Dit zijn dé 5 dingen die we volgens kappers verkeerd doen

  08/02/2017     Reacties (0)

Bad hair days behoren ongetwijfeld tot de grootste ergernissen van vrouwen als het op hun uiterlijk aankomt. Vaak moet je jarenlang zoeken naar het kapsel dat het beste bij je past én naar een kapper die raad weet met jouw haar. Toch kunnen we veel van die ergernissen zelf voorkomen zeggen kappers. In dit artikel lees je 5 dingen die we volgens kappers verkeerd doen.

 

bad hair day

 

Een kapsel kiezen dat niet bij je past

Heel vaak kiezen we een kapsel aan de hand van foto's van bijvoorbeeld celebrities, zonder daarbij rekening te houden met de structuur van je haar en de vorm van je gezicht. Daardoor ziet zo'n kapsel er bij jou vaak helemaal anders uit dan je verwacht had.

 

Je vorige behandelingen verzwijgen

Nog een reden waarom een kappersbezoek soms niet het gewenste resultaat geeft is dat je niet hebt verteld dat je bijvoorbeeld je haar hebt ontkleurd of chemisch hebt behandeld in de vorm van permanente styling. Of je dat nu zelf hebt gedaan of door een andere kapper hebt laten doen, je kapper moet ervan op de hoogte zijn zodat hij of zij je haar op de juiste manier kan behandelen.

 

Het tegenovergestelde willen

Heb je van nature krullend haar maar ben je gevallen voor een stijl kapsel met laagjes? Hou er dan rekening mee dat er elke dag wat werk zal bij komen kijken om je krullenbol te transformeren in een smooth en shiny kapsel. Heb je 's morgens echt geen zin om een uur in de badkamer te staan, kies dan voor een kapsel dat aansluit bij de structuur van je haar.

 

Je kapsel drastisch veranderen

Na een pijnlijke gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een echtscheiding is de schaar in hun haar zetten vaak het eerste wat vrouwen doen, om daar vervolgens al snel spijt van te hebben. Ga eerder voor een kleine verandering zoals een froufrou of een ander kleurtje. Wil je toch echt voor kort gaan, doe het dan in meerdere stappen zodat je kan wennen aan kort(er) haar.

 

Naar de kapper gaan met vuil haar

Zorg dat je haar schoon en niet vettig is als je naar de kapper gaat. Niet alleen omdat je zelf ook liever met schoon haar zou willen werken maar ook omdat je haar er helemaal anders uitziet als je na het sporten met je haar in een staart naar de kapper gaat. Vet haar lijkt bovendien donkerder waardoor het voor de kapper moeilijk in te schatten is wat je echte haarkleur is.

 

Maak jij je ook schuldig aan één van deze dingen?
 

clip in extensions

Lees meer

Wordt blorange dé haarkleur trend van 2017? | Blorange inspiratie

  31/01/2017     Reacties (0)

De nieuwste haarkleur trend? Blorange, blond met een oranje gloed. Georgia May Jagger, de dochter van Mick Jagger kwam er vorig najaar mee op de proppen en nu lijkt de trend ook door te breken op Instagram. Benieuwd of deze kleur misschien ook jouw kleur van 2017 zal worden? Kijk even mee naar wat inspiratiefoto's.

blorange haarkleur


 

 
 

Een foto die is geplaatst door blow LTD (@blowltd) op


Bekijk ook de andere haarkleuren van 2017.

Lees meer

Je haar kort knippen of niet? Doe de test!

  25/01/2017     Reacties (0)

Heb je je al vaak afgevraagd of kort haar je goed zou staan of niet? Er zijn natuurlijk verschillende manieren om het uit te proberen zonder effectief de schaar in je haar te zetten, zo kun je bijvoorbeeld een korte pruik opzetten of je haar zodanig opsteken dat het lijkt alsof je kort haar hebt. Maar er is ook een echte test, bedacht door hairstylist John Frieda: de 2,25 inch regel.

 

haar kort knippen

 

2,25 inch is omgerekend zo'n 5,7 centimeter, en dat is de maximale afstand die zich mag bevinden tussen de onderkant van je oor en de onderkant van je kin als je goed met kort haar wil staan. Je kan het makkelijk zelf uitproberen door een potlood horizontaal onder je kin te houden en een meetlat verticaal langs je gezicht, te beginnen bij de onderkant van je oor. Is de afstand kleiner dan 5,7cm dan zal kort haar je heel goed staan, heb je meer dan 5,7cm dan staat lang haar je beter.

 

haar kort knippen

 

Dat deze regel klopt wordt bevestigd door enkele celebrities. Zo hebben Halle Berry en Audrey Hepburn minder dan 5,7cm afstand tussen hun oor en hun kin terwijl die afstand bij Kim Kardashian en Jennifer Aniston groter is dan 5,7cm.

 

Bevestigt de regel van 2,25 inch dat kort haar iets voor jou is bekijk dan hier de korte kapsel trends voor 2017.
 

Lees meer

De grombre of grey ombre haarkleur | Kapsel inspiratie

  18/01/2017     Reacties (0)

Ombre hair, een subtiel kleurverloop van donker naar licht, werd een aantal jaren geleden een trend. Zilvergrijs haar, een andere grote trend, wordt nu steeds vaker als ombre gezien. Zo'n grey ombre of kortweg “grombre” heeft een aantal voordelen: je hoeft je haar minder vaak bij te kleuren en doordat de aanzet in een donkere tint wordt geverfd oogt het geheel minder koel. Tijd voor wat grombre hair inspiratie!

grombre haarkleur

Grombre haarkleur


Wat vind jij van deze grey ombre haarkleur en van zilvergrijs haar in het algemeen?
 

Lees meer

Kapsel trends lente zomer 2017 | Kapsels 2017

  11/01/2017     Reacties (0)

Het nieuwe jaar is inmiddels goed ingezet en het aftellen naar de lente kan alvast beginnen. Ben je ook de winter zat en kijk je ernaar uit om je kleerkast uit te ruimen en de fleurige rokjes en jurkjes terug boven te halen? Dan ben je vast al benieuwd naar de kapsel trends van komend voorjaar!

 

Wat we precies allemaal gaan zien in het straatbeeld valt niet te voorspellen maar de kapsels die we zagen op de catwalk geven ons alvast een idee van de opkomende trends. Hou je alvast klaar voor 80's hairstyles, crimped hair en nog meer vlechtjes dan vorig jaar.


kapsel trends lente zomer 2017
 

Laten we beginnen met de vlechtjes trend, die eigenlijk al een hele tijd meegaat. De vlechten op de catwalk worden steeds fijner en complexer. We zien zowel volledig ingevlochten kapsels, vlechten verwerkt in een knotje als nonchalante visgraatvlechten en heel subtiel een los vlechtje terwijl de rest van de haren los blijven.


kapsel trends lente zomer 2017
 

Ook een paardenstaart is al eventjes trendy en ook dit voorjaar zien we ze weer volop. Je kan zowel kiezen voor een strakke staart als voor een meer rommelig staartje maar laat de saaie elastiek maar achterwege. Lintjes, stukjes touw, zelfs broekriemen worden gebruikt bij een paardenstaart. Of we dat laatste ook effectief te zien gaan krijgen valt nog af te wachten.


kapsel trends lente zomer 2017
 

Haarbandjes, diademen en kroontjes met kralen en stukjes stof zagen we ook opvallend vaak op de catwalk. Haarspelden met strasssteentjes komen ook al een paar jaar terug en zijn ook dit voorjaar van de partij. Mocht je de laatste haarspeld op bovenstaande foto ook helemaal geweldig vinden schaf er dan alvast eentje aan want de kans is groot dat dit een echte trend wordt, er zijn namelijk al celebrities mee gespot.


kapsel trends lente zomer 2017
 

Een froufrou is ook nog steeds een aanrader voor komend voorjaar en met de afwerking ervan lijkt het niet zo nauw te steken. Op foto één en drie zien we ze ongestijld bij krullend of golvend haar en op de middenste foto zien we een zware froufrou die expres in trapjes is geknipt.


kapsel trends lente zomer 2017
 

Dit jaar zien we een echte 80's kapsel trend weer oplaaien: crimped hair. Onlangs konden jullie al wat crimped hair inspiratie opdoen want of je het nu wil of niet, deze trend zal ook bij ons doorbreken. Ook andere kapsels met textuur zijn erg trendy, zorg daarbij voor volume bij de aanzet en gooi al je haar één kant op.


kapsel trends lente zomer 2017
 

Toch liever minder textuur? Dan is wet hair misschien meer jouw ding. Deze trend zagen we vorig jaar al een beetje opkomen en wordt dit jaar verdergezet. Je kan wet hair op verschillende manieren dragen: met los haar en naar achteren gekamd, in een knotje, met een middenscheiding,...

Lees ook: kapsels herfst/winter 2017-2018

 

Lees meer