Dit jaar was ook voor kappers en hairstylisten nogal ongewoon. Niet alleen sloten de kapsalons in veel landen gedurende enkele weken de deuren, de coronacrisis heeft ook echt een invloed op de kapsels en haarkleuren die we kiezen. De highlights worden chunkier en de kleuren worden donkerder en uniformer. Kijk even mee naar de haarkleur trends van deze herfst en winter.

haarkleuren herfst 2020

Toned-down blonde

Net zoals elk najaar gaan velen weer terug van zomers blond naar warmere herfstkleuren. Wie deze zomer natuurlijke highlights kreeg of highlights heeft laten zetten bij de kapper kan vragen om met een warme toner de kleur egaler te maken. Zo schemeren je highlights nog een beetje door maar dan minder fel dan in de zomer.
 

haarkleuren herfst winter 2020

Inktbruin

Donkerbruin en zwart zijn kleuren die vrij makkelijk bij te houden zijn en wie van nature donker haar heeft zal tijdens de lockdown minstens eens overwogen hebben om met een pakje haarverf uit de supermarkt aan de slag te gaan en haar haar donkerbruin of zwart te verven. We leerden onze natuurlijke haarkleur weer meer te appreciëren, kijk maar naar Dua Lipa die haar felle kleurtjes inruilde voor egaal “inktbruin” zonder meer.

trendy haarkleuren herfst winter 2020 2021

Koperrood

Koperrood daarentegen, is een all-time herfstfavoriet maar alles behalve makkelijk om bij te houden. Toch is het de ideale kleur voor wie van nature blond haar heeft en echt eens iets anders wil zonder meteen te donker te gaan. Ook bij brunettes met een lichte huidskleur staat koperrood vaak heel mooi. Tip: met een rode shampoo en conditioner blijft je haarkleur veel langer mooi.

haarkleuren herfst 2020

Chunky highlights

Konden de higlights vorig jaar niet fijn en natuurlijk genoeg zijn, dankzij corona gaan we weer terug naar wat dikkere highlights die sneller en makkelijker gezet kunnen worden. Het bespaart je niet alleen geld maar vooral veel tijd in het kapsalon.

haarkleur herfst winter 2020 2021

Pastelkleuren


Tijdens de lockdown boomde de vraag naar pastelkleuren zoals roze, groen en blauw. De reden is simpel: wie altijd al eens zo’n kleur wou proberen maar niet durfde kon nu naar hartenlust experimenteren want je moest toch nergens naartoe. Is het niks dan wacht je gewoon tot de kleur er weer uitgewassen is. Kleurexperten denken dat de trend nu echt gezet is want ook in het kapsalon stijgt de vraag naar subtiele kleuraccenten in pastelkleuren.

haarkleuren winter 2021
 

Natuurlijk grijs


Tja, de lockdown ging natuurlijk ook gepaard met uitgroei. Donkere uitgroei bij blond haar, blonde uitgroei bij donker geverfd haar en natuurlijk ook grijze uitgroei. In de vele kapselgroepen op Facebook komt dezelfde vraag constant terug: “hoe laat je je grijze haar uitgroeien?”. Je kan er dus zeker van zijn dat natuurlijk grijs haar dé trend wordt van herfst en winter 2020/2021.

Wat is jouw favoriete haarkleur van dit najaar?

 
    07-09-2020 23:19     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Sandra maree -  10-09-2020

Welke toners adviseren jullie om highlights Weer wat egaler te maken?