Wordt blorange dé haarkleur trend van 2017? | Blorange inspiratie

  31-01-2017     Reacties (0)

De nieuwste haarkleur trend? Blorange, blond met een oranje gloed. Georgia May Jagger, de dochter van Mick Jagger kwam er vorig najaar mee op de proppen en nu lijkt de trend ook door te breken op Instagram. Benieuwd of deze kleur misschien ook jouw kleur van 2017 zal worden? Kijk even mee naar wat inspiratiefoto's.

blorange haarkleur


 

 
 

Een foto die is geplaatst door blow LTD (@blowltd) op


Bekijk ook de andere haarkleuren van 2017.

Lees meer

Je haar kort knippen of niet? Doe de test!

  25-01-2017     Reacties (0)

Heb je je al vaak afgevraagd of kort haar je goed zou staan of niet? Er zijn natuurlijk verschillende manieren om het uit te proberen zonder effectief de schaar in je haar te zetten, zo kun je bijvoorbeeld een korte pruik opzetten of je haar zodanig opsteken dat het lijkt alsof je kort haar hebt. Maar er is ook een echte test, bedacht door hairstylist John Frieda: de 2,25 inch regel.

 

haar kort knippen

 

2,25 inch is omgerekend zo'n 5,7 centimeter, en dat is de maximale afstand die zich mag bevinden tussen de onderkant van je oor en de onderkant van je kin als je goed met kort haar wil staan. Je kan het makkelijk zelf uitproberen door een potlood horizontaal onder je kin te houden en een meetlat verticaal langs je gezicht, te beginnen bij de onderkant van je oor. Is de afstand kleiner dan 5,7cm dan zal kort haar je heel goed staan, heb je meer dan 5,7cm dan staat lang haar je beter.

 

haar kort knippen

 

Dat deze regel klopt wordt bevestigd door enkele celebrities. Zo hebben Halle Berry en Audrey Hepburn minder dan 5,7cm afstand tussen hun oor en hun kin terwijl die afstand bij Kim Kardashian en Jennifer Aniston groter is dan 5,7cm.

 

Bevestigt de regel van 2,25 inch dat kort haar iets voor jou is bekijk dan hier de korte kapsel trends voor 2017.
 

Lees meer

De grombre of grey ombre haarkleur | Kapsel inspiratie

  18-01-2017     Reacties (0)

Ombre hair, een subtiel kleurverloop van donker naar licht, werd een aantal jaren geleden een trend. Zilvergrijs haar, een andere grote trend, wordt nu steeds vaker als ombre gezien. Zo'n grey ombre of kortweg “grombre” heeft een aantal voordelen: je hoeft je haar minder vaak bij te kleuren en doordat de aanzet in een donkere tint wordt geverfd oogt het geheel minder koel. Tijd voor wat grombre hair inspiratie!
 


Wat vind jij van deze grey ombre haarkleur en van zilvergrijs haar in het algemeen?
 

Lees meer

Crimped hair trend | Inspiratie

  05-01-2017     Reacties (0)

   

Retro hairstyles, gotta love 'em. Onlangs konden jullie al lezen dat de strakke retro waves die we de voorbije jaren vaak op de catwalk en bij celebrities zoals Nicole Richie en Tyra Banks zagen, in 2017 wellicht niet meer te zien zullen zijn. In plaats daarvan worden we wel warm gemaakt voor crimped hair of wafelijzer haar, een trend uit de jaren '80 die weer helemaal tot leven komt.


In 2017 geldt: hoe meer volume, hoe beter en daar staan de 80's natuurlijk wel bekend om. Een trend van toen, crimped hair, zagen we in de 90's weer even oplaaien maar lijkt nu ook weer aan populariteit te winnen. We zagen crimped hair al op de catwalk maar ook celebs als Ariana Grande en natuurlijk enkele bekende Instagrammers waagden zich er al aan. Tijd voor wat inspiratie!


Ariana Grande's volumineuze paardenstaart met hier en daar subtiele plukjes “crimped hair”.
 

 

Crimped hair, subtiel verwerkt in een andere trend: volle, volumineuze vlechten.
 

 

Crimped hair betekent instant volume voor fijn haar.
 

 

Geef crimped hair een extra bohemian twist door er hier en daar kleine vlechtjes of bloemen in te verwerken.
 

 

Ook in kort haar kun je met enkele crimps een leuk effect creëren.
 

 

Een tikkeltje gewaagd: crimped hair als bruidskapsel.
 


Of hou het subtiel door slechts enkele crimps toe te voegen.

 

  

Lees meer

Met deze tips ziet een clip in froufrou er heel natuurlijk uit

  14-12-2016     Reacties (0)

Haarstukjes en pruiken zijn al lang geen taboe meer maar dit jaar zagen we ze zelfs met trots gedragen worden op de rode loper. Zo droeg topmodel Gigi Hadid tijdens de MTV Movie Awards een clip in froufrou die niet van echt te onderscheiden is. In dit artikel delen we enkele tips met je zodat jouw clip in froufrou perfect samen valt met de rest van je haar, alsof je net een pony hebt laten knippen bij de kapper.
Kies de juiste kleur

Op bovenstaande foto van Gigi zie je al meteen dat haar clip in pony precies dezelfde kleur heeft als haar eigen haar. Gigi's haarkleur is vrij egaal maar vaak is je haar bij de punten lichter dan bovenop. Zorg dat je clip in pony dezelfde kleur heeft als je haarkleur bovenop. Met een tint lichter of donkerder valt het meteen op dat je een haarstukje draagt.

 

Ga voor echt haar

De kwaliteit van synthetisch haar mag dan wel verbeterd zijn de laatste jaren, toch zie je nog steeds dat het nep is. Het haar valt anders en het haar glanst ook op een onnatuurlijke manier. Echt haar is duurder maar het ziet er natuurlijk uit én je kan het haarstukje gewoon verven als je zelf van haarkleur verandert.

 

Kies de juiste vorm

Wanneer je bij de kapper een rechte froufrou laat knippen zul je zien dat je haar vanaf de kruin naar voor gekamd wordt alvorens geknipt te worden. Net zoals een echte froufrou moet je clip in haarstukje dus beginnen vanuit de kruin van je haar. Het beste is een haarstukje in de vorm van een driehoekje, die plaats je zo dicht mogelijk tegen de kruin aan en met de juiste styling lijkt het net je eigen haar.

 

Eerst stylen

Een nieuwe clip in pony of eentje die je al een tijdje niet hebt gedragen valt helemaal niet mooi. Zorg ervoor dat je het haarstukje eerst wast en in model föhnt voor je het gaat inbrengen. Wees ook niet bang om je nieuwe froufrou wat meer in model te (laten) knippen. Bij Gigi zie je dat haar froufrou een beetje warrig geknipt is voor een extra natuurlijk effect.

 

Combineer

Heb je van nature erg dun haar dan kan zo'n dikke, volle froufrou er onnatuurlijk uitzien in verhouding tot de rest van je haar. Je kan het haarstukje niet dunner maken want dan zie je de onderkant er doorheen maar je kan zo'n clip in froufrou wel combineren met bijvoorbeeld een volle clip in paardenstaart of met clip in extensions. Experimenteer met haarstukjes nu ze zo hip zijn.

 

Lees meer