Synthetische clip in extensions zijn tegenwoordig in veel winkels te koop. Kruidvat en Action hadden al eens spotgoedkope clip in haarmatten in een beperkt aantal kleuren maar je vindt ook duurdere extensions van synthetisch haar, Hairdo by Jessica Simpson bijvoorbeeld. Dit synthetisch haar is betaalbaarder dan echt haar en is in veel kleuren verkrijgbaar, maar synthetisch haar heeft enkele nadelen waardoor men toch vaker kiest voor echt haar.

 

Echt haar vs synthetisch haar

 

Echt haar verschilt in een paar opzichten van synthetisch haar. Echt haar is duurder, blijft langer mooi en je kan er meer mee dan met synthetisch haar. Hoewel de kwaliteit van synthetisch haar de laatste jaren is verbeterd blijft er toch een verschil zichtbaar tussen echt haar en synthetisch haar. Synthetisch haar heeft bijvoorbeeld een opvallende glans en valt niet zoals je eigen haar. Wanneer je bijvoorbeeld door de regen fietst zal echt haar golvend worden, net zoals je eigen haar, terwijl synthetisch haar stijl zal blijven als het nat wordt.

 

Opgelicht met hairextensions?

 

Maak je geen zorgen, het komt niet vaak voor dat een volledige set synthetisch haar als echt haar verkocht wordt. Wat wel soms gebeurt is dat er aan een set human hairextensions een bepaald percentage synthetisch haar wordt toegevoegd om de prijs te drukken. Deze extensions hebben dan meestal niet de gewenste kwaliteit: ze zijn moeilijker te krullen of stylen, kunnen niet gekleurd worden en hebben een onnatuurlijke glans. Kies dus altijd voor 100% Remy human hair bij een betrouwbare verdeler.

 

Hoe herken je synthetisch haar?

 

De beste manier om synthetisch haar te onderscheiden van echt haar is door de extensions met een stijltang te behandelen. Goedkoop synthetisch haar kan niet tegen warmte, duurder synthetisch haar kan temperaturen tot ongeveer 140°C verdragen en zal smelten bij hogere temperaturen. Echt haar zal niet smelten en kan temperaturen tot ongeveer 230°C verdragen. Je kan het ook testen door middel van een aansteker: echt haar zal verbranden tot as en zal witte rook geven. Synthetisch haar zal smelten en zwarte rook geven.


Twijfel je of je extensions wel uit 100% human hair bestaan? Kom eens langs, ik werk inmiddels 8 jaar met extensions en herken meteen het verschil.

    19-04-2016 21:13     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Suzy -  09-06-2020

Ik ben bezig om eigen wigs te maken welke haar is beste een goeie haar maar redelijkvan prijs laat mijn weten AUB