De mooiste kapsels tijdens de Grammy awards

  26-02-2016     Reacties (0)

Vorige week vonden de 58e Grammy awards plaats in Los Angeles. De sterren op de rode loper werden weer volop gefotografeerd en de outfits werden natuurlijk uitvoerig in de media besproken. Maar wij richten ons op de kapsels, kijk mee naar de mooiste en hipste kapsels van de Grammy awards 2016.
 


Taylor Swift knipte onlangs haar haar in een bob, met een lange rechte pony. Haar nieuwe kapsel staat jong en fris in combinatie met haar vertrouwde lichtbruine haarkleur.
 

In Selena Gomez' lange chocoladebruine lokken werden grove krullen gemaakt. De zijscheiding zorgt voor een extra glamoureus maar speels effect.
 


Ariana Grande droeg haar vertrouwde hoge paardenstaart, dit keer met asblonde punten.
 

Adèle had in haar lange bob enkel wat structuur en geblondeerde punten. Dit less is more kapsel staat haar verrassend goed.
 


De make-up van Demi Lovato werd rustig gehouden zodat alle aandacht naar haar lange, golvende zwarte haar gaat.
 

Ellie Goulding ging voor een gewaagde out of bed look. Veel volume bij de aanzet en een tikkeltje warrig naar de punten toe.
 


Bella Hadid ging dan weer voor sluik haar in een middenscheiding. Deze wetlook is al een tijdje trending.
 

Ciara tot slot had haar volumineuze haren in een lage, losse paardenstaart. Uiterst vrouwelijk en een tikkeltje lieflijk.
 

Wat was jouw favoriete kapsel op de Grammy awards?

Lees meer

De kapsel trends voor 2016

  24-02-2016     Reacties (0)

kapsel trends 2016

In 2015 waren balayage en de lob (lange bob) een grote trend op het gebied van kapsels. In 2016 lijken we een andere weg in te slaan want op de catwalk zagen we een aantal opvallende trends, kijk maar mee.

kapsel trends 2016

Opvallende bloemen
In de zomer van 2016 maken we het bont met felgekleurde bloemen in het haar. Haarspelden of diademen met kleurrijke bloemen in alle formaten zagen we op de catwalk.
Wear some flowers in your hair this summer.

kapsel trends 2016

Fijne vlechtjes
Na de visgraatvlecht en andere complexe vlechttechnieken zagen we dit keer vooral eenvoudige, fijne vlechtjes. Een kapsel dat perfect geschikt is voor een bezoekje aan een festival bijvoorbeeld.

kapsel trends 2016

Lange rechte pony
De pony of froufrou is ook helemaal terug dit jaar. We zagen lange, rechte modellen op de catwalk, vaak werd er gewerkt met een clip in pony. Aan je eigen haar hoeft dus niet meteen geknipt te worden voor deze trend.

kapsel trends 2016

Metallic accessoires
Ook een opvallende trend dit jaar zijn de metallic accessoires. Eerst zagen we de metallic trend in make-up, ze zet zich nu dus door naar de kapsels. We zien grote gouden ringen maar ook opvallende spelden en diademen.

kapsel trends 2016

Lage knotjes
En tot slot maakt de hoge knot plaats voor lage knotjes in allerlei vormen en maten. Je kan hem strak dragen voor een classy look maar ook losjes of in een twist. Zolang het knotje maar laag in de nek zit.

Of we deze trends ook daadwerkelijk terug gaan zien op straat valt nog af te wachten.

Lees meer

Waarop letten als je extensions koopt?

  22-02-2016     Reacties (0)

extensions kopen

Te dun, te weinig of te kort haar, dat zijn de meest voorkomende redenen om hairextensions te nemen. Maar voor velen is het ook een guilty pleasure: extensions staan zo glamoureus en eindelijk kan je de kapsels creëren waar je altijd al van droomde. Your hair is 90% of your selfie en met een mooie volle coupe kan dat gezegde wel eens kloppen.

 

Waar kun je extensions kopen?

Eerst en vooral moet je weten dat er verschillende systemen bestaan. Extensions kun je ondertussen bij veel kappers laten zetten, meestal zijn dat wax extensions. Er worden 100-200 plukjes in je haar gesmolten, een techniek die niet onschadelijk is voor je haar. Ondertussen is er een alternatief als het gaat om permanente extensions: microrings. De extensions worden één voor één met een ringetje bevestigt, er komt geen lijm aan te pas en het mooiste van alles is dat ze gewoon opnieuw gebruikt kunnen worden.

Dan zijn er ook nog tijdelijke systemen waarvan clip in en flip in extensions de bekendste zijn. Je kan ze dragen voor een feestje maar ook gewoon elke dag. Een nadeel aan dit systeem is dat je de extensions elke avond opnieuw moet verwijderen, je kan er niet mee slapen of douchen. Maar toch valt dat kwartiertje per dag goed mee in vergelijking met de tijd die je zou nodig hebben om permanente extensions elke dag de juiste verzorging te geven.
 

Hoeveel extensions heb je nodig?

Hoe korter je haar, hoe meer extensions je zult nodig hebben voor een natuurlijk resultaat. Je kan extensions (laten) plaatsen wanneer je haar minstens 10cm lang is. Voor een volledige verlenging zul je 150-200 wax of microring extensions nodig hebben. Voor volume volstaan 100-150 extensions.

Clip in extensions worden ingedeeld aan de hand van hun gewicht. Voor dun haar zal 100-120 gram volstaan voor een volledige verlenging, heb je dik of veel haar opteer dan voor 150-180 gram. Zorg dat je onbewerkt haar koopt, vaak worden extensions zwaarder gemaakt door middel van haarproducten met siliconen.

 

Synthetisch haar of echt haar?

Dan is er nog de keuze tussen echt haar en synthetisch haar. Synthetisch haar lijkt tegenwoordig behoorlijk goed op echt haar, toch is er nog steeds een merkbaar verschil. Synthetische extensions gaan erg snel klitten en kunnen niet behandeld worden zoals echt haar. Daarom wordt bij permanente extensions enkel voor echt haar gekozen.

Ook bij tijdelijke extensions heeft echt haar veel voordelen. Zo kun je ze gewoon mee kleuren als je een nieuwe haarkleur neemt, je kan ze krullen of stijlen op hoge temperatuur en als je goede kwaliteit hebt blijft het haar vrij van klitten, glanzend en zacht.

 

Remy of non remy?

Remy betekent dat alle haren in dezelfde richting gesorteerd zijn. Wanneer dat niet het geval is raakt het haar voortdurend in de knoop doordat de haarschubben in tegenovergestelde richting staan. Verder zit er ook nog een verschil in de oorsprong van het haar. Indisch of Chinees haar is van nature dikker en donkerder dan Europees of Russisch haar. Om dit haar blond of bruin te krijgen moet het meerdere keren ontkleurd worden, hierdoor hebben met name de lichtere kleuren een kortere levensduur dan extensions gemaakt van Europees haar. Europees haar zal uiteraard natuurlijker ogen bij Europese vrouwen.

Wil je je extensions lange tijd kunnen dragen dan kies je dus het beste voor Europees Remy haar dat onbewerkt is. De hoeveelheid extensions die je zult nodig hebben hangt af van de lengte en dikte van je haar en of je een verlenging of enkel extra volume wilt.

Nog meer weten over extensions? Neem contact op via het contactformulier of mail naar
clipextensions@gmail.com.

Lees meer