Dit zijn dé 5 dingen die we volgens kappers verkeerd doen

  08-02-2017     Reacties (0)

Bad hair days behoren ongetwijfeld tot de grootste ergernissen van vrouwen als het op hun uiterlijk aankomt. Vaak moet je jarenlang zoeken naar het kapsel dat het beste bij je past én naar een kapper die raad weet met jouw haar. Toch kunnen we veel van die ergernissen zelf voorkomen zeggen kappers. In dit artikel lees je 5 dingen die we volgens kappers verkeerd doen.
 

Een kapsel kiezen dat niet bij je past

Heel vaak kiezen we een kapsel aan de hand van foto's van bijvoorbeeld celebrities, zonder daarbij rekening te houden met de structuur van je haar en de vorm van je gezicht. Daardoor ziet zo'n kapsel er bij jou vaak helemaal anders uit dan je verwacht had.

 

Je vorige behandelingen verzwijgen

Nog een reden waarom een kappersbezoek soms niet het gewenste resultaat geeft is dat je niet hebt verteld dat je bijvoorbeeld je haar hebt ontkleurd of chemisch hebt behandeld in de vorm van permanente styling. Of je dat nu zelf hebt gedaan of door een andere kapper hebt laten doen, je kapper moet ervan op de hoogte zijn zodat hij of zij je haar op de juiste manier kan behandelen.

 

Het tegenovergestelde willen

Heb je van nature krullend haar maar ben je gevallen voor een stijl kapsel met laagjes? Hou er dan rekening mee dat er elke dag wat werk zal bij komen kijken om je krullenbol te transformeren in een smooth en shiny kapsel. Heb je 's morgens echt geen zin om een uur in de badkamer te staan, kies dan voor een kapsel dat aansluit bij de structuur van je haar.

 

Je kapsel drastisch veranderen

Na een pijnlijke gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een echtscheiding is de schaar in hun haar zetten vaak het eerste wat vrouwen doen, om daar vervolgens al snel spijt van te hebben. Ga eerder voor een kleine verandering zoals een froufrou of een ander kleurtje. Wil je toch echt voor kort gaan, doe het dan in meerdere stappen zodat je kan wennen aan kort(er) haar.

 

Naar de kapper gaan met vuil haar

Zorg dat je haar schoon en niet vettig is als je naar de kapper gaat. Niet alleen omdat je zelf ook liever met schoon haar zou willen werken maar ook omdat je haar er helemaal anders uitziet als je na het sporten met je haar in een staart naar de kapper gaat. Vet haar lijkt bovendien donkerder waardoor het voor de kapper moeilijk in te schatten is wat je echte haarkleur is.

 

Maak jij je ook schuldig aan één van deze dingen?
 

Lees meer

Wordt blorange dé haarkleur trend van 2017? | Blorange inspiratie

  31-01-2017     Reacties (0)

De nieuwste haarkleur trend? Blorange, blond met een oranje gloed. Georgia May Jagger, de dochter van Mick Jagger kwam er vorig najaar mee op de proppen en nu lijkt de trend ook door te breken op Instagram. Benieuwd of deze kleur misschien ook jouw kleur van 2017 zal worden? Kijk even mee naar wat inspiratiefoto's.

blorange haarkleur


 

 
 

Een foto die is geplaatst door blow LTD (@blowltd) op


Bekijk ook de andere haarkleuren van 2017.

Lees meer

Je haar kort knippen of niet? Doe de test!

  25-01-2017     Reacties (0)

Heb je je al vaak afgevraagd of kort haar je goed zou staan of niet? Er zijn natuurlijk verschillende manieren om het uit te proberen zonder effectief de schaar in je haar te zetten, zo kun je bijvoorbeeld een korte pruik opzetten of je haar zodanig opsteken dat het lijkt alsof je kort haar hebt. Maar er is ook een echte test, bedacht door hairstylist John Frieda: de 2,25 inch regel.

 

haar kort knippen

 

2,25 inch is omgerekend zo'n 5,7 centimeter, en dat is de maximale afstand die zich mag bevinden tussen de onderkant van je oor en de onderkant van je kin als je goed met kort haar wil staan. Je kan het makkelijk zelf uitproberen door een potlood horizontaal onder je kin te houden en een meetlat verticaal langs je gezicht, te beginnen bij de onderkant van je oor. Is de afstand kleiner dan 5,7cm dan zal kort haar je heel goed staan, heb je meer dan 5,7cm dan staat lang haar je beter.

 

haar kort knippen

 

Dat deze regel klopt wordt bevestigd door enkele celebrities. Zo hebben Halle Berry en Audrey Hepburn minder dan 5,7cm afstand tussen hun oor en hun kin terwijl die afstand bij Kim Kardashian en Jennifer Aniston groter is dan 5,7cm.

 

Bevestigt de regel van 2,25 inch dat kort haar iets voor jou is bekijk dan hier de korte kapsel trends voor 2017.
 

Lees meer

De grombre of grey ombre haarkleur | Kapsel inspiratie

  18-01-2017     Reacties (0)

Ombre hair, een subtiel kleurverloop van donker naar licht, werd een aantal jaren geleden een trend. Zilvergrijs haar, een andere grote trend, wordt nu steeds vaker als ombre gezien. Zo'n grey ombre of kortweg “grombre” heeft een aantal voordelen: je hoeft je haar minder vaak bij te kleuren en doordat de aanzet in een donkere tint wordt geverfd oogt het geheel minder koel. Tijd voor wat grombre hair inspiratie!
 


Wat vind jij van deze grey ombre haarkleur en van zilvergrijs haar in het algemeen?
 

Lees meer

Crimped hair trend | Inspiratie

  05-01-2017     Reacties (0)

   

Retro hairstyles, gotta love 'em. Onlangs konden jullie al lezen dat de strakke retro waves die we de voorbije jaren vaak op de catwalk en bij celebrities zoals Nicole Richie en Tyra Banks zagen, in 2017 wellicht niet meer te zien zullen zijn. In plaats daarvan worden we wel warm gemaakt voor crimped hair of wafelijzer haar, een trend uit de jaren '80 die weer helemaal tot leven komt.


In 2017 geldt: hoe meer volume, hoe beter en daar staan de 80's natuurlijk wel bekend om. Een trend van toen, crimped hair, zagen we in de 90's weer even oplaaien maar lijkt nu ook weer aan populariteit te winnen. We zagen crimped hair al op de catwalk maar ook celebs als Ariana Grande en natuurlijk enkele bekende Instagrammers waagden zich er al aan. Tijd voor wat inspiratie!


Ariana Grande's volumineuze paardenstaart met hier en daar subtiele plukjes “crimped hair”.
 

 

Crimped hair, subtiel verwerkt in een andere trend: volle, volumineuze vlechten.
 

 

Crimped hair betekent instant volume voor fijn haar.
 

 

Geef crimped hair een extra bohemian twist door er hier en daar kleine vlechtjes of bloemen in te verwerken.
 

 

Ook in kort haar kun je met enkele crimps een leuk effect creëren.
 

 

Een tikkeltje gewaagd: crimped hair als bruidskapsel.
 


Of hou het subtiel door slechts enkele crimps toe te voegen.

 

  

Lees meer