Groeit je haar sneller in de zomer?

  20-03-2016     Reacties (1)

Je hoort wel eens dat je haar in de zomer sneller groeit dan in de winter. Mannen zouden zich vaker moeten scheren en vrouwen zouden hun benen, bikinilijn en oksels vaker moeten ontharen in de zomer dan in de winter. Maar ook je hoofdhaar zou sneller groeien in de zomer. In dit artikel kom je te weten of dat echt zo is.

 

Groeit je haar echt sneller in de zomer?


Elizabeth Cunnane Phillips is haarspecialiste aan de Philip Kingsley Clinic in New York en deed 22 jaar lang onderzoek naar haar en hoofdhuid. Haar conclusie is dat je haar in de zomer inderdaad een beetje sneller groeit, maar het verschil is slechts heel minimaal.

Stel dat je haar gemiddeld één centimeter per maand groeit, en in de zomer is dat 10% meer, dan zul je weinig verschil merken bij je hoofdhaar. Maar wat het haar op je benen betreft kun je natuurlijk sneller het verschil zien.

 

Waar komt de theorie vandaan dat je haar sneller groeit in de zomer?


Vroeger dacht men dat je haar in de zomer sneller groeit doordat je dan volop verse groenten en fruit kunt eten, nu hebben we natuurlijk het hele jaar door toegang tot alle mogelijke fruitsoorten.

 

Wel maakt vitamine D je haar en huid mooier en gezonder dus is het sowieso goed om te genieten van het mooie weer.

Lees meer

Hoe verzorg je krullende extensions?

  13-03-2016     Reacties (0)

Iedere kapper kan het beamen: krullend of golvend haar heeft een aangepaste verzorging nodig. Vanzelfsprekend vragen krullende of golvende hairextensions eveneens andere verzorging dan stijle extensions. Hoe je krullende extensions het beste kan verzorgen lees je in dit artikel.

Nooit droog haar borstelen

 

Krullend haar kan het beste in model gebracht worden met je vingers, dat geldt zowel voor je eigen haar als voor je krullende extensions. Natuurlijk moeten krullende extensions af en toe geborsteld worden, maar doe dat enkel na het wassen, als het haar nog nat is, eventueel terwijl er een haarmaskertje aan het inwerken is. Gebruik ook steeds een speciale borstel voor extensions of een Tangle Teezer.
 

Krullende extensions niet stijlen

 

De krullen van je extensions zijn gemaakt door middel van een permanent. Dit betekent dat de krul er maandenlang in zal blijven maar ook dat de krul niet meer terugkomt mocht je de extensions willen stijl maken. Ga dus nooit je krullende extensions in model föhnen of met de stijltang stijlen, anders is de krul verdwenen.

Vermijd warmte

 

Het wassen van je krullende hairextensions zou met koud of lauwwarm water moeten gebeuren. Warmte zorgt bij krullend haar voor frizzy hair en dat wil je natuurlijk vermijden. Je kan je krullende extensions overigens wel losjes met de haardroger drogen, mits je koude lucht gebruikt.

 

Heb je nog vragen over (krullende) extensions? Stuur een mailtje naar info@clipextensions.be
 

Lees meer

Kun je extensions verven?

  11-03-2016     Reacties (0)

Hairextensions kunnen geverfd worden, net zoals je eigen haar, mits je natuurlijk de juiste extensions hebt. Permanente extensions met wax of microrings kunnen sowieso geverfd worden maar clip in extensions en flip in extensions kunnen enkel geverfd worden indien ze van echt haar gemaakt zijn. Synthetisch haar kan helaas op geen enkele manier geverfd worden.

Waarom extensions verven?

Mocht je online extensions besteld hebben dan kan het natuurlijk dat de kleur niet helemaal precies hetzelfde is als je eigen haarkleur. Je kan dan bijvoorbeeld je eigen haarkleur afstemmen op die van de extensions maar je kan ook de extensions zelf gaan verven. Daarnaast kan het ook leuk zijn om je extensions een ombre effect of enkele highlights te geven. Het verven van extensions kan dus omwille van verschillende redenen nodig zijn.

Zelf je extensions verven

Je kan je (clip in) hairextensions laten verven door een kapper maar je kan ook zelf aan de slag. In principe kun je in de drogisterij een willekeurig merk haarverf kopen, maar hou er rekening mee dat de kleur helemaal anders kan uitdraaien dan wat je aan de hand van de verpakking had verwacht. Bij de kapper kunnen de extensions in precies de gewenste haarkleur geverfd worden, al zal het verven vaak in meerdere keren moeten gebeuren. Als je zelf je extensions verft voorzie dan voldoende haarverf (meestal minstens 2 pakjes), een stuk plastic folie of een oude handdoek, shampoo en een haarmasker.

Kun je extensions lichter verven?

In een vorige blogpost kon je al lezen over het verschil tussen echt en synthetisch haar en één van de vele voordelen van echt haar is dan ook dat het in elke gewenste kleur kan geverfd worden. Ja, in elke kleur, dus ook lichter, al wordt dat niet altijd aangeraden. Je extensions zullen van erg goede kwaliteit remy haar moeten zijn wil je ze kunnen bleken zonder ze te beschadigen. Extensions die bijvoorbeeld gemaakt zijn van Indisch of Chinees haar kunnen niet lichter geverfd worden omdat ze al te vaak chemisch behandeld werden. Hoe dan ook zal het lichter verven je extensions droger maken, zorg dus dat je achteraf een hydraterend masker gebruikt.

Wat je ook altijd kan doen is een toner zoals de Wella Color Charm T18 gebruiken. Met een toner haal je de warme (gele en oranje) tonen uit je blonde extensions en geef je het haar een koele asblonde of zelfs zilvergrijze kleur. Een toner is milder dan haarverf en je kan het makkelijk zelf doen thuis.

Heb je nog vragen over het verven van hairextensions? Neem dan contact op via info@clipextensions.be

Lees meer

Asbruin vs middenbruin | Koele vs warme haarkleur

  28-02-2016     Reacties (0)

Asbruin en middenbruin zijn twee haarkleuren die dicht bij elkaar liggen. Het zijn mooie, natuurlijke haarkleuren maar er is een opmerkelijk verschil: asbruin is een koele kleur terwijl middenbruin een warme kleur is.

Extensions kleur Middenbruin (#6) wordt ook wel eens chestnut brown genoemd op Engelstalige websites. Kastanjebruin, dat doet al meteen denken aan een warme haarkleur. Middenbruin haar bevat rode pigmenten en is daardoor een warme haarkleur.

Asbruin is dan weer een koele kleur, die een tintje donkerder is dan lichtbruin. Asbruin haar komt minder vaak voor dan middenbruin haar. Het bevat amper rode pigmenten waarrdoor het dus een koele ondertoon heeft.


Hierboven zie je links een asbruine haarkleur en rechts een middenbruine kleur. Zie je het verschil in warmte? Nog meer voorbeelden van bekende vrouwen met asbruin haar zijn Lara Lieto en Camila Coelho. Beyoncé en Sofia Vergara zijn dan weer voorbeelden van celebrities met middenbruin haar.

Nu je het verschil weet tussen asbruin en middenbruin is het een stuk makkelijker om extensions te kiezen, of om je make-up af te stemmen op je haarkleur.
 

Lees meer

Waarop letten als je extensions koopt?

  22-02-2016     Reacties (0)

Te dun, te weinig of te kort haar, dat zijn de meest voorkomende redenen om hairextensions te nemen. Maar voor velen is het ook een guilty pleasure: extensions staan zo glamoureus en eindelijk kan je de kapsels creëren waar je altijd al van droomde. Your hair is 90% of your selfie en met een mooie volle coupe kan dat gezegde wel eens kloppen.
 

Waar kun je extensions kopen?

Eerst en vooral moet je weten dat er verschillende systemen bestaan. Extensions kun je ondertussen bij veel kappers laten zetten, meestal zijn dat wax extensions. Er worden 100-200 plukjes in je haar gesmolten, een techniek die niet onschadelijk is voor je haar. Ondertussen is er een alternatief als het gaat om permanente extensions: microrings. De extensions worden één voor één met een ringetje bevestigt, er komt geen lijm aan te pas en het mooiste van alles is dat ze gewoon opnieuw gebruikt kunnen worden.

Dan zijn er ook nog tijdelijke systemen waarvan clip in en flip in extensions de bekendste zijn. Je kan ze dragen voor een feestje maar ook gewoon elke dag. Een nadeel aan dit systeem is dat je de extensions elke avond opnieuw moet verwijderen, je kan er niet mee slapen of douchen. Maar toch valt dat kwartiertje per dag goed mee in vergelijking met de tijd die je zou nodig hebben om permanente extensions elke dag de juiste verzorging te geven.
 

Hoeveel extensions heb je nodig?

Hoe korter je haar, hoe meer extensions je zult nodig hebben voor een natuurlijk resultaat. Je kan extensions (laten) plaatsen wanneer je haar minstens 10cm lang is. Voor een volledige verlenging zul je 150-200 wax of microring extensions nodig hebben. Voor volume volstaan 100-150 extensions.

Clip in extensions worden ingedeeld aan de hand van hun gewicht. Voor dun haar zal 100-120 gram volstaan voor een volledige verlenging, heb je dik of veel haar opteer dan voor 150-180 gram. Zorg dat je onbewerkt haar koopt, vaak worden extensions zwaarder gemaakt door middel van haarproducten met siliconen.

 

Synthetisch haar of echt haar?

Dan is er nog de keuze tussen echt haar en synthetisch haar. Synthetisch haar lijkt tegenwoordig behoorlijk goed op echt haar, toch is er nog steeds een merkbaar verschil. Synthetische extensions gaan erg snel klitten en kunnen niet behandeld worden zoals echt haar. Daarom wordt bij permanente extensions enkel voor echt haar gekozen.

Ook bij tijdelijke extensions heeft echt haar veel voordelen. Zo kun je ze gewoon mee kleuren als je een nieuwe haarkleur neemt, je kan ze krullen of stijlen op hoge temperatuur en als je goede kwaliteit hebt blijft het haar vrij van klitten, glanzend en zacht.

 

Remy of non remy?

Remy betekent dat alle haren in dezelfde richting gesorteerd zijn. Wanneer dat niet het geval is raakt het haar voortdurend in de knoop doordat de haarschubben in tegenovergestelde richting staan. Verder zit er ook nog een verschil in de oorsprong van het haar. Indisch of Chinees haar is van nature dikker en donkerder dan Europees of Russisch haar. Om dit haar blond of bruin te krijgen moet het meerdere keren ontkleurd worden, hierdoor hebben met name de lichtere kleuren een kortere levensduur dan extensions gemaakt van Europees haar. Europees haar zal uiteraard natuurlijker ogen bij Europese vrouwen.

Wil je je extensions lange tijd kunnen dragen dan kies je dus het beste voor Europees Remy haar dat onbewerkt is. De hoeveelheid extensions die je zult nodig hebben hangt af van de lengte en dikte van je haar en of je een verlenging of enkel extra volume wilt.

Nog meer weten over extensions? Neem contact op via het contactformulier of mail naar
clipextensions@gmail.com.

Lees meer