Zelf je haar verven, het kan je een hoop geld besparen maar het kan ook grandioos verkeerd gaan. Vaak moet je dan alsnog naar de kapper om je haar opnieuw te laten verven of een aantal weken wachten tot de kleur is uitgewassen. Maar waarom gaat zelf je haar kleuren soms verkeerd? Vandaag bespreek ik de 5 belangrijkste redenen met jullie.


waarom zelf je haar verven verkeerd kan gaan


Niet lang genoeg laten inwerken


Semi-permanente of permanente haarkleuring moet meestal 45 minuten inwerken. Vaak al na een kwartier ziet je haar er erg donker uit, of juist een stuk roder dan de kleur waarop je hoopte volgens de verpakking. Ga dan zeker niet je haar uitspoelen, het rode is een fase waar je haar doorheen gaat om tot de uiteindelijke kleur te komen.

De kleur wijkt teveel af


Je koopt een pakje haarverf met een afbeelding van een mooie haarkleur maar bij jou pakt de kleur helemaal anders uit. Dat komt meestal doordat je eigenlijke haarkleur teveel afwijkt van de kleur op de foto. Met haarverf voor thuisgebruik kun je maximum 2-3 tinten afwijken. Wil je bijvoorbeeld van lichtblond naar donkerbruin dan zul je je haar moeten voorpigmenteren met speciale kappersproducten.

Maar ook als je al eerder je haar hebt gekleurd, met een pakje uit de winkel, met henna of bij de kapper kan de kleur helemaal anders uitpakken.

Oranje in plaats van blond


Wil je van bruin haar naar blond dan is de kans groot dat je haar een gele of zelfs oranje gloed zal hebben na het ontkleuren. De meeste drogisterijmerken zijn bedoeld om bijvoorbeeld donkerblond haar een tint op te lichten maar ook speciale blonderingsproducten kunnen leiden tot oranje haar. Met een paarse toner, bijvoorbeeld Wella T18 (tegen een gele gloed) of een blauwe toner (Wella T14 tegen een oranje gloed) kun je warme ondertonen verwijderen.


waarom zelf je haar verven verkeerd gaat


Vlekkerige haarkleur


Als je haar na het drogen een vlekkerige kleur heeft dan komt dat wellicht doordat je niet overal voldoende verf hebt aangebracht. Indien je haar gezond genoeg is kun je het beste je haar helemaal opnieuw verven. Met een kwast kun je preciezer werken dan wanneer je de verf rechtstreeks uit het flesje aanbrengt.

Je haarkleur kan ook minder egaal worden doordat het op bepaalde delen te poreus is. De poreuze delen nemen dan meer kleur op dan de gezonde delen. Heb je poreus haar, gebruik dan een porosity equalizer voor het verven zodat je haar overal evenveel kleur opneemt.

Je haar neemt de kleur niet op


Het kan ook voorkomen dat je haar of bepaalde delen ervan de kleur niet goed opnemen. Dat kan gebeuren wanneer je voorheen je haar met henna hebt geverfd. Henna is namelijk op basis van olie en dat legt een laagje om het haar, waardoor chemische haarverf niet wordt opgenomen. In dat geval zul je te rade moeten gaan bij een kapper, of wachten tot de henna is uitgegroeid.

Is je nieuwe haarkleur echt helemaal niet waar je op gehoopt had dan kun je altijd nog terug naar je basiskleur met behulp van een Color Cleaner zoals L’Oréal Professional Efassor. Dit product verwijdert ongewenste of te donker uitgevallen permanente en semi-permanente haarkleuren.

Heb jij bovenstaande problemen wel eens gehad tijdens het verven van je haar?
    14-03-2020 15:42     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.