De haarkleuren van 2017 | Haarkleur trends van lente en zomer 2017

  07-03-2017     Reacties (0)

De kapsel trends van 2017 kennen we al: vlechten, fijne krulletjes en spelden met strass steentjes maar als het op de kleur aankomt spelen we korter op de bal. Haarkleur trends veranderen namelijk zo snel (dankzij de celebs) dat ze meestal niet langer dan één seizoen meegaan. Hoog tijd dus voor een afspraak bij de kapper om je haar in één van deze hippe kleuren te laten verven!

haarkleuren 2017

Roodbruin


Rihanna blies deze warme haarkleur onlangs nieuw leven in toen ze op de Grammy awards verscheen met prachtig lang, golvend haar in roodbruin met warme oranje highlights. Deze kleur is perfect voor warme huidtypes maar ook als je een koel type bent kun je voor roodtinten gaan, zij het dan wat lichter en feller rood.

haarkleuren 2017

Nude hair


Nude hair, de gulden middenweg tussen blond en bruin, zou in principe door iedereen gedragen kunnen worden. Een nude haarkleur ligt dicht tegen je huidskleur aan en kan dus voor iedereen anders zijn: neigend naar blond als je een lichte huid hebt en iets meer asbruin als je een getinte huid hebt. Alleen als je een opvallend koele ondertoon in je huid hebt (roze wangen, een koele lipkleur) dan zou je voor een warmere haarkleur moeten gaan en blijf je beter weg van nude hair.

haarkleuren 2017

Rooted blonde


Het taboe rond uitgroei is al een tijdje verdwenen (dankzij onder andere Beyoncé). Meer zelfs, blond haar met een paar centimeter uitgroei is één van de trends van dit voorjaar. Hoe bont je het maakt is helemaal aan jou maar het mooiste is wanneer de ondertonen overeenkomen: koel asbruin bij koel platinablond haar en warm chocoladebruin bij honingblond haar.

haarkleuren 2017

Subtiele highlights


Highlights die je bijna niet ziet, vooral in donkere haarkleuren zoals chocoladebruin en donkerbruin, zijn dit voorjaar ook een aanrader. Belangrijk is dat je het zo naturel mogelijk houdt en enkel highlights aanbrengt rond het gezicht, in de punten en subtiel in de lengtes van het haar. Deze subtiele highlights zijn zo onopvallend mogelijk maar ze zorgen voor prachtige kleurschakeringen wanneer de zon straks gaat schijnen.

haarkleuren 2017

Blorange


Of deze haarkleur trend de hele zomer mee zal gaan valt moeilijk te voorspellen maar dit voorjaar is ze in elk geval wel enorm hip. Blorange, blond met een oranje gloed, brak vorig najaar al door op instagram en als je op zoek bent naar een haarkleur die net even wat anders is dan bovenstaande trends dan is dit misschien wat voor jou.
    clip in extensions

Lees meer

De leukste vlechten van celebrities

  22-02-2017     Reacties (2)

Voor het zoveelste jaar op rij behoren vlechten tot één van de grootste zomertrends op het gebied van kapsels. Op de catwalk zagen we verschillende vlechten en ook de celebrities houden ervan om met vlechten te experimenteren op de rode loper. Kijk mee naar de leukste vlechten van de bekende sterren.


leukste vlechten

leuke vlechten
celebrity vlechten


Opvallend zijn de halo of crown braids, een ronde vlecht bovenop je hoofd, die nu heel populair zijn. Maar ook de klassieke strakke vlecht en de visgraatvlecht blijft populair. De fijne, onopvallende vlechtjes die we op de catwalk zagen zien we ook terug op de rode loper waar zo vooral met beach waves of krullen gecombineerd worden.

 

Wat is jouw favoriete vlecht uit deze reeks?

 

clip in extensions

Lees meer

Dit zijn dé 5 dingen die we volgens kappers verkeerd doen

  08-02-2017     Reacties (0)

Bad hair days behoren ongetwijfeld tot de grootste ergernissen van vrouwen als het op hun uiterlijk aankomt. Vaak moet je jarenlang zoeken naar het kapsel dat het beste bij je past én naar een kapper die raad weet met jouw haar. Toch kunnen we veel van die ergernissen zelf voorkomen zeggen kappers. In dit artikel lees je 5 dingen die we volgens kappers verkeerd doen.

 

bad hair day

 

Een kapsel kiezen dat niet bij je past

Heel vaak kiezen we een kapsel aan de hand van foto's van bijvoorbeeld celebrities, zonder daarbij rekening te houden met de structuur van je haar en de vorm van je gezicht. Daardoor ziet zo'n kapsel er bij jou vaak helemaal anders uit dan je verwacht had.

 

Je vorige behandelingen verzwijgen

Nog een reden waarom een kappersbezoek soms niet het gewenste resultaat geeft is dat je niet hebt verteld dat je bijvoorbeeld je haar hebt ontkleurd of chemisch hebt behandeld in de vorm van permanente styling. Of je dat nu zelf hebt gedaan of door een andere kapper hebt laten doen, je kapper moet ervan op de hoogte zijn zodat hij of zij je haar op de juiste manier kan behandelen.

 

Het tegenovergestelde willen

Heb je van nature krullend haar maar ben je gevallen voor een stijl kapsel met laagjes? Hou er dan rekening mee dat er elke dag wat werk zal bij komen kijken om je krullenbol te transformeren in een smooth en shiny kapsel. Heb je 's morgens echt geen zin om een uur in de badkamer te staan, kies dan voor een kapsel dat aansluit bij de structuur van je haar.

 

Je kapsel drastisch veranderen

Na een pijnlijke gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een echtscheiding is de schaar in hun haar zetten vaak het eerste wat vrouwen doen, om daar vervolgens al snel spijt van te hebben. Ga eerder voor een kleine verandering zoals een froufrou of een ander kleurtje. Wil je toch echt voor kort gaan, doe het dan in meerdere stappen zodat je kan wennen aan kort(er) haar.

 

Naar de kapper gaan met vuil haar

Zorg dat je haar schoon en niet vettig is als je naar de kapper gaat. Niet alleen omdat je zelf ook liever met schoon haar zou willen werken maar ook omdat je haar er helemaal anders uitziet als je na het sporten met je haar in een staart naar de kapper gaat. Vet haar lijkt bovendien donkerder waardoor het voor de kapper moeilijk in te schatten is wat je echte haarkleur is.

 

Maak jij je ook schuldig aan één van deze dingen?
 

clip in extensions

Lees meer

Wordt blorange dé haarkleur trend van 2017? | Blorange inspiratie

  31-01-2017     Reacties (0)

De nieuwste haarkleur trend? Blorange, blond met een oranje gloed. Georgia May Jagger, de dochter van Mick Jagger kwam er vorig najaar mee op de proppen en nu lijkt de trend ook door te breken op Instagram. Benieuwd of deze kleur misschien ook jouw kleur van 2017 zal worden? Kijk even mee naar wat inspiratiefoto's.

blorange haarkleur


 

 
 

Een foto die is geplaatst door blow LTD (@blowltd) op


Bekijk ook de andere haarkleuren van 2017.

Lees meer

Je haar kort knippen of niet? Doe de test!

  25-01-2017     Reacties (0)

Heb je je al vaak afgevraagd of kort haar je goed zou staan of niet? Er zijn natuurlijk verschillende manieren om het uit te proberen zonder effectief de schaar in je haar te zetten, zo kun je bijvoorbeeld een korte pruik opzetten of je haar zodanig opsteken dat het lijkt alsof je kort haar hebt. Maar er is ook een echte test, bedacht door hairstylist John Frieda: de 2,25 inch regel.

 

haar kort knippen

 

2,25 inch is omgerekend zo'n 5,7 centimeter, en dat is de maximale afstand die zich mag bevinden tussen de onderkant van je oor en de onderkant van je kin als je goed met kort haar wil staan. Je kan het makkelijk zelf uitproberen door een potlood horizontaal onder je kin te houden en een meetlat verticaal langs je gezicht, te beginnen bij de onderkant van je oor. Is de afstand kleiner dan 5,7cm dan zal kort haar je heel goed staan, heb je meer dan 5,7cm dan staat lang haar je beter.

 

haar kort knippen

 

Dat deze regel klopt wordt bevestigd door enkele celebrities. Zo hebben Halle Berry en Audrey Hepburn minder dan 5,7cm afstand tussen hun oor en hun kin terwijl die afstand bij Kim Kardashian en Jennifer Aniston groter is dan 5,7cm.

 

Bevestigt de regel van 2,25 inch dat kort haar iets voor jou is bekijk dan hier de korte kapsel trends voor 2017.
 

Lees meer