Afgelopen winter zagen we een mooie mix tussen natuurlijke haarkleuren zoals kastanjebruin en wat meer gewaagde kleuren zoals Toasted Coconut. Welke haarkleur trends zal de lente en zomer van 2020 ons brengen? Koel, warm, naturel of juist alles behalve? Hou je alvast klaar voor de comeback van de dip dye.
 

haarkleur trends lente zomer 2020

Caramel highlights

Al een aantal jaar geleden brak de “caramel highlights” trend door, een mix van warme karamelkleurige highlights op een naturel bruine basis. Aan deze trend lijkt voorlopig nog geen einde te komen, ook dit voorjaar blijft het een geliefde kleur. Caramel highlights is een kleur die het hele jaar door kan, al worden de highlights in de zomer wel wat lichter.

haarkleur trends lente zomer 2020


Iced Mocha

Een haarkleur die weinig touch-ups nodig heeft, dat is waar we tegenwoordig steevast naar vragen bij de kapper. Iced Mocha is een haarkleur die zodanig wordt samengesteld dat bijwerken amper nodig is. Je kan deze kleur rustig de hele zomer laten uitgroeien zonder dat je haar er onverzorgd gaat uitzien. Voorkom wel dat je blonde punten geel gaan worden door af en toe een zakje Malibu C Blondes kristallen te gebruiken dat je oorspronkelijke blonde kleur terugbrengt.

Haarkleur trends 2020


Dip Dye

De dip dye trend, een jaar of 5 geleden kon je er niet omheen. Daarna doofde de trend langzaam uit en gingen we over op balayage maar onlangs blaasde Demi Lovato de dip dye nieuw leven in. Demi kleurde slechts de onderste centimeters van haar haar in een felle kleur en dat voorbeeld wordt ondertussen lustig gevolgd op Instagram.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💗

Een bericht gedeeld door Demi Lovato (@ddlovato) op


Silver blonde

Nog een trend die al jarenlang meegaat is de zilvergrijze haarkleur. Maar zilvergrijs ligt voor veel mensen ver van hun natuurlijke haarkleur, zelfs bij blondines. Daarom wordt silver blonde een trend dit jaar: je basiskleur is asblond of donkerblond maar met zilverblonde accenten. Het geheel ziet er erg natuurlijk uit terwijl het toch een stuk zachter overkomt dan een volledige grijze coupe. Maar hier geldt wel dat een zilverblonde toner onmisbaar is om je kleur tussentijds op te frissen.

haarkleuren voorjaar 2020


Lilac

Lilac hair brak vorig jaar al door en ook dit jaar gaan we deze flashy haarkleur steeds meer in het straatbeeld zien. Je kan allover lilac gaan maar lila kan ook mooi gecombineerd worden met de andere trends van dit jaar: met zilverblond of als dip dye waarbij je enkel een vleugje paars in je punten aanbrengt. Voor lilac hair geldt nog meer dan voor alle andere kleuren dat brassy, gele ondertonen ongewenst zijn. Een no-yellow shampoo en paars haarmasker zijn dus onmisbaar.

haarkleur lente zomer 2020


Enkele populaire haarkleuren van afgelopen winter blijven zeker ook nog trendy dit voorjaar, denk aan kastanjebruin en shadow roots.

Wat wordt jouw favoriete haarkleur van dit voorjaar?

    12-02-2020 13:35     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.