Toners, de kapper gebruikt er steevast eentje nadat hij je haar lichter heeft geverfd. Zelfs als je niet voor een volledige blonde coupe gaat maar bijvoorbeeld een balayage, ombre of babylights is een toner onmisbaar. Maar waarom eigenlijk? Dit zijn dé 5 redenen waarom je een toner nodig hebt.

waarom haar toner gebruiken

Een toner maakt je kleurbeurt echt af


Bij 90% van de klanten die hun haar lichter laten verven in het kapsalon wordt een toner gebruikt. Dat komt omdat een toner de belangrijkste stap is in het kleuringsproces. Wanneer we bijvoorbeeld het haar gaan blonderen dan wordt het pigment eruit gehaald. Wat achterblijft is een lichtgele tot fel oranje haarkleur. Met een toner breng je de gewenste kleur in het haar: asblond, beigeblond of zilver. Door die koele kleuren toe te voegen verdwijnen warme tonen zoals geel en oranje.

Een toner voor shadow roots


Shadow roots zijn zo trendy momenteel. Het is zelfs meer regel dan uitzondering om bij blond gekleurd haar een soort van natuurlijke schaduw te creëren. Vooral bij hele fijne highlights zoals babylights willen we een heel subtiel effect bekomen en dat lukt beter met een toner dan met haarverf. Vaak zal de kapper 2 of meer toners mengen om zo de ideale shadow roots te kunnen creëren.

Toners zorgen voor glans


Na het blonderen (bleken) van het haar is je haar altijd wel een beetje poreus. Dat komt doordat je haar van nature een PH-waarde heeft van ongeveer 5, wat vrij zuur is. Waterstofperoxide, wat met bleekpoeder gemengd wordt, is eerder alkalisch zodat de haarschubben opengaan en je haar lichter gaat worden. Een toner heeft dan weer eerder een zure PH zodat de haarschubben zich weer sluiten en je haar een mooie glans krijgt.

Toner verzacht de kleurschakeringen


Met balayage of highlights licht je bepaalde delen van het haar op. Zeker als er folie aan te pas komt kan het contrast erg groot zijn en kunnen highlights er al snel wat streperig gaan uitzien. Met een toner verzacht je die contrasten en laat je de ontkleurde en niet ontkleurde delen van je haar mooi in elkaar samenvloeien.

Toners halen de groene gloed uit het haar


Blondines die vaak zwemmen in chloorwater hebben zeker al eens voorgehad dat het haar een groene schijn had. Er zijn een aantal huismiddeltjes die helpen om de groene gloed in het haar te verwijderen maar het mooiste resultaat verkrijg je met een toner. Het beste kies je voor een beige toner en vermijd je askleuren. Met een toner bescherm je alvast je haar tegen het verkleuren, handig voor wanneer je op vakantie vertrekt.

Heb je nog vragen over het gebruik van toners? Stuur dan zeker een mailtje naar info@clipextensions.be
 

    13-12-2019 17:17     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.