Waarop letten als je extensions koopt?

  22-02-2016     Reacties (0)

Te dun, te weinig of te kort haar, dat zijn de meest voorkomende redenen om hairextensions te nemen. Maar voor velen is het ook een guilty pleasure: extensions staan zo glamoureus en eindelijk kan je de kapsels creëren waar je altijd al van droomde. Your hair is 90% of your selfie en met een mooie volle coupe kan dat gezegde wel eens kloppen.
 

Waar kun je extensions kopen?

Eerst en vooral moet je weten dat er verschillende systemen bestaan. Extensions kun je ondertussen bij veel kappers laten zetten, meestal zijn dat wax extensions. Er worden 100-200 plukjes in je haar gesmolten, een techniek die niet onschadelijk is voor je haar. Ondertussen is er een alternatief als het gaat om permanente extensions: microrings. De extensions worden één voor één met een ringetje bevestigt, er komt geen lijm aan te pas en het mooiste van alles is dat ze gewoon opnieuw gebruikt kunnen worden.

Dan zijn er ook nog tijdelijke systemen waarvan clip in en flip in extensions de bekendste zijn. Je kan ze dragen voor een feestje maar ook gewoon elke dag. Een nadeel aan dit systeem is dat je de extensions elke avond opnieuw moet verwijderen, je kan er niet mee slapen of douchen. Maar toch valt dat kwartiertje per dag goed mee in vergelijking met de tijd die je zou nodig hebben om permanente extensions elke dag de juiste verzorging te geven.
 

Hoeveel extensions heb je nodig?

Hoe korter je haar, hoe meer extensions je zult nodig hebben voor een natuurlijk resultaat. Je kan extensions (laten) plaatsen wanneer je haar minstens 10cm lang is. Voor een volledige verlenging zul je 150-200 wax of microring extensions nodig hebben. Voor volume volstaan 100-150 extensions.

Clip in extensions worden ingedeeld aan de hand van hun gewicht. Voor dun haar zal 100-120 gram volstaan voor een volledige verlenging, heb je dik of veel haar opteer dan voor 150-180 gram. Zorg dat je onbewerkt haar koopt, vaak worden extensions zwaarder gemaakt door middel van haarproducten met siliconen.

 

Synthetisch haar of echt haar?

Dan is er nog de keuze tussen echt haar en synthetisch haar. Synthetisch haar lijkt tegenwoordig behoorlijk goed op echt haar, toch is er nog steeds een merkbaar verschil. Synthetische extensions gaan erg snel klitten en kunnen niet behandeld worden zoals echt haar. Daarom wordt bij permanente extensions enkel voor echt haar gekozen.

Ook bij tijdelijke extensions heeft echt haar veel voordelen. Zo kun je ze gewoon mee kleuren als je een nieuwe haarkleur neemt, je kan ze krullen of stijlen op hoge temperatuur en als je goede kwaliteit hebt blijft het haar vrij van klitten, glanzend en zacht.

 

Remy of non remy?

Remy betekent dat alle haren in dezelfde richting gesorteerd zijn. Wanneer dat niet het geval is raakt het haar voortdurend in de knoop doordat de haarschubben in tegenovergestelde richting staan. Verder zit er ook nog een verschil in de oorsprong van het haar. Indisch of Chinees haar is van nature dikker en donkerder dan Europees of Russisch haar. Om dit haar blond of bruin te krijgen moet het meerdere keren ontkleurd worden, hierdoor hebben met name de lichtere kleuren een kortere levensduur dan extensions gemaakt van Europees haar. Europees haar zal uiteraard natuurlijker ogen bij Europese vrouwen.

Wil je je extensions lange tijd kunnen dragen dan kies je dus het beste voor Europees Remy haar dat onbewerkt is. De hoeveelheid extensions die je zult nodig hebben hangt af van de lengte en dikte van je haar en of je een verlenging of enkel extra volume wilt.

Nog meer weten over extensions? Neem contact op via het contactformulier of mail naar
clipextensions@gmail.com.

Lees meer