De grombre of grey ombre haarkleur | Kapsel inspiratie

  18-01-2017     Reacties (0)

Ombre hair, een subtiel kleurverloop van donker naar licht, werd een aantal jaren geleden een trend. Zilvergrijs haar, een andere grote trend, wordt nu steeds vaker als ombre gezien. Zo'n grey ombre of kortweg “grombre” heeft een aantal voordelen: je hoeft je haar minder vaak bij te kleuren en doordat de aanzet in een donkere tint wordt geverfd oogt het geheel minder koel. Tijd voor wat grombre hair inspiratie!

grombre haarkleur

Grombre haarkleur


Wat vind jij van deze grey ombre haarkleur en van zilvergrijs haar in het algemeen?
 

Lees meer

Kapsel trends lente zomer 2017 | Kapsels 2017

  11-01-2017     Reacties (0)

Het nieuwe jaar is inmiddels goed ingezet en het aftellen naar de lente kan alvast beginnen. Ben je ook de winter zat en kijk je ernaar uit om je kleerkast uit te ruimen en de fleurige rokjes en jurkjes terug boven te halen? Dan ben je vast al benieuwd naar de kapsel trends van komend voorjaar!

 

Wat we precies allemaal gaan zien in het straatbeeld valt niet te voorspellen maar de kapsels die we zagen op de catwalk geven ons alvast een idee van de opkomende trends. Hou je alvast klaar voor 80's hairstyles, crimped hair en nog meer vlechtjes dan vorig jaar.


kapsel trends lente zomer 2017
 

Laten we beginnen met de vlechtjes trend, die eigenlijk al een hele tijd meegaat. De vlechten op de catwalk worden steeds fijner en complexer. We zien zowel volledig ingevlochten kapsels, vlechten verwerkt in een knotje als nonchalante visgraatvlechten en heel subtiel een los vlechtje terwijl de rest van de haren los blijven.


kapsel trends lente zomer 2017
 

Ook een paardenstaart is al eventjes trendy en ook dit voorjaar zien we ze weer volop. Je kan zowel kiezen voor een strakke staart als voor een meer rommelig staartje maar laat de saaie elastiek maar achterwege. Lintjes, stukjes touw, zelfs broekriemen worden gebruikt bij een paardenstaart. Of we dat laatste ook effectief te zien gaan krijgen valt nog af te wachten.


kapsel trends lente zomer 2017
 

Haarbandjes, diademen en kroontjes met kralen en stukjes stof zagen we ook opvallend vaak op de catwalk. Haarspelden met strasssteentjes komen ook al een paar jaar terug en zijn ook dit voorjaar van de partij. Mocht je de laatste haarspeld op bovenstaande foto ook helemaal geweldig vinden schaf er dan alvast eentje aan want de kans is groot dat dit een echte trend wordt, er zijn namelijk al celebrities mee gespot.


kapsel trends lente zomer 2017
 

Een froufrou is ook nog steeds een aanrader voor komend voorjaar en met de afwerking ervan lijkt het niet zo nauw te steken. Op foto één en drie zien we ze ongestijld bij krullend of golvend haar en op de middenste foto zien we een zware froufrou die expres in trapjes is geknipt.


kapsel trends lente zomer 2017
 

Dit jaar zien we een echte 80's kapsel trend weer oplaaien: crimped hair. Onlangs konden jullie al wat crimped hair inspiratie opdoen want of je het nu wil of niet, deze trend zal ook bij ons doorbreken. Ook andere kapsels met textuur zijn erg trendy, zorg daarbij voor volume bij de aanzet en gooi al je haar één kant op.


kapsel trends lente zomer 2017
 

Toch liever minder textuur? Dan is wet hair misschien meer jouw ding. Deze trend zagen we vorig jaar al een beetje opkomen en wordt dit jaar verdergezet. Je kan wet hair op verschillende manieren dragen: met los haar en naar achteren gekamd, in een knotje, met een middenscheiding,...

Lees ook: kapsels herfst/winter 2017-2018

 

Lees meer

Crimped hair trend | Inspiratie

  05-01-2017     Reacties (0)

   

Retro hairstyles, gotta love 'em. Onlangs konden jullie al lezen dat de strakke retro waves die we de voorbije jaren vaak op de catwalk en bij celebrities zoals Nicole Richie en Tyra Banks zagen, in 2017 wellicht niet meer te zien zullen zijn. In plaats daarvan worden we wel warm gemaakt voor crimped hair of wafelijzer haar, een trend uit de jaren '80 die weer helemaal tot leven komt.

crimped hair

In 2017 geldt: hoe meer volume, hoe beter en daar staan de 80's natuurlijk wel bekend om. Een trend van toen, crimped hair, zagen we in de 90's weer even oplaaien maar lijkt nu ook weer aan populariteit te winnen. We zagen crimped hair al op de catwalk maar ook celebs als Ariana Grande en natuurlijk enkele bekende Instagrammers waagden zich er al aan. Tijd voor wat inspiratie!

crimped hair

Ariana Grande's volumineuze paardenstaart met hier en daar subtiele plukjes “crimped hair”.
 

 

Crimped hair, subtiel verwerkt in een andere trend: volle, volumineuze vlechten.
 

 

Crimped hair betekent instant volume voor fijn haar.
 

 

Geef crimped hair een extra bohemian twist door er hier en daar kleine vlechtjes of bloemen in te verwerken.
 

 

Ook in kort haar kun je met enkele crimps een leuk effect creëren.
 

 

Een tikkeltje gewaagd: crimped hair als bruidskapsel.
 


Of hou het subtiel door slechts enkele crimps toe te voegen.

 

  

Lees meer

Deze kapsel trends laten we achter ons in 2017

  27-12-2016     Reacties (1)

Met het einde van 2016 op komst is het tijd voor een terugblik en een vooruitzicht naar volgend jaar. 2016 was een kleurrijk jaar op het gebied van kapsels en het kan haast niet anders dan dat 2017 minder opvallende kleurtrends met zich zal meebrengen. Benieuwd welke kapsels we achter ons laten in 2017?

voorbije kapsel trends

Felle haarkleuren zoals rainbow hair en neon haarkleuren waren in 2016 en de jaren daarvoor enorm hip maar in 2017 gaan we het toch iets rustiger aan doen. Onnatuurlijke haarkleuren blijven nog steeds trendy maar ze worden wel meer gecombineerd met een natuurlijke kleur. Denk aan de sombre (soft ombre) dat op dit moment al één van de populairste kapsels is.

voorbije kapsel trends

Het messy knotje bovenop het hoofd was in 2016 ook een vaak gezien kapsel maar in 2017 ruilen we de messy knot in voor een netter exemplaar. Niet superstrak maar wel meer afgewerkt en opvallend laag in de nek.

voorbije kapsel trends

Eén van de grootste opkomende kapsel trends zijn fijne krulletjes. Je kan ze op verschillende manieren maken (met rietjes of potloden bijvoorbeeld) maar de snelste en makkelijkste manier is een krultang met een hele kleine diameter zoals de nieuwe Carmen Chopstick Curler.

 

De strakke retro waves die we in 2016 op de catwalk zagen zullen we in 2017 echter minder gaan zien.

voorbije kapsel trends


 

extensions

Lees meer

De grootste celebrity kapsel transformaties van 2016

  21-12-2016     Reacties (1)

2016 was het jaar van kleurrijke kapsels, de lob en textuur. Trends waar celebrities met veel plezier op inspeelden en die we ook voortdurend op Instagram zagen. Nu het jaar bijna voorbij is wordt het tijd voor een terugblik naar de grootste kapsel transformaties van celebs. Of ze allemaal even geslaagd zijn oordeel je zelf maar over ;-)

kapsels celebs

De meest recente transformatie komt van Jennifer Lawrence die haar signature lob inruilde voor een langer kapsel. Ze bleef bij blond haar, maar er werd flink wat lengte toegevoegd door middel van hairextensions.

kapsels celebs

Amber Heard ging dan weer van lang naar kort(er). Ze ruilde haar lange haar in voor een lob met veel laagjes tot net onder de schouders.

kapsels celebs

In Beauty and the beast zien we Emma Watson begin volgend jaar aan het werk met een warme, chocoladebruine haarkleur maar nu heeft ze gekozen voor nóg een tintje donkerder.

kapsels celebs

Hailey Baldwin ruilde haar blonde haren dan weer in voor een hippe roze tint. De donkere aanzet geeft haar coupe toch een meer natuurlijke look.

kapsels celebs

Ariana Grande zweert al zolang bij haar strakke, lange paardenstaart dat we haar haast niet anders kennen maar sinds deze zomer combineert ze haar paardenstaart regelmatig met een froufrou. Een clip in haarstukje weliswaar, maar haar nieuwe look staat haar bijzonder goed.

kapsels celebs

Christina Aguilera was vorige zomer voor eventjes een redhead. Ze ruilde haar lange blonde haren in voor een natuurlijke rode coupe. Inmiddels is ze weer terug bij haar vertrouwde platinablonde kleur.

kapsels celebs

In welke haarkleur hebben we Rihanna nog niet gezien de afgelopen jaren? Haar opvallendste kapsel van dit jaar waren ongetwijfeld de lange dreadlocks die ze had. Inmiddels heeft ze terug een volle coupe lang en glanzend haar.
 

clip in extensions

Lees meer