We dromen blijkbaar allemaal van een mooie, volle bos haar want “te weinig volume” is de klacht die kappers het vaakst te horen krijgen over ons haar. Een goeie kapper weet daar wel raad mee maar er zijn ook dingen die je zelf kan doen voor meer volume in je haar, benieuwd?

tips voor volume

Eet gezond

De dikte en de structuur van je haar zijn dan wel grotendeels erfelijk bepaald, toch draagt je voeding ook bij aan gezond en sterk haar. Je lichaam haalt de bouwstoffen van je haar uit je voeding en wanneer gezonde voeding langere tijd ontbreekt zul je dat terug gaan zien in je haar, huid en nagels. Belangrijke stoffen voor de haargroei zijn biotine (vit. B8), zink en eiwitten. Je vindt deze stoffen in eieren, peulvruchten, noten, wortelen, zalm en soyascheuten. Vermijd verder alcohol, tabak en koffie en drink voldoende water.

Gebruik droogshampoo

Dun haar heeft de neiging om er sneller vettig uit zien, zeker als het stijl is. Probeer je haar niet elke dag te wassen maar experimenteer met droogshampoo. De juiste droogshampoo kan je namelijk veel meer volume geven dan een wasbeurt kan doen én je haar wordt gezonder als je het minder wast. Verdeel je haar in kleine plukjes en spray droogshampoo bij de aanzet. Laat dit vervolgens 2 minuten inwerken en borstel goed door.

Vermijd stijl haar

Als je dun en slap haar hebt, vermijd dan dat je haar kaarsrecht valt. Je zal zien dat zelfs een klein beetje slag in je haar al een heel verschil maakt. Krullen en textuur zijn bovendien al jaren trendy, we zien krullen in verschillende vormen: 80’s crimped hair, grote golven met veel textuur of hele kleine, strakke krulletjes. Er zit zeker wat leuks voor je bij!

 
 
    16-05-2017 22:51     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.