Lang haar is mooi en super vrouwelijk, alleen kan het soms wat eentonig worden wanneer je al jaren met hetzelfde kapsel rondloopt. Soms krijg je zin om de schaar erin te zetten en voor een fris kort kopje te gaan maar anderzijds weet je dat de kans groot is dat je je lange lokken gaat missen.

Voor iedereen met lang haar die wel eens een ander kapsel wil maar liefst zonder tientallen centimeters aan lengte te verliezen heb ik vandaag 5 make-overs voor lang haar zonder knippen.


haar veranderen zonder knippen

Laagjes

Een makkelijke manier om iets aan je kapsel te veranderen zonder dat het echt korter wordt is laagjes laten knippen. Laagjes zorgen voor een speels effect en ze creëren ook nog eens meer volume. Ze vragen bovendien geen extra verzorging en hoeven niet vaak bijgeknipt te worden.

kapsel veranderen zonder knippen

Balayage

Als er echt niks van je haar af mag dan kun je ook met kleur gaan spelen. Een balayage is een free hand technique, de kapper gaat dus met de hand kleur aanbrengen een paar centimeter vanaf de hoofdhuid naar onderen toe. Rond je gezicht behoud je dus je eigen haarkleur terwijl de lengtes een stuk lichter worden.

kapsel veranderen zonder knippen

Babylights

Ga je echt voor een frisse coupe die toch heel natuurlijk oogt dan kun je ook voor babylights gaan. Dit zijn hele dunne highlights die zich perfect mengen tussen je eigen haarkleur. Babylights brengen diepte in je haar, zo lijkt je haar meteen ook een stuk voller.

Ga wel naar een kapper die weet hoe het moet want babylights duren lang en worden heel precies aangebracht, dicht bij de aanzet van het haar zodat je gezicht mooi omkaderd wordt. Je wil geen snel geverfde, centimeters brede en streperige highlights. Babylights moeten ook wat vaker worden bijgewerkt dan balayage en vaak worden er toners gebruikt om gele of oranje ondertonen te vermijden.


kapsel veranderen zonder knippen

Krullen

Heb je normaal steil of licht golvend haar en wil je graag eens krullen proberen dan kun je eens met een krultang of warme rollers aan de slag. Of ga voor de nieuwe spiraalkrullers, ze geven je fijne spiraalkrullen zonder je haar te beschadigen.

Krullen zorgen er meteen voor dat je er compleet anders uitziet en aan de lengte van je haar hoeft niets te veranderen, al zal het er met krullen wel wat korter uitzien.

nieuw kapsel zonder knippen

Pony/froufrou

De meest drastische verandering zonder je haar korter te knippen is het laten knippen van een pony. Je kan beginnen met een lange schuine pony en kijken hoe dat staat. Later kun je hem eventueel korter knippen of er een rechte pony van maken. 

Met een pony zie je er meteen helemaal anders uit maar hou er wel rekening mee dat hij vaak zal moeten bijgeknipt worden en dat het lang duurt vooraleer hij terug is meegegroeid als je het toch niet zo leuk vind staan.

Wil je eens een pony proberen zonder dat je meteen je haar hoeft te knippen dan kun je ook een clip in pony overwegen.

    23-01-2020 11:51     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.