Haaruitval in de herfst | Wat is de oorzaak en wat kun je doen?

  03-10-2017     Reacties (0)

's Morgens zit je haarborstel vol met haren en tijdens het douchen voel je de losse haren over je rug kriebelen. In de herfst lijkt het wel alsof je haar er met plukken tegelijk uitvalt en de schrik slaat je al snel om het hart dat er straks kale plekken gaan verschijnen. No worries, haaruitval in de herfst is perfect normaal. In dit artikel vertel ik je hoe dat komt en wat je kan doen om de haaruitval te verminderen.

haaruitval herfst

Waarom heb je meer haaruitval in de herfst?

 

Net als bij dieren bestaat er ook bij mensen een vorm van seizoensgebonden haaruitval. Het verschil is alleen dat mensen na de winter niet hun wintervacht kwijtraken maar in de herfst wel het extra haar verliezen dat in de zomer diende om je hoofdhuid tegen de zon te beschermen.

 

Normaal bevinden 90% van de haren zich in de anagene fase of de groeifase, de overige 10% zit in de overgangsfase of de rustfase om vervolgens uit te vallen. Uit onderzoek blijkt dat er zich in de maand juli meer haren in de rustfase bevinden en aangezien het haar pas zo'n 100 dagen later uitvalt zien we een piek van haaruitval net voor de winter.

 

Wat te doen tegen seizoensgebonden haaruitval?

 

Haar dat zich in de telogene fase bevindt zal sowieso uitvallen. Het heeft dus geen zin om je haar minder te wassen of te borstelen. Wel kan je ervoor zorgen dat het haar dat zich wel nog in de groeifase bevindt gezond blijft en hoewel er geen bewijs bestaat worden er ook middelen besproken die ervoor kunnen zorgen dat je haar langer in de groeifase blijft en dus langer door blijft groeien.

 

Hydrateer je haar

 

In de herfst kun je je haar de kans geven om te herstellen van de zomerperiode waarin UV-stralen, chloorwater en zeewater je haar beschadigd hebben. Tegelijkertijd bereid je je haar voor op uitdroging door de verwarming en een gebrek aan zonlicht. Probeer te vermijden dat je je haar elke dag wast, föhnt en met een stijltang stijlt want hierdoor wordt je haar droog en broos. Gebruik een herstellende shampoo en conditioner en een masker dat bij jouw haartype past. Een olie of serum zorgt voor glans en houdt je haar vrij van klitten.

 

Biotine (vitamine B8)

 

Hoewel alle b-vitamines een positief effect op je huid, haar en nagels hebben zou vitamine B8 of biotine in het bijzonder de haargroei in stand houden. Biotine helpt namelijk om energie vrij te maken uit de voedingsstoffen die je binnenkrijgt en die energie is nodig voor het gezond houden van je huid en haar. Vitamine B8 bevindt zich van nature in noten, ei, melk en lever en is ook als voedingssupplement te koop.

 

MSM

 

MSM is de afkorting van methylsulfonylmethaan, een natuurlijke en lichaamseigen vorm van zwavel en net als bijvoorbeeld magnesium en calcium is het een belangrijk mineraal. Hoewel je er minder over hoort is MSM nodig voor veel verschillende lichaamsfuncties zoals het aanmaken van rode bloedcellen, insuline, collageen en keratine, de bouwstof van ons haar.

 

MSM komt van nature voor in vers, onbewerkt en ongekookt voedsel, met name in rauwe vis en vlees. Bij voedselbereiding gaat veel MSM door verhitting en andere bewerkingen verloren. Daardoor zouden veel mensen een tekort aan MSM hebben. MSM is te koop in de vorm van voedingssupplementen.

uiensap tegen haaruitval


 

Uiensap

 

Rond het gebruik van uiensap is in de beautywereld al veel te doen geweest. Beautyblogster Farah Dhukai zou het gebruiken om haar wenkbrauwen voller te maken en voor sterkere nagels bestaan er producten op basis van knoflook, wat uit dezelfde plantenfamilie komt als de ui. De reden waarom uiensap zo goed zou werken om de haargroei te bevorderen is dat het veel zwavel bevat.

 

Hoewel dermatologen het erover eens zijn dat zwavel essentieel is voor de haargroei is er geen bewijs gevonden dat uiensap echt werkt. Toch valt het te overwegen want het is een veilig en natuurlijk middel dat de bloedcirculatie bevordert, je kan er niet allergisch op reageren én het werkt schimmel- en bacteriewerend.

 

Bij alle middelen tegen haaruitval is het zo dat je ze minstens 8 weken moet blijven gebruiken om enig resultaat te zien. Pas na 6 maanden kun je veronderstellen dat iets wel of niet werkt voor jou.

 

Tijdelijke extensions voor extra volume

 
Hoewel anderen vaak niks merken voel jij je toch soms onzeker wanneer je meer haar verliest dan normaal. Je zou dan kunnen opteren om tijdelijk extensions te dragen voor meer volume. Met een volumestrook met 5 clips verdubbel je je haardos zonder daarbij het haar te beschadigen. Je kan alle kapsels maken die je wil terwijl je haar de tijd krijgt om te herstellen.

 

Heb je nog vragen over haaruitval? Aarzel dan niet om mij een mailtje te sturen (info@clipextensions.be).

 

Lees meer

Dit zijn de mooiste kapsels bij een rond gezicht | Kapsel inspiratie

  27-09-2017     Reacties (0)

Met een rond gezicht maak je automatisch een lieve, zelfs wat schattige indruk. Maar met de juiste make-up en het juiste kapsel kun je een rond gezicht wel wat extra pit geven of juist bepaalde delen van je gezicht accentueren. Wanneer we kijken naar celebrities met een rond gezicht dan lijkt het plaatje altijd wel te kloppen, laten we daarom eens kijken naar het advies van bekende haarstylisten. Dit zijn de mooiste kapsels bij een rond gezicht.

Rechte lob

Een rechte lob is trendy en bovendien een goed idee als je een rond gezicht hebt. Dat komt omdat de harde, rechte lijn in contrast staat met de zachte, ronde vorm van je gezicht. De rechte lob geeft je wat meer pit en trekt automatisch de aandacht.

De schuine froufrou

Een lange, schuine froufrou is perfect voor vrouwen met een rond gezicht. Terwijl een lange, rechte froufrou je gezicht juist nog ronder laat lijken verdeelt een schuine froufrou automatisch je gezicht in twee delen. Door die asymmetrie lijkt je gezicht langer.

Lang haar met laagjes

Of je nu krullen of stijl haar hebt, lang haar met laagjes staat altijd goed bij een rond gezicht. Door de lengte lijkt je gezicht een beetje langer dan het eigenlijk is en door de laagjes krijgt je haar dan weer meer volume. Voor het mooiste effect zorg je dat de laagjes ongeveer bij je sleutelbeen beginnen.

De korte, rechte froufrou

Ook een goed idee bij een rond gezicht is een korte, rechte froufrou. Doordat hij een stukje tot boven je wenkbrauwen uitkomt geeft hij meer diepte aan je gezicht. De korte, rechte froufrou zorgt ook dat je gezicht optisch wat langer lijkt.

Lees ook: welke froufrou past bij mij?

Kort opzij, lang bovenop

Een kort kapsel kan natuurlijk ook prima als je een rond gezicht hebt. Zorg er wederom voor dat je lengte in je gezicht creërt. Dat doe je door achterop en opzij je haar korter te laten knippen terwijl je het bovenop langer laat. Kam je haar naar voren en je hebt instant een langer gezicht.
 

Lees meer

Dit moet je weten voor je extensions neemt | Alle voor- en nadelen

  20-09-2017     Reacties (0)

Hairextensions waren jarenlang het geheim van de rode loper maar hebben de laatste jaren een ander imago gekregen. Dit jaar zijn haarstukjes zelfs trendy, we zagen ze op de catwalk en steeds vaker worden ze gebruikt om snel van kort naar lang haar te switchen. Extensions zijn er in verschillende soorten en ze zijn ondertussen voor iedereen betaalbaar, maar er zijn een aantal dingen die je moet weten voor je extensions neemt.

Extensions kunnen je haar beschadigen

Er zijn permanente extensions (wax, weave, micro rings en tape extensions) en tijdelijke extensions (clip ins en flip ins) en allemaal kunnen ze je haar beschadigen. Kale plekken of kort afgebroken haren kunnen het gevolg zijn van extensions. Vaak gaat het verkeerd tijdens het verwijderen van de extensions, doordat je bijvoorbeeld zelf met agressieve producten aan de slag gaat of je extensions door een vriendin laat verwijderen. Bij weave extensions wordt het vlechtje om ze te bevestigen soms zo strak gemaakt dat je hoofd er pijn van doet en je haarfollikels erdoor beschadigd raken. Clip in extensions zijn veilig als je ze juist inbrengt en er niet mee slaapt.

 

Less is more

Het kan verleidelijk zijn om ineens voor heel lang of juist voor heel dik haar te gaan als je dan toch extensions gaat nemen, maar less is more. Als je dun haar hebt kan het gewicht van bijvoorbeeld 200 gram extensions te zwaar zijn waardoor je haar beschadigd raakt of gaat uitvallen. Begin met een kleine verlenging en wat extra volume en kijk hoe je haar daarop reageert. Je kan de volgende keer voor langer of dikker haar gaan, maar geef je haar tussenin een paar weken rust.

 

Extensions hebben veel verzorging nodig

Tijdelijke extensions zoals clip in extensions hoeven slechts na 6-8x dragen gewassen te worden maar permanente extensions worden net zo vaak gewassen als je eigen haar. Het beste kun je dat zo weinig mogelijk doen (hooguit 1x per week). Zowel bij tijdelijke als bij permanente extensions zul je wat met je haar moeten gaan doen als je een natuurlijk resultaat wil bekomen. Föhnen, stijlen of krullen, het neemt misschien wat meer tijd in beslag dan je normaal aan je kapsel besteedt. Hou je er helemaal niet van om met je haar bezig te zijn, dan kun je misschien beter voor een makkelijk kort kopje gaan en alleen clip in extensions dragen bij een gelegenheid.

 

Goedkoop is duurkoop

Extensions zijn dan wel betaalbaarder dan vroeger, toch blijft het een flinke investering. Laat je niet verleiden om een volledige set voor €150 euro te laten zetten, investeer liever in kwaliteit. Niet alleen de ervaring en deskundigheid van de haarstylist die de extensions plaatst is belangrijk maar ook de kwaliteit van het haar zelf. Ga enkel voor hoge kwaliteit Remy haar, anders raakt je haar voortdurend in de knoop en zal je lange haar er nooit mooi uitzien.
 

Lees meer

Dit herken je als je dun haar hebt | 7 herkenbare feiten over dun haar

  13-09-2017     Reacties (0)

Fijn of dun haar, het is één van de grootste ergernissen van veel vrouwen. Het liefst willen we allemaal van dat lange, dikke haar zoals al die Disney prinsessen maar de meeste Europese vrouwen moeten het doen met een dun bosje en besteden heel wat tijd aan het stylen van hun haar. Deze 7 dingen ga je zeker herkennen als je dun of fijn haar hebt.

Elke kapper zegt dat je haar dun is

De meeste kappers gaan je wel eens langs de neus weg vertellen dat je dun haar hebt terwijl dat natuurlijk iets is wat je liever niet wil horen. Een goeie kapper zorgt ervoor dat je haar wel dubbel zo dik lijkt met de juiste producten en de juiste kniptechniek.
 

Je hebt “veel” haar

Of de kapper zegt dat je dun haar hebt maar wel heel veel. Lief bedoeld natuurlijk maar jij denkt “ach, een dun bosje blijft een dun bosje”.
 

Miezerig knotje

Vrouwen met dik haar maken in een paar seconden zo'n mooie, grote messy topknot maar als je dun haar hebt krijg je alleen maar zo'n klein, miezerig propje bovenop je hoofd.
 

Teveel rollers

Een setje rollers van bijvoorbeeld Carmen bevat vaak 10 of 12 stuks terwijl je met dun haar vaak al genoeg hebt aan 6 van die dingen, zeker als ze groot zijn.
 

Lees ook: 3 tips voor meer volume in je haar

Bad hair days

De enige keer dat jouw haar goed zit en dikker lijkt dan anders is die ene zondag waar je met een kater (of met griep) in bed blijft liggen.


Je bent jaloers op celebrities

Ook al wéét je dat celebrities tonnen hairextensions dragen, toch ben je altijd jaloers als je weet zo'n hollywoodster op tv ziet met van die grote, bouncy krullen.


Altijd in een staart

Als je je haar los draagt ligt het altijd zo plat op je hoofd. Daarom doe je het maar in een staart, dan kun je tenminste nog een beetje volume creëren door het bovenop wat losser te maken.

 

Lees meer

Je kruin verbergen | Zo verberg je je kruin in lang en kort haar

  06-09-2017     Reacties (0)

Een kruin, als er iets is waar vrouwen zich aan ergeren dan is het dat wel. Een kruin is één of meerdere plaatsen op je hoofd waar alle haren in een cirkelvorm groeien. Dat kan vooraan zijn, bij de haargrens of achterop je hoofd. In dit artikel lees je hoe je je kruin kan verbergen.

kruin verbergen

Een kruin vooraan bij je haargrens

Misschien nog vervelender dan achterop is een kruin vooraan bij je haargrens. Een middenscheiding is dan vaak niet mogelijk omdat je haar altijd weer vanzelf in een zijscheiding komt. En bij een zijscheiding is de ene kant heel plat en de andere kant staat bol.

Een kruin vooraan moet je dagelijks goed in model föhnen, een froufrou of pony is daarom een goed idee. Zo kun je enkel je froufrou wassen aan de wastafel en ben je sneller klaar. Breng een klein beetje mousse in je froufrou, föhn het haar in model met een ronde borstel en klaar.
 

Lees ook: welke froufrou past bij mij?


Je kruin verbergen in kort haar

Als je kort haar hebt is het moeilijker om je kruin te verbergen dan bij lang haar. Dat komt doordat het gewicht van je haar helpt om je haar op zijn plaats te houden. Kort haar is lichter en daardoor heeft je kruin vrij spel.

Bij een bobkapsel en alles wat korter is zul je dagelijks aan de slag moeten om je kruin weg te werken. Dat begint al met het wassen van je haar: als je een kruin hebt achterop je hoofd zorg dan dat je altijd met je hoofd achterover gebogen onder de douche staat, zo wordt het haar gedwongen om naar achteren te vallen.

Vervolgens zul je aan de slag moeten met stylingproducten zoals een verstevigende mousse om het haar meer volume bij de aanzet te geven. Vervolgens breng je ook een serum in de punten van je haar, zo voeg je wat extra gewicht toe en voorkom je dat er een kruin kan ontstaan. Tot slot gebruik je hairspray om het haar te fixeren.

Je kruin verbergen in lang haar

Als je langer haar hebt kun je makkelijker je kruin verbergen want het gewicht trekt je haar naar beneden waardoor er moeilijker een kruin kan ontstaan. Toch kun je een kruin hebben achterop je hoofd als je bijvoorbeeld fijn haar hebt of als je een muts hebt gedragen.

Bij haar dat langer is dan een bobkapsel volstaat het om na het wassen je haar in model te föhnen met behulp van een verstevigende mousse. Omdat na een nachtje slapen je kruin toch vaak weer de kop opsteekt kun je beter je haar vastmaken in een staart of vlecht voor het slapengaan.

Heb je lang haar en een grote bos krullen? Overweeg dan net om het korter te knippen want bij kort haar vallen je krullen gewoon over je kruin heen.

Lees meer