Dit moet je weten voor je een bobkapsel neemt | De voordelen en nadelen

  07-06-2017     Reacties (2)

Tijdens het Met gala begin mei hebben een aantal celebrities een nieuwe kapsel trend voor deze zomer ingezet: de bob. Naomi Campbell, Bella Hadid, Kylie jenner, ze straalden alle drie met een bobkapsel op de rode loper. Ben je ook overtuigd van deze haarstijl? Dan zijn dit de dingen die je zeker nog moet weten voor je een bobkapsel neemt.

Je zal niet zonder haarspeldjes kunnen

Als je gewend bent om lang haar te hebben en overstapt op een bob omdat je denkt dat dit een makkelijk kapsel is, vergeet het dan maar. Vanaf nu hangt je haar constant in je gezicht en kan het handig zijn om schuifspeldjes bij de hand te hebben. Gelukkig zijn opvallende metallic haaraccessoires momenteel erg hip dus je kan rustig experimenteren.

Je make-up valt meer op

Een bobkapsel trekt automatisch de aandacht naar je gezicht waardoor je make-up ineens meer gaat opvallen, zelfs als je enkel wat eyeliner en mascara draagt. Ook als je lipstick draagt zul je zien dat je er meteen heel opgemaakt uitziet met een bobkapsel. Kijk maar naar Uma Thurman in de film Pulp Fiction, haar rode lipstick werd toen echt een trend.

Je zal vaker naar de kapper moeten

Bij zo’n recht, kort kapsel maakt één centimeter meteen al een verschil dus als je je (korte) bob een tijdje wil behouden dan zal je zeker om de 4-6 weken naar de kapper moeten om bij te knippen. Het voordeel van zo’n bob is dat je hem ook snel terug kan laten meegroeien en je toch tussendoor een leuk kapsel kan hebben, zo is de lob ook nog altijd trendy.

Een bobkapsel moet bij je gezicht passen

Terwijl een lob (lange bob) bij elke gezichtsvorm past is dat bij de bob niet zo. Een kort, recht kapsel legt automatisch een accent op je kin en het maakt je gezicht breder. Als je een onderkin hebt dan is een lob misschien een beter idee of ga voor een bob met laagjes, dat leidt de aandacht weg van de kin.

De textuur van je haar kan veranderen

Als je normaal lang haar hebt en je knipt er zomaar even 10cm of meer van af dan kan het dat de textuur een beetje anders wordt. Je haar zal namelijk minder wegen waardoor het makkelijker gaat krullen. Je kan dan ofwel elke ochtend met de stijltang erdoor gaan of je bed head nog meer accentueren met wax en droogshampoo.

 

Lees meer

Caramel highlights | Alles over deze haarkleur + inspiratiefoto's

  31-05-2017     Reacties (0)

Nog op zoek naar een subtiel maar trendy kapsel voor deze zomer, dat liefst ook nog tijdens de herfst kan behouden worden? Dan zijn caramel highlights misschien iets voor jou. In tegenstelling tot andere trends, denk aan platinablond en de bob, zal deze trend zeker een tijdje meegaan én deze subtiele highlights zijn een stuk gezonder voor je haar dan een agressieve kleuring. Tijd voor wat uitleg en inspiratie!

De “caramel highlights” trend flakkert regelmatig op maar werd dit jaar vooral in gang gezet door Rihanna die tijdens de Grammy awards met zachte, karamelkleurige highlights verscheen in haar golvende roodbruine haar. Het leuke aan deze highlights is dat ze zo subtiel zijn en daardoor perfect passen bij zowat alle haarkleuren: van blond tot middenbruin en donkerbruin en natuurlijk roodbruin en alles daartussenin.

Maar deze haarkleur heeft nog heel wat voordelen. Zo staan caramel highlights zowel bij lang als bij kort haar mooi én net zoals alle highlights laten ze je haar dikker lijken dan het eigenlijk is. Je creëert er dus niet alleen een trendy look mee maar ook een vollere haardos. Kijk alvast mee naar wat inspiratiefoto’s van deze mooie haarkleur.

Ook weg van caramel highlights? Verleng dan je haar met clip in extensions in deze hippe haarkleur. Tot en met 7 juni geniet je nog van €10 korting.

Lees meer

Dit moet je weten voor je je haar blond kleurt

  24-05-2017     Reacties (9)

Naast haarkleur trends als roodbruin en blorange wordt ook blond weer een vaak geziene haarkleur in de zomer van 2017. Celebrities als Katy Perry en Olivia Wilde kleurden hun haar onlangs blond. Mocht je zelf ook overwegen om je haar blond te verven lees dan zeker deze 7 dingen die je moet weten voor je je haar blond kleurt.

haar blond kleuren

Van bruin naar blond kost tijd

Tenzij je momenteel gezond en sterk haar hebt kun je beter niet in één keer blond gaan. Door in verschillende stappen te werken krijgt je haar de kans om tussendoor te herstellen van het blonderen. Er zijn verschillende opties: eerst naar donkerblond en dan telkens een tint lichter of steeds meer highlights toevoegen tot je uiteindelijk volledig blond bent.

Ga niet zelf je haar kleuren

Heb je asbruin haar en wil je graag naar donkerblond dan kun je prima zelf thuis gaan experimenteren maar wil je donker haar lichtblond gaan kleuren dan is het beter om je haar door een kapper te laten verven. Je haar blonderen kan onherstelbare schade veroorzaken waarvoor de enige oplossing een flinke knipbeurt is.

Kleur je haar regelmatig bij

Niet alleen zal je je kleur tussendoor levendig moeten houden met zilvershampoo, je zal ook vaak je uitgroei moeten bijkleuren. Gelukkig is het dit jaar trendy om een paar centimeter uitgroei te hebben op voorwaarde dat de kleuren niet te ver van elkaar afwijken. Is uitgroei niet aan jou besteed reken dan op bijwerken om de 4-6 weken.

Blond haar is duur

Al die kappersbezoekjes die nodig zijn om je kleur bij te werken én de producten die je thuis moet gebruiken om tussendoor de kleur mooi te houden zijn niet goedkoop. Blond is samen met zilvergrijs de duurste haarkleur.

Je vertrouwde kleuren passen niet meer
                                                           
Het spreekt voor zich dat een nieuwe haarkleur ook een aanpassing van je garderobe vraagt. Waar je als brunette misschien een frisse look kreeg met een roze lipstick word je als blondine onlosmakelijk met Barbie geassocieerd wanneer je roze draagt. Rood en zwart zijn wel aanraders.

Domme blondjes moppen

Wil je niet tot vervelends toe domme blondjes moppen moeten aanhoren dan pas je beter voor deze haarkleur. Anderzijds weet Pamela Anderson hiervan ook wel het voordeel in te zien met deze quote: “it’s great being blonde - with such low expextations it’s easy to impress.”

Platinablond is high fashion

De verwachtingen wat je intelligentie betreft mogen dan wel laag zijn maar met blond haar schep je wel andere verwachtingen. Vooral als je voor platinablond gaat word je verondersteld een echte fashionista te zijn die altijd op de hoogte is van de laatste make-up en modetrends.

 

Lees meer

Zo krijg je veel volume in je haar | 3 tips voor voller haar

  16-05-2017     Reacties (0)

We dromen blijkbaar allemaal van een mooie, volle bos haar want “te weinig volume” is de klacht die kappers het vaakst te horen krijgen over ons haar. Een goeie kapper weet daar wel raad mee maar er zijn ook dingen die je zelf kan doen voor meer volume in je haar, benieuwd?

tips voor volume

Eet gezond

De dikte en de structuur van je haar zijn dan wel grotendeels erfelijk bepaald, toch draagt je voeding ook bij aan gezond en sterk haar. Je lichaam haalt de bouwstoffen van je haar uit je voeding en wanneer gezonde voeding langere tijd ontbreekt zul je dat terug gaan zien in je haar, huid en nagels. Belangrijke stoffen voor de haargroei zijn biotine (vit. B8), zink en eiwitten. Je vindt deze stoffen in eieren, peulvruchten, noten, wortelen, zalm en soyascheuten. Vermijd verder alcohol, tabak en koffie en drink voldoende water.

Gebruik droogshampoo

Dun haar heeft de neiging om er sneller vettig uit zien, zeker als het stijl is. Probeer je haar niet elke dag te wassen maar experimenteer met droogshampoo. De juiste droogshampoo kan je namelijk veel meer volume geven dan een wasbeurt kan doen én je haar wordt gezonder als je het minder wast. Verdeel je haar in kleine plukjes en spray droogshampoo bij de aanzet. Laat dit vervolgens 2 minuten inwerken en borstel goed door.

Vermijd stijl haar

Als je dun en slap haar hebt, vermijd dan dat je haar kaarsrecht valt. Je zal zien dat zelfs een klein beetje slag in je haar al een heel verschil maakt. Krullen en textuur zijn bovendien al jaren trendy, we zien krullen in verschillende vormen: 80’s crimped hair, grote golven met veel textuur of hele kleine, strakke krulletjes. Er zit zeker wat leuks voor je bij!

 
 

Lees meer

Bruidskapsels 2017 | Dit zijn de bruidskapsel trends voor 2017

  10-05-2017     Reacties (2)

De lente is inmiddels goed ingezet en misschien was je wel al te gast op een communie- of huwelijksfeest of een andere gelegenheid waarop je kapsel wat feestelijker mocht. De meeste huwelijken vinden natuurlijk in de zomer plaats en mocht je zelf ook trouwen dit jaar en nog op de valreep op zoek zijn naar een mooi bruidskapsel dan haal je hier vast wel inspiratie uit. Dit zijn de bruidskapsel trends van 2017!

bruidskapsels 2017

Romantische vlechten

Niet alleen op de catwalk en op de rode loper zagen we dit jaar uitzonderlijk veel vlechten, deze romantische haarstijl is in 2017 ook perfect voor je bruidskapsel. Keuze is er genoeg: crown braids, fijne vlechtjes in los haar, lange brede vlechten met al dan niet met bloemen erin verwerkt,… Met een vlecht in je bruidskapsel zit je dit jaar sowieso goed.

bruidskapsel trends 2017

Topknot

Een klassieke lage knot kan altijd in een bruidskapsel maar dit jaar zien we ook opvallend veel brede, hoge knotten. Zo’n topknot is misschien wat moeilijker te combineren met een sluier maar mocht dat toch al niet zo je ding zijn dan kan je je knot ook heel mooi stylen met bijvoorbeeld een speld. Met een topknot zie je er chique uit zonder dat je je verder zorgen hoeft te maken om je kapsel, je knot blijft gewoon de hele dag perfect op zijn plaats.

bruidskapsel trends 2017

Paardenstaart

Ook de paardenstaart is trendy dit jaar. Gooi het beeld dat je hebt van de girl next door met de paardenstaart maar overboord, een paardenstaart in je bruidskapsel kun je net zo chique of casual maken als je zelf wil. Je kan er bijvoorbeeld parels in verwerken of een bloem uit je bruidsboeket als eye-catcher.

bruidskapsel trends 2017

Losse krullen

Structuur en krullen zijn al een paar jaar trendy en ook in bruidskapsels mag het allemaal wat minder strak. Semi los haar met krullen is dan ook zeker het overwegen waard voor je bruidskapsel. Ook een half opgestoken kapsel met losse plukjes rondom je gezicht is een optie wanneer je wel een opsteekkapsel wil maar niet te strak.

bruidskapsels 2017

Psst, met de code BRDCLP10 krijg je 10 euro korting op clip in extensions voor je bruidskapsel!

 

Lees meer