Dit herken je als je dun haar hebt | 7 herkenbare feiten over dun haar

  13/09/2017     Reacties (0)

Fijn of dun haar, het is één van de grootste ergernissen van veel vrouwen. Het liefst willen we allemaal van dat lange, dikke haar zoals al die Disney prinsessen maar de meeste Europese vrouwen moeten het doen met een dun bosje en besteden heel wat tijd aan het stylen van hun haar. Deze 7 dingen ga je zeker herkennen als je dun of fijn haar hebt.

dun haar

Elke kapper zegt dat je haar dun is

De meeste kappers gaan je wel eens langs de neus weg vertellen dat je dun haar hebt terwijl dat natuurlijk iets is wat je liever niet wil horen. Een goeie kapper zorgt ervoor dat je haar wel dubbel zo dik lijkt met de juiste producten en de juiste kniptechniek.
 

Je hebt “veel” haar

Of de kapper zegt dat je dun haar hebt maar wel heel veel. Lief bedoeld natuurlijk maar jij denkt “ach, een dun bosje blijft een dun bosje”.
 

Miezerig knotje

Vrouwen met dik haar maken in een paar seconden zo'n mooie, grote messy topknot maar als je dun haar hebt krijg je alleen maar zo'n klein, miezerig propje bovenop je hoofd.
 

Teveel rollers

Een setje rollers van bijvoorbeeld Carmen bevat vaak 10 of 12 stuks terwijl je met dun haar vaak al genoeg hebt aan 6 van die dingen, zeker als ze groot zijn.
 

Lees ook: 3 tips voor meer volume in je haar

Bad hair days

De enige keer dat jouw haar goed zit en dikker lijkt dan anders is die ene zondag waar je met een kater (of met griep) in bed blijft liggen.


Je bent jaloers op celebrities

Ook al wéét je dat celebrities tonnen hairextensions dragen, toch ben je altijd jaloers als je weet zo'n hollywoodster op tv ziet met van die grote, bouncy krullen.


Altijd in een staart

Als je je haar los draagt ligt het altijd zo plat op je hoofd. Daarom doe je het maar in een staart, dan kun je tenminste nog een beetje volume creëren door het bovenop wat losser te maken.

clip in extensions volume strook

Lees meer

Je kruin verbergen | Zo verberg je je kruin in lang en kort haar

  06/09/2017     Reacties (0)

Een kruin, als er iets is waar vrouwen zich aan ergeren dan is het dat wel. Een kruin is één of meerdere plaatsen op je hoofd waar alle haren in een cirkelvorm groeien. Dat kan vooraan zijn, bij de haargrens of achterop je hoofd. In dit artikel lees je hoe je je kruin kan verbergen.

kruin verbergen

Een kruin vooraan bij je haargrens

Misschien nog vervelender dan achterop is een kruin vooraan bij je haargrens. Een middenscheiding is dan vaak niet mogelijk omdat je haar altijd weer vanzelf in een zijscheiding komt. En bij een zijscheiding is de ene kant heel plat en de andere kant staat bol.

Een kruin vooraan moet je dagelijks goed in model föhnen, een froufrou of pony is daarom een goed idee. Zo kun je enkel je froufrou wassen aan de wastafel en ben je sneller klaar. Breng een klein beetje mousse in je froufrou, föhn het haar in model met een ronde borstel en klaar.
 

Lees ook: welke froufrou past bij mij?


Je kruin verbergen in kort haar

Als je kort haar hebt is het moeilijker om je kruin te verbergen dan bij lang haar. Dat komt doordat het gewicht van je haar helpt om je haar op zijn plaats te houden. Kort haar is lichter en daardoor heeft je kruin vrij spel.

Bij een bobkapsel en alles wat korter is zul je dagelijks aan de slag moeten om je kruin weg te werken. Dat begint al met het wassen van je haar: als je een kruin hebt achterop je hoofd zorg dan dat je altijd met je hoofd achterover gebogen onder de douche staat, zo wordt het haar gedwongen om naar achteren te vallen.

Vervolgens zul je aan de slag moeten met stylingproducten zoals een verstevigende mousse om het haar meer volume bij de aanzet te geven. Vervolgens breng je ook een serum in de punten van je haar, zo voeg je wat extra gewicht toe en voorkom je dat er een kruin kan ontstaan. Tot slot gebruik je hairspray om het haar te fixeren.

kruin verbergen

Je kruin verbergen in lang haar

Als je langer haar hebt kun je makkelijker je kruin verbergen want het gewicht trekt je haar naar beneden waardoor er moeilijker een kruin kan ontstaan. Toch kun je een kruin hebben achterop je hoofd als je bijvoorbeeld fijn haar hebt of als je een muts hebt gedragen.

Bij haar dat langer is dan een bobkapsel volstaat het om na het wassen je haar in model te föhnen met behulp van een verstevigende mousse. Omdat na een nachtje slapen je kruin toch vaak weer de kop opsteekt kun je beter je haar vastmaken in een staart of vlecht voor het slapengaan.

Heb je lang haar en een grote bos krullen? Overweeg dan net om het korter te knippen want bij kort haar vallen je krullen gewoon over je kruin heen.

 
kruin verbergen

Lees meer

Kapsels voor mannen met lang haar | Kapsel inspiratie voor mannen

  30/08/2017     Reacties (0)

Mannen met lange, wapperende haren spreken toch een beetje tot de verbeelding bij veel vrouwen en gelukkig voor hen met een zwak voor mannen met lang haar is het nu ook een echte trend. De messy bun, vlechten of zelfs paarse cornrows, dit zijn de hipste kapsels voor mannen met lang haar!

Los en schouderlang

kapsels mannen

kapsels lang haar

kapsels mannen lang haar

De messy knot

kapsels mannen

kapsels mannen lang haar

kapsels mannen lang haar
 

Cornrows

kapsels mannen lang haar

kapsels mannen lang haar

Hair design

kapsels mannen lang haar

kapsels mannen lang haar

kapsels mannen lang haar


Half up

kapsels mannen lang haar

kapsels mannen

kapsels mannen lang haar

 
kapsels mannen lang haar

Lees meer

Zijscheiding of middenscheiding? Zo maak je de juiste keuze!

  24/08/2017     Reacties (0)

Wil je eens wat anders met je haar doen dan gewoonlijk maar zonder dat de schaar erin gaat? Iets aan je scheiding veranderen geeft je meteen een andere uitstraling en vind je het niks dan ben je natuurlijk zo weer terug naar je oude kapsel. Benieuwd of jij beter voor een zijscheiding, een middenscheiding of misschien wel een froufrou kan gaan? Lees dan snel verder.

 

De juiste scheiding benadrukt je sterke punten zoals je jukbeenderen en verdoezelt je mindere kantjes zoals een te hoekige kaaklijn, dat zegt celebrity hairstylist Mika Fowler. Het enige wat je daarvoor hoeft te weten is de vorm van je gezicht en van daaruit heb je met deze tips meteen de juiste scheiding te pakken.


zijscheiding of middenscheiding

Een rond gezicht: middenscheiding of diepe zijscheiding

Wat een rond gezicht nodig heeft is de illusie van lengte, die krijg je door een middenscheiding of een diepe zijscheiding. Vooral bij een korte coupe is een diepe zijscheiding ideaal.

zijscheiding of middenscheiding


 

Een vierkant gezicht: zijscheiding met froufrou

 

Een zijscheiding met een lange froufrou maakt een vierkant gezicht minder hoekig. Plukjes die je gezicht omkaderen geven je een zachtere uitstraling en zijn zowel bij lang haar als kort haar een goed idee.

 

Lees ook: welke froufrou past bij mij?

zijscheiding of middenscheiding


 

Een ovaal gezicht: alles

 

Een ovaal gezicht staat overal mee, met elk kapsel en met elke scheiding. Je kan dus kiezen uit een middenscheiding, een zijscheiding, geen scheiding, alle mogelijke froufrou's, kort haar, lang haar, laagjes of geen laagjes,...

zijscheiding of middenscheiding


 

Een langwerpig gezicht: middenscheiding en froufrou

 

Een langwerpig gezicht wil je optisch ronder maken en dat kun je bereiken met een middenscheiding en een kapsel met laagjes. Een froufrou doet je gezicht dan weer korter lijken, probeer ook hier weer een ronde vorm erin te houden.

zijscheiding of middenscheiding


 

Een hartvormig gezicht: diepe zijscheiding

 

Bij een hartvormig gezicht is het voorhoofd breed en de kin puntig. Een middenscheiding zou de kin juist extra puntig maken, daarom is een diepe zijscheiding een goed idee bij een hartvormig gezicht.

 

 
kapsel ouder lijken

Lees meer

Haarkleur herfst/winter 2017-2018 | Dit zijn de haarkleur trends van dit moment

  16/08/2017     Reacties (6)

Het lijkt erop dat cornrows een grote rol gaan spelen in de kapsels van herfst/winter 2017-2018, net zoals een winterse versie van beach waves de show gaan stelen. Maar met de herfst op komst is het ook tijd om een nieuwe haarkleur te overwegen. Dit zijn de populairste haarkleuren van herfst en winter 2017-2018!

haarkleur herfst 2017

Highlights met een gouden ondertoon

Warme highlights houden nog even de zon in je haar maar doen ook denken aan de goudgele bladeren waarin in de herfst de bomen gehuld zijn. Zet ze niet te dicht tegen de aanzet en zorg dat je highlights mooi je gezicht omkaderen.

haarkleur winter 2017

Koper en dieprood

Van warm koper tot diep rood, je kan er deze herfst en winter nooit fout mee zitten. Subtiele koperkleurige highlights in roodbruin haar brengen extra warmte in je haarkleur.

haarkleur winter 2018

Ijsblond en zilvergrijs

Ijsblond en zilvergrijs haar is nog steeds super trendy in het najaar van 2017.  Niet iedereen is fan van zulke koele kleuren voor de winter maar toch gaat deze trend nog even door.

haarkleur herfst winter 2017

Diep chocoladebruin

Van warm chocoladebruin tot diep donkerbruin, met of zonder schakeringen, bruin haar is deze herfst en winter weer een echte trend.

haarkleur herfst 2017

Assig zwart

Zwart haar was dit voorjaar opeens een hype onder celebrities en als vanzelfsprekend gaat deze trend dit najaar nog even door. We zien vooral zwart met een assige ondertoon of zwart met een donkerbruine gloed.

haarkleur herfst 2017

Caramel highlights

De trend ontstond deze zomer al maar dit najaar komen caramel highlights pas echt tot hun recht. Doordat deze highlights zo subtiel zijn passen ze bij zowat alle haarkleuren: van blond tot middenbruin en donkerbruin en natuurlijk roodbruin en alles daartussenin.

haarkleur herfst winter 2017

Askleurige basis

Een donkere, askleurige basis die vervolgens overgaat op blauw, groen, grijs of paars, in Amerika is het al een tijdje een trend en voor de echte liefhebbers van kleur is het zeker iets om te overwegen deze winter nu je je kleur veel langer mooi zal kunnen houden door een gebrek aan zonlicht.

 

kapsel ouder lijken

Lees meer