Beach waves inspiratie | Zo krijg je beach waves in je haar

  28-06-2017     Reacties (0)

Veel celebrities verschenen de afgelopen maanden op de rode loper met beach waves, kijk maar naar Rihanna, Demi Lovato en Camila Cabello tijdens de Grammy awards. Beach hair is trendy dit voorjaar én het is ook nog eens een heel makkelijk kapsel om te maken. Lees verder voor tips en tricks en voor inspiratiefoto’s.

beach waves inspiratie

Beach waves zijn de zachte, natuurlijke golven die je krijgt door de wind en het zoute water na een dagje op het strand verbleven te hebben. Het geeft je een relaxte uitstraling die perfect is voor een dagje shoppen of voor naar een festival en het staat zowel bij kort als lang haar leuk.

Beach waves kun je op verschillende manieren creëeren zonder dat het je veel tijd of moeite kost. Je kan ervoor kiezen om met of zonder producten te werken, maar de echte beach waves zoals op het strand blijven wel het langst aanwezig.

Beach waves met je stijltang

Voor deze beach waves heb je buiten wat hairspray verder geen producten nodig. Het enige wat je hoeft te doen is een vlecht in je haar maken (niet te strak) en er een paar keer met je stijltang overheen gaan. Als je de vlecht vervolgens losmaakt heb je prachtige losse golven.

Sea salt spray

Er zijn kant en klaar producten te koop die hetzelfde effect op je haar hebben als een dagje aan zee. Beach spray is een plakkerig product dat je op je haar sprayt en vervolgens ga je met je handen pijpenkrullen in je haar maken die je droog blaast met de haardroger (op de koele stand). Maak de krullen vervolgens los met je handen voor een natuurlijk effect.

Zelf beach spray maken

Je kan ook zelf beach spray maken als je wilt, je hebt slechts 4 ingrediënten en een spray flacon nodig. Dit is wat je nodig hebt:

1 eetlepel kokosolie, om je haar te hydrateren
Een kop warm water
3 eetlepels zeezout, voor textuur
1 eetlepel haargel, voor fixatie

Doe eerst de kokosolie in een kom, voeg dan warm water toe. Roer tot de kokosolie is opgelost en voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe. Vul je sprayflacon op en verdeel de spray in je haar. Je kan nu beach waves maken met de haardroger of je kan een twist in je haar maken die vastzet bovenop je hoofd gedurende minstens een uur. Wanneer je de knot losmaakt heb je prachtige beach waves.

Met deze inspiratiefoto’s ben je straks helemaal klaar voor de zomer!


beach waves inspiratie

beach waves inspiratie
  krullende clip in extensions

Lees meer

5 kapsel trends uit de nillies die je nu niet meer durft te dragen

  14-06-2017     Reacties (2)

Elke periode heeft zo zijn eigen trends, ook als het over kapsels gaat. Terwijl we nu massaal voor unicorn hair en de bob gaan clipten we in de nillies onze froufrou (pony) naar achteren en haalden we standaard 2 plukjes uit onze paardenstaart. Kijk je mee naar de kapsel trends uit de nillies die je nu vast niet meer durft te dragen?

kapsels nillies

Rode accenten

Heel lang heeft deze rage niet geduurd maar ze maakt wel deel uit van één van de meest opvallende kapsel trends uit de nillies. Rode accenten in je haar kon je op verschillende manieren doen, als de rode kleur maar genoeg opviel.

kapsels nillies

Scene hair

Er was geen grotere trend in de nillies dan scene hair. Myspace was toen het grootste sociale netwerk en daar leek iedereen aan deze trend mee te doen. Het enige wat je nodig had was een toupeerborstel, tonnen hairspray oh en eh, eyeliner. Véél eyeliner!

kapsels nillies

Froufrou naar achteren

Een froufrou of pony is nu al enkele jaren een trend maar in de nillies moest hij steevast naar achteren geclipt worden. Soms droeg je hem gewoon recht naar achter met een klikspeldje maar vaak legden we hem in een soort boog de andere kant op.

kapsels nillies

Paardenstaart met losse plukjes

Als je in het begin van de nillies je haar in een paardenstaart droeg dan hoorden er altijd 2 kleine losse plukjes langs je gezicht te hangen. Deze trend werd ongetwijfeld in gang gezet door het personage Katarina Stratford uit 10 things I hate about you.

kapsels nillies

Brede highlights

Kaarsrecht haar gecombineerd met brede highlights, twee trends die je meteen aan de nillies doen denken. Wat een contrast met nu waar we juist textuur willen en onze highlights, die moeten nu zo natuurlijk mogelijk zijn.

 

kapsels nillies

Lees meer

Dit moet je weten voor je een bobkapsel neemt | De voordelen en nadelen

  07-06-2017     Reacties (2)

Tijdens het Met gala begin mei hebben een aantal celebrities een nieuwe kapsel trend voor deze zomer ingezet: de bob. Naomi Campbell, Bella Hadid, Kylie jenner, ze straalden alle drie met een bobkapsel op de rode loper. Ben je ook overtuigd van deze haarstijl? Dan zijn dit de dingen die je zeker nog moet weten voor je een bobkapsel neemt.

bobkapsel voordelen nadelen

Je zal niet zonder haarspeldjes kunnen

Als je gewend bent om lang haar te hebben en overstapt op een bob omdat je denkt dat dit een makkelijk kapsel is, vergeet het dan maar. Vanaf nu hangt je haar constant in je gezicht en kan het handig zijn om schuifspeldjes bij de hand te hebben. Gelukkig zijn opvallende metallic haaraccessoires momenteel erg hip dus je kan rustig experimenteren.

Je make-up valt meer op

Een bobkapsel trekt automatisch de aandacht naar je gezicht waardoor je make-up ineens meer gaat opvallen, zelfs als je enkel wat eyeliner en mascara draagt. Ook als je lipstick draagt zul je zien dat je er meteen heel opgemaakt uitziet met een bobkapsel. Kijk maar naar Uma Thurman in de film Pulp Fiction, haar rode lipstick werd toen echt een trend.

Je zal vaker naar de kapper moeten

Bij zo’n recht, kort kapsel maakt één centimeter meteen al een verschil dus als je je (korte) bob een tijdje wil behouden dan zal je zeker om de 4-6 weken naar de kapper moeten om bij te knippen. Het voordeel van zo’n bob is dat je hem ook snel terug kan laten meegroeien en je toch tussendoor een leuk kapsel kan hebben, zo is de lob ook nog altijd trendy.

Een bobkapsel moet bij je gezicht passen

Terwijl een lob (lange bob) bij elke gezichtsvorm past is dat bij de bob niet zo. Een kort, recht kapsel legt automatisch een accent op je kin en het maakt je gezicht breder. Als je een onderkin hebt dan is een lob misschien een beter idee of ga voor een bob met laagjes, dat leidt de aandacht weg van de kin.

De textuur van je haar kan veranderen

Als je normaal lang haar hebt en je knipt er zomaar even 10cm of meer van af dan kan het dat de textuur een beetje anders wordt. Je haar zal namelijk minder wegen waardoor het makkelijker gaat krullen. Je kan dan ofwel elke ochtend met de stijltang erdoor gaan of je bed head nog meer accentueren met wax en droogshampoo.


 

kapsel ouder lijken

Lees meer

Caramel highlights | Alles over deze haarkleur + inspiratiefoto's

  31-05-2017     Reacties (0)

Nog op zoek naar een subtiel maar trendy kapsel voor deze zomer, dat liefst ook nog tijdens de herfst kan behouden worden? Dan zijn caramel highlights misschien iets voor jou. In tegenstelling tot andere trends, denk aan platinablond en de bob, zal deze trend zeker een tijdje meegaan én deze subtiele highlights zijn een stuk gezonder voor je haar dan een agressieve kleuring. Tijd voor wat uitleg en inspiratie!

De “caramel highlights” trend flakkert regelmatig op maar werd dit jaar vooral in gang gezet door Rihanna die tijdens de Grammy awards met zachte, karamelkleurige highlights verscheen in haar golvende roodbruine haar. Het leuke aan deze highlights is dat ze zo subtiel zijn en daardoor perfect passen bij zowat alle haarkleuren: van blond tot middenbruin en donkerbruin en natuurlijk roodbruin en alles daartussenin.

Maar deze haarkleur heeft nog heel wat voordelen. Zo staan caramel highlights zowel bij lang als bij kort haar mooi én net zoals alle highlights laten ze je haar dikker lijken dan het eigenlijk is. Je creëert er dus niet alleen een trendy look mee maar ook een vollere haardos. Kijk alvast mee naar wat inspiratiefoto’s van deze mooie haarkleur.

caramel highlights
caramel highlights
caramel highlights
caramel highlights

Ook weg van caramel highlights? Verleng dan je haar met clip in extensions in deze hippe haarkleur. Tot en met 7 juni geniet je nog van €10 korting.


   photo Untitled 1_zps1yajpzec.png

Lees meer

Dit moet je weten voor je je haar blond kleurt

  24-05-2017     Reacties (9)

Naast haarkleur trends als roodbruin en blorange wordt ook blond weer een vaak geziene haarkleur in de zomer van 2017. Celebrities als Katy Perry en Olivia Wilde kleurden hun haar onlangs blond. Mocht je zelf ook overwegen om je haar blond te verven lees dan zeker deze 7 dingen die je moet weten voor je je haar blond kleurt.

haar blond kleuren

Van bruin naar blond kost tijd

Tenzij je momenteel gezond en sterk haar hebt kun je beter niet in één keer blond gaan. Door in verschillende stappen te werken krijgt je haar de kans om tussendoor te herstellen van het blonderen. Er zijn verschillende opties: eerst naar donkerblond en dan telkens een tint lichter of steeds meer highlights toevoegen tot je uiteindelijk volledig blond bent.

Ga niet zelf je haar kleuren

Heb je asbruin haar en wil je graag naar donkerblond dan kun je prima zelf thuis gaan experimenteren maar wil je donker haar lichtblond gaan kleuren dan is het beter om je haar door een kapper te laten verven. Je haar blonderen kan onherstelbare schade veroorzaken waarvoor de enige oplossing een flinke knipbeurt is.

Kleur je haar regelmatig bij

Niet alleen zal je je kleur tussendoor levendig moeten houden met zilvershampoo, je zal ook vaak je uitgroei moeten bijkleuren. Gelukkig is het dit jaar trendy om een paar centimeter uitgroei te hebben op voorwaarde dat de kleuren niet te ver van elkaar afwijken. Is uitgroei niet aan jou besteed reken dan op bijwerken om de 4-6 weken.

Blond haar is duur

Al die kappersbezoekjes die nodig zijn om je kleur bij te werken én de producten die je thuis moet gebruiken om tussendoor de kleur mooi te houden zijn niet goedkoop. Blond is samen met zilvergrijs de duurste haarkleur.

Je vertrouwde kleuren passen niet meer
                                                           
Het spreekt voor zich dat een nieuwe haarkleur ook een aanpassing van je garderobe vraagt. Waar je als brunette misschien een frisse look kreeg met een roze lipstick word je als blondine onlosmakelijk met Barbie geassocieerd wanneer je roze draagt. Rood en zwart zijn wel aanraders.

Domme blondjes moppen

Wil je niet tot vervelends toe domme blondjes moppen moeten aanhoren dan pas je beter voor deze haarkleur. Anderzijds weet Pamela Anderson hiervan ook wel het voordeel in te zien met deze quote: “it’s great being blonde - with such low expextations it’s easy to impress.”

Platinablond is high fashion

De verwachtingen wat je intelligentie betreft mogen dan wel laag zijn maar met blond haar schep je wel andere verwachtingen. Vooral als je voor platinablond gaat word je verondersteld een echte fashionista te zijn die altijd op de hoogte is van de laatste make-up en modetrends.

  tips meer volume

Lees meer