haarkleur niet egaal

Na het verven van je haar kan het voorkomen dat je haarkleur niet egaal is. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan je bepaalde stukken van je haar vergeten mee te verven zijn of misschien was je haarkleur vóór het verven ook al niet helemaal egaal. Ook restjes wax of andere oliehoudende producten kunnen je haarkleur behoorlijk om zeep helpen. Maar er is nog iets dat ervoor kan zorgen dat je haarkleur niet egaal is: een te hoge porositeit.


Poreus haar kun je herkennen doordat het stroef aanvoelt en snel droogt nadat je het gewassen hebt. Dat komt doordat de haarschubben continu open blijven staan waardoor het haar alles opslorpt: water, conditioner en haarverf. Maar doordat de haarschubben blijven open staan gaat het aanwezige vocht (of de aanwezige haarkleur) ook snel weer verloren.

Poreus haar slorpt dus haarverf op waardoor de kleur bij de droge delen vaak meer aanwezig zal zijn dan in de rest van je haar. Vaak zijn de punten het meest poreus maar bij mensen met krullend haar kan nagenoeg het hele haar last hebben van een te hoge porositeit. Wie het haar verzorgt via de Curly Girl methode weet dat hoog poreus haar nood heeft aan proteïnes om het haar handelbaar te maken. Diezelfde proteïnes kunnen we ook gaan gebruiken om een egale haarkleur te bekomen.

Wat we nodig hebben om een egale haarkleur te bekomen is een porosity equalizer. Dit is een filler die de poreuze delen van het haar verzadigt met proteïnes zodat de kleur overal gelijkmatig wordt opgenomen met een egale haarkleur als resultaat. Porosity equalizers zijn hier nog niet echt bekend maar in Amerika kun je deze producten in elke drogisterij kopen. Wij hebben hele goede ervaringen met de porosity equalizer van Joico, de Liquid Protein Chemical Perfector. Deze spray breng je aan in handdoekdroog haar voor je de verf aanbrengt. Dit laat je 20 minuten inwerken en vervolgens verf je je haar zoals gewoonlijk.

Poreus haar zorgt er ook voor dat je nieuwe haarkleur sneller verdwijnt, daarom bestaan er after color treatments zoals de Wella Color Save Emulsion. Dit product gebruik je meteen na het kleuren nadat je de verf met water uit je haar hebt gespoeld. Het wordt dus gebruikt in de plaats van een shampoo want met shampoo was je eigenlijk de pas aangebrachte kleur weer grotendeels weg. Een voorbehandeling in de vorm van een porosity equalizer en een nabehandeling zijn dus essentieel voor een perfecte kleurbeurt die je thuis uitvoert.

Heb je nog vragen over het zelf thuis kleuren van je haar? Mail gerust naar info@clipextensions.be
    30-08-2019 22:09     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.