5 manieren om je haar te krullen zonder warmte

  23-11-2016     Reacties (0)

Kleine krullen, grote krullen, strakke of losse krullen, er zijn veel verschillende soorten krullen en veel verschillende manieren om je haar te krullen. Een krultang werkt het snelst maar wanneer je hem dagelijks gebruikt kan je haar beschadigd raken. Je kan ook veilig je haar krullen zonder warmte te gebruiken. In dit artikel leer je 5 manieren om je haar te krullen zonder hitte.

haar krullen zonder warmte

Draai je haar rond je haarband

Een haarband is niet alleen handig om je haar uit je gezicht te houden tijdens het sporten, je kan er ook mooie krullen mee maken. Neem telkens een plukje haar en draai het rond de haarband, vanaf de zijkanten naar het midden toe. Doe dit voor het slapengaan en sta op met mooie, zachte golven in je haar.

haar krullen zonder warmte
 

Zachte foam rollers

Er zijn verschillende soorten rollers waarmee je je haar kan krullen maar deze op onderstaande foto zijn perfect om mee te slapen. Ze zijn zacht en doordat je de uiteindes omvouwt heb je geen pinnetjes nodig. Doordat deze rollers slechts de diameter van je pink hebben kun je er veel kleine krulletjes mee maken die ook nog eens perfect de hele dag blijven zitten.
 

Knotjes

Eén grote knot bovenop je hoofd zorgt voor zachte golven maar je kan ook allemaal kleine knotjes maken om echte krullen te verkrijgen 's morgens. Zet de knotjes niet vast met haarpinnetjes maar gebruik zachte elastiekjes om pijnloos te kunnen slapen zonder je haar te beschadigen.

haar krullen zonder warmte
 

Keukenpapier

Een beetje hetzelfde principe als de foam rollers maar misschien nog handiger om mee te slapen. Neem stevig keukenpapier en knip het in stroken van 5cm breed. Maak een scheiding in je haar en neem kleine plukjes voor kleine krullen en grote plukken voor grote krullen. Rol je haar rond het keukenpapier, van onder naar boven en maak een knoopje in het papier. 's Morgens kun je het papier makkelijk stukscheuren en heb je de hele dag mooie krullen (zie het resultaat op foto 1).

haar krullen zonder warmte

Twist

Als je je haar vlecht voor het slapengaan krijg je allemaal kleine golfjes 's morgens maar wil je grote, beachy waves, dan kun je beter je haar twisten. Maak je haar in een scheiding en maak aan beide kanten een twist die je vastzet bovenop je hoofd. Het resultaat zijn grote golven en veel volume.
 

Lees meer

5 dingen die je moet weten voor je een froufrou laat knippen

  17-11-2016     Reacties (0)

In het artikel van vorige week kon je al lezen waarom je nu meteen de schaar in je haar zou moeten zetten. Als zo'n korte coupe toch wat te ingrijpend voor je is dan heb je misschien al wel nagedacht over een froufrou. Als je een froufrou kiest die past bij de vorm van je gezicht dan kan dat je ook een totaal nieuwe look opleveren. Maar een froufrou brengt weer wat andere (kop)zorgen met zich mee dan een volledig kort kapsel. Deze 5 dingen moet je weten voor je een froufrou laat knippen.
 

Met een froufrou lijk je jonger

Als je je lange haar kort(er) laat knippen dan zie je er meestal wat meer volwassen uit maar bij een froufrou is het precies andersom. Handig als je er optisch wat jaren jonger wil uitzien dan je bent maar als je er net wat volwassener wil uitzien kun je beter geen froufrou nemen. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de paardenstaart: hij laat je er jeugdig en speels uitzien.

 

Een froufrou moet je elke dag stylen

Terwijl je lang haar makkelijk in een vlecht of knot kan doen voor het slapengaan om vervolgens op te staan met mooie golven zal je met een froufrou 's morgens minder fabulous ontwaken. Hello bad hair days! Tenzij je het niet erg vindt om 's morgens even snel een stijltang door je haar te halen om opspringende haartjes te temmen (wat overigens zo gepiept is).

 

Je gaat je er hoe dan ook aan ergeren

Een froufrou kan je heel wat complimentjes gaan opleveren maar er zullen ook momenten zijn waarop je liever gewoon al je haar bij elkaar in een staart zou willen binden, zoals bijvoorbeeld tijdens het sporten. Zorg er daarom altijd voor dat je een haarband bij de hand hebt.
 

Een froufrou wordt snel vettig

Ook als je droger haar hebt dat normaal niet snel vettig wordt mag je ervan uitgaan dat je froufrou na een dag of twee toch een wasbeurt of wat droogshampoo zal nodig hebben. Dat komt natuurlijk doordat je froufrou je voorhoofd raakt, dat vaak al een vettiger deel van je gezicht is. Vaak draag je ook nog make-up dat ook kan achterblijven op je haar. Gelukkig kun je snel even je froufrou wassen boven de wastafel en vervolgens in model föhnen.

 

En als je froufrou je niet bevalt...

… Dan duurt het een eeuwigheid voor hij weer net zo lang is als de rest van je haar. Je hebt vast wel eens iemand gekend die zat te worstelen met van die halflange plukken haar voor haar ogen. Die vervelende tussenfase is niet te vermijden maar je leert er wel creatief door zijn met vlechten en schuifspeldjes.
 

Lees meer

5 redenen om nu je haar kort te knippen

  09-11-2016     Reacties (0)

Iedereen heeft vast wel eens zo'n fase gehad waarin je je afvroeg of kort haar je goed zou staan of niet. Misschien heb je momenteel zelfs een Pinterest bord met allemaal leuke korte kapsels maar durf je de stap toch niet zo goed te wagen. In dit artikel bespreken we 5 redenen waarom je je haar kort moet knippen, en wel nu meteen!


waarom je haar kort knippen
 

Kort haar is trendy

Kort haar, zo net voor de winter? Ja, waarom niet? Kort haar is namelijk super hip momenteel, al hoef je niet meteen voor een pixie cut te gaan. De lob is al een hele tijd enorm populair en maakt de overstap van lang naar kort ook een stuk kleiner. Vind je het uiteindelijk niks, dan is je haar zo weer tot op de gewenste lengte gegroeid.

 

Pruiken zijn niet langer taboe

Meer zelfs, pruiken zijn zowat de meestverkochte items op Aliexpress en andere webshops momenteel. Ben je bang dat je je lange haar af en toe zal missen, kies dan een mooie pruik in een kleur die je misschien al lang wou proberen en experimenteer met lang haar terwijl jij zelf een makkelijk kort kopje hebt. 

Kort haar is gezonder

De opvallende kleuren die we afgelopen jaren zagen blijven we ook volgend jaar nog terugzien. Mocht jij ook helemaal weg zijn van grombre of denim blue hair maar je durft je haar niet te verven omdat het al zo poreus is, bedenk je dan dat kort haar veel meer kan hebben wat kleuren en ontkleuren betreft.

 

Het zal je tijd besparen

De dagen waarop je fris en monter door het geluid van fluitende vogeltjes wakker wordt zijn voorbij voor dit jaar en alle redenen zijn goed om een paar minuten extra in bed te kunnen blijven liggen. Met korter haar duurt wassen, borstelen en stylen een stuk minder lang dan je gewoon bent én je gebruikt ook nog eens veel minder producten zoals shampoo, conditioner en serum. Win-win!

 

Het groeit weer terug

Afsluiten doen we met een cliché. Als je nu je haar kort knipt en je vindt het helemaal niks, dan kan je haar tegen volgende zomer alweer bijna 10cm gegroeid zijn, op voorwaarde dat je het goed verzorgt. Wil je niet zo lang wachten, overweeg dan misschien om clip in extensions te dragen voor instant prinsessenhaar.
 

Lees meer

Dit zijn de populairste kapsels op Pinterest | Kapsel trends

  26-10-2016     Reacties (1)

Wanneer we toe zijn aan een nieuw kapsel kijken we meestal af bij celebrities voor inspiratie. Zij pikken snel in op nieuwe trends maar hun kapsel verandert daardoor ook voortdurend. Wil je liever wat langer doen met je nieuwe look dan kun je beter op veilig spelen door te kijken welke kapsels nu het vaakst gepind worden op Pinterest. Nog op zoek naar een nieuwe look nu we al richting 2017 gaan? Kijk dan even mee naar de populairste kapsels op Pinterest.


populairste kapsels
 

De rommelige, zijwaarste vlecht

We zagen op de catwalk al veel vlechten en rommelige kapsels en dat met elkaar gecombineerd vormt één van de populairste kapsels van dit moment. Je hoeft er geen nieuwe kapsel voor te laten knippen en het kan al met relatief kort haar.


populairste kapsels

De sombre

Sombre is de afkorting van soft ombre, hierbij gaat je haar heel subtiel van donker naar iets lichter. Het resultaat is heel natuurlijk en een groot voordeel is dat je onopvallend de kleur kan laten uitgroeien als je dat wil.


populairste kapsels

Half opgestoken in een knot

Dit kapsel is zo simpel dat je het in een mum van tijd klaar hebt 's morgens. Je neemt de toplaag van je haar en maakt daar een messy knotje mee dat je vastzet bovenop je hoofd. De rest van je haar blijft los. Het resultaat is een nonchalante look die toch lekker makkelijk is zo zonder haar in je gezicht.


populairste kapsels

Kleine krullen met highlights

Carmen pikt met haar nieuwe Chopstick Curler krultang in op een snel opkomende trend: kleine, strakke krulletjes. Zulke kleine krulletjes kun je op verschillende manieren maken maar met deze krultang is het in een halfuurtje gefixt. Zeker in combinatie met highlights staat zo'n semi afro kapsel extra leuk.


populairste kapsels

Lob met lange froufrou

De lob of lange bob is één van de populairste kapsels van de afgelopen jaren. Dit kapsel is zo veelzijdig: je kan hem lang en messy dragen maar ook met beach waves of strakke golven. Op de catwalk zagen we de froufrou trend al aankomen en gecombineerd met een lob is dit een echte aanrader voor 2017.


populairste kapsels

Lees meer

7 dingen die je alleen begrijpt als je krullend haar hebt

  18-10-2016     Reacties (0)

Krullen zijn de laatste jaren zó hip! Ze passen helemaal bij de textuur en volume trend, die je nu zo vaak op de catwalk ziet. Voor wie van nature heel stijl haar heeft blijft het een uitdaging om krullen langer dan een paar uur te behouden maar wie van nature een krullenbol heeft staat ook dagelijks voor een aantal uitdagingen. Deze 7 dingen herken je zeker als je krullend haar hebt.


krullend haar

Krullend haar glanst niet

Die mooie, al dan niet natuurlijke glans die mensen met stijl haar hebben is haast onmogelijk te verkrijgen in jouw krullenbol, al hou je je haar nog zo gezond. Heel logisch want stijl haar weerkaatst het licht terwijl in jouw krullen het licht gewoon “gevangen” raakt.

 

Je haar voelt vaak droog aan

Terwijl bij stijl haar de natuurlijke vetten en oliën, die de voedingsstoffen vormen voor ons haar, vanuit de hoofdhuid makkelijk verdeeld raken over heel het haar gaat dat bij krullend haar een stuk moeilijker. Vooral de puntjes blijven droog, waardoor een serum onmisbaar is.

 

Bad hair days

Jij weet als geen ander wat bad hair days zijn. Je krullen zitten één dag perfect om vervolgens 3 dagen alle kanten op te gaan staan. Zeker naarmate je haar langer en dus zwaarder wordt is het moeilijker om je krullen in toom te houden.

 

Je kan geen pony knippen

Of je kan het wel, maar je pony gaat natuurlijk ook krullen net zoals de rest van je haar en als je verder lang haar hebt ziet zo'n bosje kleine krullen boven je voorhoofd er ook een beetje gek uit.

 

Je verbruikt heel veel haarproducten

Krullend haar heeft een drogere structuur en slorpt haarverzorgingsproducten gewoon op waardoor je extra veel nodig hebt. Zowel van shampoo, conditioner als stylingproducten kun je maar beter een voorraadje aanleggen.

 

Je haar stijlen duurt een uur

Zo'n dag waarop je echt niks kan aanvangen met je krullen komt altijd op het verkeerde moment. Even snel met de stijltang door je haar? Vergeet het maar, wil je je haar een beetje stijl krijgen dan ben je al gauw een uur bezig.

 

Geen twee krullenbollen zijn dezelfde

Wat voor je vriendin met krullen wel goed werkt zal voor jou misschien helemaal niet werken want er zijn verschillende soorten krullen en de kans is groot dat jij net een ander soort krul hebt dan je vriendin. Je blijft vaak jarenlang zoeken naar de ideale haarverzorgingsproducten tot ze plotseling uit het assortiment gaan...


krullend haar


Wist je trouwens dat Pixar maar liefst 3 jaar lang krullen heeft bestudeerd om Merida's haar zo echt mogelijk te laten lijken in de film Brave?
 

Lees meer