Zilvergrijs haar

  02-04-2016     Reacties (0)

zilverblond haar

Zilvergrijs haar is de nieuwste grote kapsel trend vanuit Amerika en Groot Brittanië. De kleur verschilt van licht, lilagrijs tot donkerder grijs en je ziet korte en lange kapsels.

Hoe krijg je zilvergrijs haar?


Zilvergrijs is een kleur die je bekomt door je haar één of meerdere keren te ontkleuren en er vervolgens een zilvergrijze kleur op te zetten. Je kan dit effect alleen bereiken met kappersproducten of je kan het bij de kapper laten doen. Het spreekt voor zich dat dit proces je haar kan beschadigen, zeker als je lang haar hebt. Daarom is het belangrijk dat je een haarmasker gebruikt voor geblondeerd haar en zilvershampoo om de kleur mooi te houden.


Zilvergrijs haar inspiratieZilvergrijs haar
zilvergrijs haar
zilvergrijs haar
zilvergrijs haar
zilvergrijs haar
zilvergrijs haar
zilvergrijs haar

Zilvergrijze clip in extensions


Het is makkelijker om je haar gezond te houden als het korter is, maar misschien droom je wel van lang, zilvergrijs haar. Daarom is er nu een set zilvergrijze clip in extensions beschikbaar. Meer info over zilvergrijze extensions? Mail info@clipextensions.be

Zilvergrijze extensions
 

Lees meer

Hoeveel procent van de vrouwen draagt extensions?

  24-03-2016     Reacties (0)

hoeveel vrouwen dragen extensions

Je kan ervan uitgaan dat iedere bekende vrouw hairextensions draagt, ook onze eigenste Belgische en Nederlandse celebrities. Maar extensions zijn al lang niet enkel meer weggelegd voor the lucky few, ook heel wat “gewone” vrouwen dragen extensions. Hoeveel procent van de vrouwen draagt extensions en hoeveel procent komt daar ook eerlijk voor uit?

 

38% van de vrouwen draagt regelmatig hairextensions

Bijna 4 op 10 vrouwen draagt regelmatig extensions. Een behoorlijk hoog cijfer, iedereen heeft dus vast wel iemand in zijn of haar vriendenkring die hairextensions draagt. Naast de klassieke extensions voor verlenging zijn er nog veel verschillende vormen van hairextensions. Denk aan een clip in paardenstaart, clip in pony of een volume stukje.
 

76% draagt extensions vooral voor volume

Het is niet zozeer de lengte van ons haar dat voor ontevredenheid zorgt maar wel het gebrek aan volume. Extensions geven je haar onmiddellijk extra volume en dat geeft je zelfvertrouwen een boost. Daarnaast kun je ook mooiere kapsels maken met van dat volle, dikke haar.
 

87% houdt hun extensions geheim voor hun omgeving

87% van de vrouwen die extensions dragen houden dat verborgen voor hun omgeving. Zou er nog steeds een soort taboe heersen rond het dragen van extensions of hoeft gewoon niemand te weten dat je de natuur een handje hebt geholpen? Als het van de grote modehuizen afhangt zijn haarstukjes zoals de clip in pony juist heel erg hip en trendy.
 

43% ziet Michelle Keegan's haar als ideaal

Als we aan vrouwen vragen welke bekende vrouw het allermooiste haar geeft, dan kiezen ze voor Michelle Keegan. Aan volume geen gebrek bij deze Briste actrice, natuurlijk heeft ze dat de danken aan haar haarstylisten en aan haar extensions.

 

Heb je vragen over hairextensions? Mail info@clipextensions.be

Lees meer

Groeit je haar sneller in de zomer?

  20-03-2016     Reacties (1)

groeit haar sneller in de zomer

Je hoort wel eens dat je haar in de zomer sneller groeit dan in de winter. Mannen zouden zich vaker moeten scheren en vrouwen zouden hun benen, bikinilijn en oksels vaker moeten ontharen in de zomer dan in de winter. Maar ook je hoofdhaar zou sneller groeien in de zomer. In dit artikel kom je te weten of dat echt zo is.

 

Groeit je haar echt sneller in de zomer?


Elizabeth Cunnane Phillips is haarspecialiste aan de Philip Kingsley Clinic in New York en deed 22 jaar lang onderzoek naar haar en hoofdhuid. Haar conclusie is dat je haar in de zomer inderdaad een beetje sneller groeit, maar het verschil is slechts heel minimaal.

Stel dat je haar gemiddeld één centimeter per maand groeit, en in de zomer is dat 10% meer, dan zul je weinig verschil merken bij je hoofdhaar. Maar wat het haar op je benen betreft kun je natuurlijk sneller het verschil zien.

 

Waar komt de theorie vandaan dat je haar sneller groeit in de zomer?


Vroeger dacht men dat je haar in de zomer sneller groeit doordat je dan volop verse groenten en fruit kunt eten, nu hebben we natuurlijk het hele jaar door toegang tot alle mogelijke fruitsoorten.

 

Wel maakt vitamine D je haar en huid mooier en gezonder dus is het sowieso goed om te genieten van het mooie weer.

Lees meer

Hoe verzorg je krullende extensions?

  13-03-2016     Reacties (0)

krullende extensions

Iedere kapper kan het beamen: krullend of golvend haar heeft een aangepaste verzorging nodig. Vanzelfsprekend vragen krullende of golvende hairextensions eveneens andere verzorging dan stijle extensions. Hoe je krullende extensions het beste kan verzorgen lees je in dit artikel.

Nooit droog haar borstelen

 

Krullend haar kan het beste in model gebracht worden met je vingers, dat geldt zowel voor je eigen haar als voor je krullende extensions. Natuurlijk moeten krullende extensions af en toe geborsteld worden, maar doe dat enkel na het wassen, als het haar nog nat is, eventueel terwijl er een haarmaskertje aan het inwerken is. Gebruik ook steeds een speciale borstel voor extensions of een Tangle Teezer.
 

Krullende extensions niet stijlen

 

De krullen van je extensions zijn gemaakt door middel van een permanent. Dit betekent dat de krul er maandenlang in zal blijven maar ook dat de krul niet meer terugkomt mocht je de extensions willen stijl maken. Ga dus nooit je krullende extensions in model föhnen of met de stijltang stijlen, anders is de krul verdwenen.

Vermijd warmte

 

Het wassen van je krullende hairextensions zou met koud of lauwwarm water moeten gebeuren. Warmte zorgt bij krullend haar voor frizzy hair en dat wil je natuurlijk vermijden. Je kan je krullende extensions overigens wel losjes met de haardroger drogen, mits je koude lucht gebruikt.

 

Heb je nog vragen over (krullende) extensions? Stuur een mailtje naar info@clipextensions.be
 

Lees meer

Kun je extensions verven?

  11-03-2016     Reacties (0)

kun je extensions verven

Hairextensions kunnen geverfd worden, net zoals je eigen haar, mits je natuurlijk de juiste extensions hebt. Permanente extensions met wax of microrings kunnen sowieso geverfd worden maar clip in extensions en flip in extensions kunnen enkel geverfd worden indien ze van echt haar gemaakt zijn. Synthetisch haar kan helaas op geen enkele manier geverfd worden.

Waarom extensions verven?

Mocht je online extensions besteld hebben dan kan het natuurlijk dat de kleur niet helemaal precies hetzelfde is als je eigen haarkleur. Je kan dan bijvoorbeeld je eigen haarkleur afstemmen op die van de extensions maar je kan ook de extensions zelf gaan verven. Daarnaast kan het ook leuk zijn om je extensions een ombre effect of enkele highlights te geven. Het verven van extensions kan dus omwille van verschillende redenen nodig zijn.

Zelf je extensions verven

Je kan je (clip in) hairextensions laten verven door een kapper maar je kan ook zelf aan de slag. In principe kun je in de drogisterij een willekeurig merk haarverf kopen, maar hou er rekening mee dat de kleur helemaal anders kan uitdraaien dan wat je aan de hand van de verpakking had verwacht. Bij de kapper kunnen de extensions in precies de gewenste haarkleur geverfd worden, al zal het verven vaak in meerdere keren moeten gebeuren. Als je zelf je extensions verft voorzie dan voldoende haarverf (meestal minstens 2 pakjes), een stuk plastic folie of een oude handdoek, shampoo en een haarmasker.

Kun je extensions lichter verven?

In een vorige blogpost kon je al lezen over het verschil tussen echt en synthetisch haar en één van de vele voordelen van echt haar is dan ook dat het in elke gewenste kleur kan geverfd worden. Ja, in elke kleur, dus ook lichter, al wordt dat niet altijd aangeraden. Je extensions zullen van erg goede kwaliteit remy haar moeten zijn wil je ze kunnen bleken zonder ze te beschadigen. Extensions die bijvoorbeeld gemaakt zijn van Indisch of Chinees haar kunnen niet lichter geverfd worden omdat ze al te vaak chemisch behandeld werden. Hoe dan ook zal het lichter verven je extensions droger maken, zorg dus dat je achteraf een hydraterend masker gebruikt.

Wat je ook altijd kan doen is een toner zoals de Wella Color Charm T18 gebruiken. Met een toner haal je de warme (gele en oranje) tonen uit je blonde extensions en geef je het haar een koele asblonde of zelfs zilvergrijze kleur. Een toner is milder dan haarverf en je kan het makkelijk zelf doen thuis.

Heb je nog vragen over het verven van hairextensions? Neem dan contact op via info@clipextensions.be

Lees meer