacties (1)

Met het einde van 2016 op komst is het tijd voor een terugblik en een vooruitzicht naar volgend jaar. 2016 was een kleurrijk jaar op het gebied van kapsels en het kan haast niet anders dan dat 2017 minder opvallende kleurtrends met zich zal meebrengen. Benieuwd welke kapsels we achter ons laten in 2017?

voorbije kapsel trends

Felle haarkleuren zoals rainbow hair en neon haarkleuren waren in 2016 en de jaren daarvoor enorm hip maar in 2017 gaan we het toch iets rustiger aan doen. Onnatuurlijke haarkleuren blijven nog steeds trendy maar ze worden wel meer gecombineerd met een natuurlijke kleur. Denk aan de sombre (soft ombre) dat op dit moment al één van de populairste kapsels is.

voorbije kapsel trends

Het messy knotje bovenop het hoofd was in 2016 ook een vaak gezien kapsel maar in 2017 ruilen we de messy knot in voor een netter exemplaar. Niet superstrak maar wel meer afgewerkt en opvallend laag in de nek.

voorbije kapsel trends

Eén van de grootste opkomende kapsel trends zijn fijne krulletjes. Je kan ze op verschillende manieren maken (met rietjes of potloden bijvoorbeeld) maar de snelste en makkelijkste manier is een krultang met een hele kleine diameter zoals de nieuwe Carmen Chopstick Curler.

 

De strakke retro waves die we in 2016 op de catwalk zagen zullen we in 2017 echter minder gaan zien.

voorbije kapsel trends


 

extensions

Lees meer

De grootste celebrity kapsel transformaties van 2016

  21/12/2016     Reacties (1)

2016 was het jaar van kleurrijke kapsels, de lob en textuur. Trends waar celebrities met veel plezier op inspeelden en die we ook voortdurend op Instagram zagen. Nu het jaar bijna voorbij is wordt het tijd voor een terugblik naar de grootste kapsel transformaties van celebs. Of ze allemaal even geslaagd zijn oordeel je zelf maar over ;-)

kapsels celebs

De meest recente transformatie komt van Jennifer Lawrence die haar signature lob inruilde voor een langer kapsel. Ze bleef bij blond haar, maar er werd flink wat lengte toegevoegd door middel van hairextensions.

kapsels celebs

Amber Heard ging dan weer van lang naar kort(er). Ze ruilde haar lange haar in voor een lob met veel laagjes tot net onder de schouders.

kapsels celebs

In Beauty and the beast zien we Emma Watson begin volgend jaar aan het werk met een warme, chocoladebruine haarkleur maar nu heeft ze gekozen voor nóg een tintje donkerder.

kapsels celebs

Hailey Baldwin ruilde haar blonde haren dan weer in voor een hippe roze tint. De donkere aanzet geeft haar coupe toch een meer natuurlijke look.

kapsels celebs

Ariana Grande zweert al zolang bij haar strakke, lange paardenstaart dat we haar haast niet anders kennen maar sinds deze zomer combineert ze haar paardenstaart regelmatig met een froufrou. Een clip in haarstukje weliswaar, maar haar nieuwe look staat haar bijzonder goed.

kapsels celebs

Christina Aguilera was vorige zomer voor eventjes een redhead. Ze ruilde haar lange blonde haren in voor een natuurlijke rode coupe. Inmiddels is ze weer terug bij haar vertrouwde platinablonde kleur.

kapsels celebs

In welke haarkleur hebben we Rihanna nog niet gezien de afgelopen jaren? Haar opvallendste kapsel van dit jaar waren ongetwijfeld de lange dreadlocks die ze had. Inmiddels heeft ze terug een volle coupe lang en glanzend haar.
 

clip in extensions

Lees meer

Met deze tips ziet een clip in froufrou er heel natuurlijk uit

  14/12/2016     Reacties (0)

Haarstukjes en pruiken zijn al lang geen taboe meer maar dit jaar zagen we ze zelfs met trots gedragen worden op de rode loper. Zo droeg topmodel Gigi Hadid tijdens de MTV Movie Awards een clip in froufrou die niet van echt te onderscheiden is. In dit artikel delen we enkele tips met je zodat jouw clip in froufrou perfect samen valt met de rest van je haar, alsof je net een pony hebt laten knippen bij de kapper.


clip in froufrou

Kies de juiste kleur

Op bovenstaande foto van Gigi zie je al meteen dat haar clip in pony precies dezelfde kleur heeft als haar eigen haar. Gigi's haarkleur is vrij egaal maar vaak is je haar bij de punten lichter dan bovenop. Zorg dat je clip in pony dezelfde kleur heeft als je haarkleur bovenop. Met een tint lichter of donkerder valt het meteen op dat je een haarstukje draagt.

 

Ga voor echt haar

De kwaliteit van synthetisch haar mag dan wel verbeterd zijn de laatste jaren, toch zie je nog steeds dat het nep is. Het haar valt anders en het haar glanst ook op een onnatuurlijke manier. Echt haar is duurder maar het ziet er natuurlijk uit én je kan het haarstukje gewoon verven als je zelf van haarkleur verandert.

 

Kies de juiste vorm

Wanneer je bij de kapper een rechte froufrou laat knippen zul je zien dat je haar vanaf de kruin naar voor gekamd wordt alvorens geknipt te worden. Net zoals een echte froufrou moet je clip in haarstukje dus beginnen vanuit de kruin van je haar. Het beste is een haarstukje in de vorm van een driehoekje, die plaats je zo dicht mogelijk tegen de kruin aan en met de juiste styling lijkt het net je eigen haar.

 

Eerst stylen

Een nieuwe clip in pony of eentje die je al een tijdje niet hebt gedragen valt helemaal niet mooi. Zorg ervoor dat je het haarstukje eerst wast en in model föhnt voor je het gaat inbrengen. Wees ook niet bang om je nieuwe froufrou wat meer in model te (laten) knippen. Bij Gigi zie je dat haar froufrou een beetje warrig geknipt is voor een extra natuurlijk effect.

 

Combineer

Heb je van nature erg dun haar dan kan zo'n dikke, volle froufrou er onnatuurlijk uitzien in verhouding tot de rest van je haar. Je kan het haarstukje niet dunner maken want dan zie je de onderkant er doorheen maar je kan zo'n clip in froufrou wel combineren met bijvoorbeeld een volle clip in paardenstaart of met clip in extensions. Experimenteer met haarstukjes nu ze zo hip zijn.

 

clip in froufrou

Lees meer

25 leuke kapsels voor Kerst | Kerst kapsels

  07/12/2016     Reacties (0)

Kerst komt alweer met rasse schreden dichterbij en misschien ben je al op zoek gegaan naar een leuke outfit. Een little black dress en rode lipstick zijn altijd een goed idee maar wat met je kapsel? Of je nu in je foute Kersttrui aan tafel gaat of chique uitgedost, uit deze 25 Kerst kapsels haal je zeker inspiratie.

kerst kapsels
kerst kapsels

Lees meer