Waarom zou je hairextensions dragen?

  25-05-2016     Reacties (0)

waarom hairextensions

Mannen snappen niks van vrouwen, vooral als het over hun haar gaat. Hoezo balayage of ombre hair, waar is dat goed voor? En hairextensions zijn al helemaal taboe. Maar ook vrouwen kunnen onderling flink wat vooroordelen hebben. Vandaag geven we je 5 goede redenen waarom het helemaal oké is om extensions te dragen.

 

Je eigen haar groeit niet meer

Ben je al jaren aan het sparen voor lang haar maar groeit het helemaal niet meer? Dat kan, iedereen heeft een maximale lengte, dat kan 20cm maar ook 80cm zijn. Feit is dat je haar niet meer groeit eens die maximale lengte werd bereikt. Droom je van haar tot aan je bh-bandje maar blijft het schouderlang, dan zijn extensions de oplossing.

 

Je hebt je haar kort geknipt

“A woman who cuts her hair is about to change her life” wijze woorden van Coco Chanel want ik zie heel vaak vrouwen die bijvoorbeeld na een scheiding of een andere ingrijpende gebeurtenis hun haar kort hebben geknipt, maar die er spijt van hebben en toch weer hun lange haar terug willen. Jaren wachten of extensions, de keuze is snel gemaakt.

 

Je haar is dun of heeft weinig volume

Maar liefst 76% van de vrouwen die extensions dragen doen dat voornamelijk om meer volume in hun haar te verkrijgen. Te dun haar kan een belemmering vormen en wat meer volume geeft je meer mogelijkheden. Zelfs opgestoken ziet je haar er voller uit maar ook een staart of vlecht staat mooi met voller haar.

 

Je wil kleuraccenten toevoegen

Ook dat kan met extensions op een makkelijke en snelle manier. Soms wil je highlights of lowlights maar wil je je haar niet beschadigen door het te gaan kleuren. Extensions in een andere haarkleur dan de jouwe zijn dan een prima oplossing. En op (korte) termijn ook nog goedkoper dan highlights laten kleuren bij de kapper.

 

Je wil gewoon Hollywood hair

Echt iedere bekende (Hollywood) vrouw draagt extensions, of het nu voor lengte of volume is. Voor 90% van de vrouwen is een kapsel zoals dat van Beyoncé of Rihanna onmogelijk, tenzij je de natuur een handje helpt. Extensions zijn tegenwoordig voor bijna iedereen betaalbaar dus waarom zou je jezelf die luxe ontzeggen?

extensions bestellen

Lees meer

Je haar beschermen tegen de zon

  03-05-2016     Reacties (0)De eerste écht warme dagen van 2016 komen eraan. We kunnen weer massaal genieten van de zon en vitamine D opdoen maar wist je dat de zon nu even krachtig is als in juli? Aangepaste bescherming is dus zeker nodig, voor je huid maar ook zeker voor je haar.

 

Een paar namiddagen in de zon levert je al snel mooie, natuurlijke highlights op maar het lichter worden van je haar door de zon heeft hetzelfde effect als het bleken van je haar: je haar wordt er droog en breekbaar door. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om je haar te beschermen tegen de zon zodat je met mooi en gezond haar de zomer doorkomt.

 

Draag een hoed

De makkelijkste manier om je haar te beschermen tegen de zon is door een hoed te dragen. Naast dat een zomerse hoed een mooi fashion accessoire kan zijn beschermt het je ook tegen zonneslag én houdt het je haar uit het rechtstreekse zonlicht.

 

Aangepaste zonbescherming

Zonbescherming voor de huid kennen we natuurlijk allemaal in de vorm van crème, spray of olie maar ook voor je haar bestaan er producten met SPF. L'Oréal Solar Sublime is een hele lijn met speciale producten die je haar beschermen tegen de zon maar er bestaat ook haarparfum die dezelfde werking heeft.

 

Leave in conditioner

Geen zomer zonder lekker lang ploeteren in het zwembad natuurlijk. Maar naast de hitte en de zon vormt ook chloorwater een aanslag op je haar. Je kan natuurlijk het beste je haar beschermen door te voorkomen dat het nat wordt maar als je ook kopje onder wil gaan breng dan voor het zwemmen leave in conditioner aan. Het legt een laagje om je haar en voorkomt dat je haar gaat uitdrogen.

 

Lees meer

5 celebs waarvan je niet wist dat ze hairextensions dragen

  27-04-2016     Reacties (0)

Iedere celebrity draagt hairextensions, zowel voor lengte als volume. Van Britney Spears en Paris Hilton wist je dat vast al wel, maar sommige celebs houden hun hairextensions geheim. Wist jij dat deze 5 celebs extensions dragen?


celebs extensions

Als half Mexicaanse heeft Selena Gomez van nature een flinke bos haar, meer volume heeft ze dus zeker niet nodig maar wat extra lengte af en toe zegt ze geen nee tegen. Selena’s extensions blenden altijd perfect waardoor ze totaal niet opvallen. Zowel met stijl haar als met krullen kan ze haar extensions perfect verbergen.


celebs extensions

Ze kan ze perfect verbergen maar ze heeft ze wel. De extensions van Taylor Swift laten haar haar een stuk dikker lijken dan het eigenlijk is en af en toe speelt ze ook wat met de lengte van haar haar. Pas wanneer ze haar extensions een keertje niet draagt valt op hoeveel dunner haar echte haar is.
Actrice en zangeres Vanessa Hudgens heeft lange, donkere lokken die ze wel eens nonchalant en messy draagt, net een reden om niet te vermoeden dat ze extensions heeft. Op bovenstaande foto heeft ze een vrij strakke knot en kun je de bondjes van haar extensions duidelijk zien.

celebs extensions

Bij blondines zijn extensions vaak wat beter zichtbaar maar bij Kesha oogt het juist heel natuurlijk. Ze heeft niet heel dik haar van zichzelf en dan is het goed om je extensions ook niet te dik te nemen anders lijkt het meteen zo nep en kan je de clips of bondjes wel eens zien. Nope, ondanks mijn getrainde oog zou ik niet denken dat ze hier extensions in heeft.


celebs extensions

Haar make-up zit altijd perfect en haar kapsel is steeds perfect gestyled, maar de prachtige bouncy golven van Lauren Conrad zijn dus niet enkel met haar eigen haren gemaakt. Hierboven zie je een foto waar de extensions ingebracht worden. Het zijn tijdelijke clip in extensions waardoor haar eigen haren niet beschadigd raken.


celebs extensions  

Lees meer

Hoe herken je synthetisch haar?

  19-04-2016     Reacties (0)

hoe herken je synthetische extensions

Synthetische clip in extensions zijn tegenwoordig in veel winkels te koop. Kruidvat en Action hadden al eens spotgoedkope clip in haarmatten in een beperkt aantal kleuren maar je vindt ook duurdere extensions van synthetisch haar, Hairdo by Jessica Simpson bijvoorbeeld. Dit synthetisch haar is betaalbaarder dan echt haar en is in veel kleuren verkrijgbaar, maar synthetisch haar heeft enkele nadelen waardoor men toch vaker kiest voor echt haar.

 

Echt haar vs synthetisch haar

 

Echt haar verschilt in een paar opzichten van synthetisch haar. Echt haar is duurder, blijft langer mooi en je kan er meer mee dan met synthetisch haar. Hoewel de kwaliteit van synthetisch haar de laatste jaren is verbeterd blijft er toch een verschil zichtbaar tussen echt haar en synthetisch haar. Synthetisch haar heeft bijvoorbeeld een opvallende glans en valt niet zoals je eigen haar. Wanneer je bijvoorbeeld door de regen fietst zal echt haar golvend worden, net zoals je eigen haar, terwijl synthetisch haar stijl zal blijven als het nat wordt.

 

Opgelicht met hairextensions?

 

Maak je geen zorgen, het komt niet vaak voor dat een volledige set synthetisch haar als echt haar verkocht wordt. Wat wel soms gebeurt is dat er aan een set human hairextensions een bepaald percentage synthetisch haar wordt toegevoegd om de prijs te drukken. Deze extensions hebben dan meestal niet de gewenste kwaliteit: ze zijn moeilijker te krullen of stylen, kunnen niet gekleurd worden en hebben een onnatuurlijke glans. Kies dus altijd voor 100% Remy human hair bij een betrouwbare verdeler.

 

Hoe herken je synthetisch haar?

 

De beste manier om synthetisch haar te onderscheiden van echt haar is door de extensions met een stijltang te behandelen. Goedkoop synthetisch haar kan niet tegen warmte, duurder synthetisch haar kan temperaturen tot ongeveer 140°C verdragen en zal smelten bij hogere temperaturen. Echt haar zal niet smelten en kan temperaturen tot ongeveer 230°C verdragen. Je kan het ook testen door middel van een aansteker: echt haar zal verbranden tot as en zal witte rook geven. Synthetisch haar zal smelten en zwarte rook geven.

hoe herken je synthetisch haar

Twijfel je of je extensions wel uit 100% human hair bestaan? Kom eens langs, ik werk inmiddels 8 jaar met extensions en herken meteen het verschil.

Lees meer

Je haar sneller laten groeien

  12-04-2016     Reacties (0)

je haar sneller laten groeien

Je algemene gezondheid en genetische factoren bepalen hoe snel je haar groeit, bij de meeste mensen is dat ongeveer 1-1,5cm per maand. Er bestaan geen wondermiddeltjes waardoor je haar ineens 10cm per maand gaat groeien, maar met onderstaande tips kun je je haar wel wat sneller laten groeien.

 

Aloë Vera

Aloë Vera versnelt de haargroei en voorkomt haaruitval. Bovendien werkt het tegen schilfertjes en geeft het je haar een natuurlijke glans. Je kan Aloë Vera gebruiken om van binnenuit de haargroei te bevorderen, door Aloë Vera sap te drinken. Maar je kan ook Aloë Vera gel mixen met citroensap en dit gebruiken als een haarmasker.

 

Eet gezond

Vitamine B-complex heeft een zeer belangrijke rol in de haargroei, tekorten aan B vitamines leiden tot dof haar, haaruitval en vertraagde haargroei. Ook vitamine A, C, E, ijzer, zink, koper, magnesium en selenium zijn belangrijk voor de haargroei. Al deze stoffen haal je uit een gezonde voeding.

 

Omega 3 vetzuren

De haarschacht bestaat voor 3% uit omega 3 vetzuren, deze spelen dus ook een belangrijke rol in de haargroei. Omega 3 vetzuren vind je onder andere in vis, walnoten, bonen en olijfolie. Omega 3 is ook als supplement te koop.

 

Hoofdmassage

Massage van de hoofdhuid stimuleert de bloedtoevoer, wat dan weer de haargroei stimuleert. Als je tijdens de massage ook nog eens een voedende olie of masker gebruikt behaal je maximaal resultaat. Een ontspannen gevoel en gezond glanzend haar ben je alvast van verzekerd.

 

Satijnen kussensloop

Wrijving is één van de belangrijkste redenen waarom je haar afbreekt. Elke nacht ontstaat er heel wat wrijving doordat je haar over je kussensloop beweegt. Een zijden of satijnen kussensloop is veel zachter voor je haar en voorkomt dat het gaat afbreken. Als je haar minder afbreekt is het ook sneller op de gewenste lengte.

Lees meer