Help, mijn haar is groen!

groen haar na het zwemmen


Met de warme dagen achter de rug zijn we natuurlijk massaal gaan afkoelen in het zwembad. Maar naast het feit dat zwembadwater je haar poreus kan maken kun je er ook een groene schijn door in je haar krijgen. Niet enkel bij blond haar, ook brunettes kunnen er last van hebben. We delen graag wat tips om die groene schijn snel en makkelijk thuis te verwijderen.

Ketchup

Hoe verwijder je groen? Simpel, door er rood overheen aan te brengen. Rood staat namelijk tegenover groen op de kleurenroos. Met ketchup corrigeer je dus de groene ondertonen en dit trucje wordt ook wel eens in het kapsalon gebruikt. Toch is het geen goed idee om ketchup op blond haar aan te brengen want dan kun je er juist een roze gloed aan gaan overhouden. Voor bruin haar met een groene gloed is het wel een prima oplossing.

Een bruistablet

Dit werkt wel prima bij blond haar: laat 2 aspirine bruistabletten in een glas lauwwarm water oplossen en spoel daarmee je haar. Laat het even inwerken en was dan je haar zoals gewoonlijk.  

Beige toner

Wil je voor lange tijd van de groene gloed verlost zijn, ook als je opnieuw gaat zwemmen, kies dan voor een beige toner en vermijd askleuren. Wella T15 Pale Beige Blonde is een toner die je haar in 30 minuten tijd een neutrale beige blonde haarkleur geeft die 8-10 weken houdt.

groen haar na het zwemmen
    24-08-2019 15:37     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.