Clip in extensions zijn een goedkoper alternatief voor vaste extensions die gedurende een zestal maanden blijven zitten. Je kan je clip ins zelf inbrengen en terug verwijderen, maar het stylen ervan vergt meestal wel een beetje oefening. In dit artikel vind je tips voor het inbrengen, stylen en opbergen van je clip in extensions.


Toupeer je haar

Een hele belangrijke tip voor vrouwen met dun haar: toupeer je haar voor je extensions plaatst. Touperen is het kammen tegen de haargroeirichting in, dat doe je met een speciale toupeerborstel. Hierdoor blijven clip in extensions beter zitten in dun of glad haar en hoef je je geen zorgen te maken als je gaat sporten, dansen of fietsen. Toupeer ook het haar bovenop je hoofd, zo verkrijg je meer volume in je haar en zijn je extensions niet zichtbaar.

 

Extensions krullen zonder hitte

Hairextensions die van echt haar gemaakt zijn kun je krullen met een krultang of met warme rollers, maar net zoals je eigen haar worden je extensions er droog en breekbaar van. Je kan je extensions ook makkelijk krullen door middel van krulspelden. Leg de extensions 's avonds plat op een handdoek en maak ze licht vochtig met een plantenspuit. Rol de krulspelden erin van onder naar boven toe. 's Morgens haal je de krulspelden eruit en hebben je extensions mooie, natuurlijke krullen die de hele dag blijven zitten.

 

Opsteekkapsel met extensions

Wil je je extensions verwerken in een opgestoken kapsel, bijvoorbeeld als bruidskapsel of om een mooie volle knot te bekomen, plaats dan je extensions ondersteboven. Begin met een scheiding op oorhoogte en maak de clips vast aan het haar boven de scheiding, in plaats van eronder (wat je normaal zou doen). Ga op dezelfde manier verder naar beneden toe en laat ongeveer 2cm haar vrij aan de onderkant. Twee of drie stroken zullen voldoende zijn om meer volume in je kapsel te creëren.

 

Extensions inbrengen in kort haar

Voor extensions moet je haar minstens 10cm lang zijn, anders is het niet mogelijk om de extensions goed te blenden met je eigen haar. Eén van de redenen waardoor extensions er soms onnatuurlijk uitzien is dat er plukjes haar uitsteken onderaan, in je nek. Een trucje om die plukjes weg te werken is door een twist of vlechtje te maken, dat vast te zetten met twee schuifspeldjes en daar je extensions op vast te klikken. Zie onderstaand voorbeeld.


Extensions opbergen

Wanneer je je clip in extensions niet gebruikt, borstel ze dan goed door voor je ze opbergt en doe er een elastiek rond zodat ze niet in de knoop kunnen raken. Als je de extensions wil opbergen in de originele plastieken verpakking zorg er dan wel voor dat ze goed droog zijn, anders kan het vocht niet weg en kunnen er schimmels ontstaan in de verpakking. Bewaar je extensions eventueel in een kartonnen doos of in een lade, in een niet vochtige ruimte.

 
    02-06-2016 15:44     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.