Extensions | Alles over hair extensions

  03-07-2016     Reacties (0)

Extensions zijn bedoeld voor het verlengen van je haar, om je haar meer volume te geven of om kleuraccenten toe te voegen. Extensions worden gedragen door bijna 4 op de 10 vrouwen, wellicht heeft één van je vriendinnen ze dus ook wel eens gehad. Extensions zijn er in verschillende soorten: voor permanent of tijdelijk gebruik, gemaakt van echt haar of synthetisch haar. In dit artikel lees je alles over extensions en de voor- en nadelen ervan.

extensions

 

Verschillende vormen van extensions

Op het gebied van hairextensions is er de laatste jaren veel veranderd. Er werden nieuwe methodes ontwikkeld voor het plaatsen van extensions zodat er minder kans is op beschadiging van je haar en de plaatsing sneller en goedkoper wordt. Momenteel zijn dit de meestvoorkomende vormen van haarverlenging:

 

Weaves

Weaves zijn hairextensions op een matje van 20-30cm breed die worden vastgenaaid aan een horizontaal vlechtje in je haar. Meestal worden 4-6 weaves geplaatst voor een volledige verlenging en de weaves blijven 2-3 maanden zitten.

 

De voordelen van weaves zijn dat je extensions gedurende enkele maanden op hun plek blijven zitten, je hoeft ze dus niet opnieuw te plaatsen. Je kan de weaves na het verwijderen nog een aantal keer opnieuw laten plaatsen. De nadelen zijn dat het wat moeilijker is om je haar te wassen en dat de vlechtjes erg strak gemaakt worden waardoor je de eerste dagen hoofdpijn of een trekkerig gevoel kan hebben.

 

Wax extensions

Wax extensions zijn aparte haarstrengen die door middel van lijm (wax) aan je haar vastgemaakt worden. Er worden meestal 100-200 extensions verdeeld over het hoofd en de extensions blijven 3-4 maanden zitten. Wax extensions waren lang de meest aanbevolen methode omdat ze het minst zichtbaar waren in het haar en een heel natuurlijk effect geven.

 

De voordelen van wax extensions zijn dat de extensions lange tijd blijven zitten en ze zo geplaatst zijn dat je makkelijk je haar kan opsteken, in een staart dragen of vlechten zonder dat de waxjes zichtbaar worden. De nadelen zijn dat door de lijm de kans op beschadiging van je haar relatief groot is, het plaatsen en verwijderen van de extensions dient te gebeuren door iemand met ervaring. Je dient ook speciale shampoo te gebruiken voor het wassen van je haar zodat je de waxjes niet beschadigt. Wax extensions zijn achteraf niet opnieuw te gebruiken.

 

Microrings

Eén van de nieuwste methodes voor het plaatsen van hairextensions zijn microrings. Hierbij worden eveneens 100-200 strengetjes aan het haar vastgemaakt maar niet door middel van lijm. Er worden kleine ringetjes gebruikt die aan de binnenkant een beschermend laagje hebben, zodat de kans op beschadiging minimaal is.

 

De voordelen van microring extensions zijn dat de extensions herbruikbaar zijn. Na 2-3 maanden worden ze opnieuw geplaatst. Bij het verwijderen van microring extensions wordt er geen aceton of ander chemisch product gebruikt. De nadelen zijn dat de juiste plaatsing erg belangrijk is bij microring extensions, anders kunnen de extensions uit je haar vallen.

 

Clip in extensions

Bij clip in extensions worden matjes van verschillende breedte door middel van clips in het haar bevestigd. Deze tijdelijke haarverlenging wordt vaak gebruikt voor een bruiloft of voor andere gelegenheden maar je kan ze ook gewoon elke dag dragen. Ze dienen wel voor het slapengaan verwijderd te worden.

 

De voordelen van clip in extensions zijn dat je ze zelf kan plaatsen en ze daardoor een stuk goedkoper zijn dan permanente extensions. De kans op beschadiging is ook veel kleiner doordat er niet constant aan het haar getrokken wordt. Bij correcte plaatsing kun je je haar opsteken of in een staart dragen zonder dat de clips zichtbaar zijn. De nadelen zijn dat het plaatsen elke dag een tiental minuten tijd in beslag neemt.

 

Flip in extensions

Flip in extensions zijn eveneens een tijdelijke vorm van haarverlenging. Een flip in is een dikke strook haar met een doorzichtige nylon draad. Je legt de flip in over je hoofd als een kroontje en trekt wat van de onderliggende haren over de extensions heen.

 

De voordelen van flip in extensions zijn dat het plaatsen ervan erg snel gaat en dat de extensions op geen enkele manier aan je haar vasthangen, ze liggen als het ware over je hoofd. De nadelen zijn dat er slechts één strook gebruikt wordt waardoor het resultaat alleen mooi is bij langer haar en doordat de extensions niet vastzitten is het ook niet mogelijk om je haar op te steken met flip in extensions.

 

Synthetisch haar of echt haar?

Synthetische extensions zijn extensions die gemaakt zijn van nylon, polyester of modacrylic. De laatste jaren lijken ze steeds meer op echt haar waardoor ze prima geschikt zijn voor eenmalig gebruik, bijvoorbeeld in de vorm van een haarstukje. Ze blijven echter minder lang mooi en zullen sneller gaan pluizen of klitten dan extensions die gemaakt zijn van echt haar.

 

Bij het plaatsen van permanente extensions wordt alleen gekozen voor echt human hair. Ook hierin zijn er veel verschillen, bijvoorbeeld de herkomst van het haar bepaalt mede de kwaliteit. Gewoon (non remy) Aziatisch haar is relatief goedkoop, maar doordat dit haar moeilijk te behandelen is en snel gaat klitten wordt het eerst behandeld in een chemisch bad om de haarschubben te verwijderen. Daardoor gaat het haar er snel dof en droog uitzien en zijn deze extensions slechts gedurende een korte tijd te gebruiken.

 

Remy haar wordt het meest gebruikt voor hairextensions. Dit haar wordt in zijn geheel geknipt zodat de haarschubben allemaal in dezelfde richting staan. Hierdoor gaat remy haar niet snel klitten en kan het makkelijk behandeld worden net zoals je eigen haar. Remy haar heeft ook een lange levensduur: tussen de 6 en 36 maanden, afhankelijk van de herkomst (Indisch of Europees).


extensions

Lees meer

Trend alert | Lipstick met gedroogde bloemen

  30-06-2016     Reacties (1)

Een lipstick met gedroogde bloemen die ook nog eens van kleur verandert, dat kan alleen maar uit Azië komen. Sinds de lipsticks verschenen op de webshop van Kailijumei zijn ze voortdurend uitverkocht. Op beautyblogs en social media worden de lipsticks dan ook veel besproken. Zou deze trend ook bij ons doorbreken?


lipstick gedroogde bloemen
 

In de huls is de lipstick doorzichtig, met onderaan een gedroogde bloem. Wanneer je de lipstick aanbrengt reageert hij op de warmte van je lippen en ontstaat er een transparante, roze kleur. Momenteel zijn er vier kleuren beschikbaar: Barbie Doll Powder, Minutemaid, Hot Pink en Flame Red. Er is ook een transparante lippenbalsem te koop.

 

Hoewel de webshop claimt goedkope, kwalitatieve make-up te verkopen betaal je toch 30 dollar voor een lipstick. Ondertussen duiken ook de eerste dupes op op ebay zodat je al een dried flower lipstick kan kopen voor 0,99 dollar.

Lees meer

Opsteekkapsels met clip in extensions

  29-06-2016     Reacties (0)

Lang haar is niet alleen mooi om los te dragen maar je kan er ook mooie opsteekkapsels mee maken. Met een beetje extra haar verruim je de mogelijkheden, daarom worden clip in extensions vaak gebruikt voor bruidskapsels. Ook voor een andere gelegenheid kan het leuk zijn om je haar op te steken. Hier vind je 10 mooie opsteekkapsels waarin clip in extensions gebruikt werden ter inspiratie.
 

 

What a cute updo. Clip in hair extensions are perfect for creating this look

Een foto die is geplaatst door The Jessica Range (@thejessicarange) op

 
 

#prom #westchesterhair #westchestercounty #updo #flowers #grecianstyle #curls #extensions #clipinextensions

Een foto die is geplaatst door ArdsleySalon (@ardsleysalon466) op

   
 

Short to long in minutes #sofiscolorlounge #sofisselfie #sofis #prom #curls #updo #halfuphalfdown #summithairdresser #clipinextensions

Een foto die is geplaatst door angie (@angie_hairstylist_nj) op

 
 
 
 
 
 

#clipinextensions #easyupdo #dimensionalcolor

Een foto die is geplaatst door Daniel Zotka (@daniel_zotka) op

 
 

Lees meer

Welke froufrou past bij mij?

  26-06-2016     Reacties (0)

Froufrou's of pony's zijn tijdloos en met de meeste kapsels makkelijk te combineren. Het ene jaar zijn ze een echte hype en laat de ene na de andere celebrity een froufrou knippen en het andere jaar zien we ze enkel op de catwalk. Hoe dan ook, voor elke gezichtsvorm is er wel een passende froufrou. Lees verder en kom te weten welke froufrou het beste bij je past.welke froufrou past bij mij

Lange, schuine froufrou

Een lange, schuine froufrou is perfect om mee te beginnen wanneer je nog nooit een froufrou hebt gehad. Hoe langer, hoe minder drastisch je look erdoor zal veranderen. Dit soort froufrou is perfect voor als je eens iets anders met je haar wil doen maar geen opvallende veranderingen. Je kan hem met een schuifspeldje opzij houden of invlechten als je hem uit de weg wil hebben of hem in laagjes knippen als je wil dat je froufrou samenvalt met de rest van je kapsel.

 

Een lange, schuine froufrou staat mooi bij een rond en bij een hartvormig gezicht en bij vrouwen met een breder voorhoofd. Deze froufrou brengt je gezicht in balans en leidt de aandacht naar je ogen.
 

welke froufrou past bij mij

Korte, rechte froufrou

Een froufrou tot ver boven de wenkbrauwen laat meer vorm in je gezicht zichtbaar, zoals je wenkbrauwboog. Deze froufrou heeft wat meer styling nodig want doordat hij zo kort is gaan de plukjes makkelijk alle kanten opstaan. Zeker wanneer je van nature golvend of krullend haar hebt moet je 's morgens wat tijd steken in het stylen van je froufrou. Een mini stijltang kan goed van pas komen om alle korte haartjes te pakken te krijgen.

 

Een korte, rechte froufrou laat je gezicht langer lijken en staat vaak mooi bij een rond gezicht. Met een langwerpig gezicht kun je beter niet voor een korte froufrou gaan.


Welke froufrou past bij mij

Lange, zware en rechte froufrou

Deze froufrou kennen we allemaal, we hebben er vast allemaal ooit wel eens eentje als klein meisje gehad. Ook op latere leeftijd is deze froufrou een goede keuze want hij laat je een aantal jaren jonger lijken dan je bent. De lange, zware en rechte froufrou komt tot net onder je wenkbrauwen en begint al bovenop je hoofd. Hij is recht afknipt en heeft wat langere zijkanten.

 

Deze froufrou staat heel mooi bij vrouwen met een vierkant of ovaal gezicht. Met een rond gezicht kun je beter voor een schuine of kortere froufrou gaan.

 

Heb jij een froufrou (gehad)? 

Lees meer

5 te gekke haarkleuren die je stiekem zelf ook wil hebben

  20-06-2016     Reacties (2)

Balayage, dip-dye en ombre hair, de trends van de afgelopen jaren hielden het nog vrij braafjes. Maar dit jaar zien we hier en daar ook felle haarkleuren, te gekke kapsels die je meteen aan de 90's doen denken maar die je stiekem zelf ook wil hebben. Kijk maar mee.

felle haarkleuren

Rainbow hair

Wil je een opvallende haarkleur maar kan je niet kiezen? Verf je haar gewoon in alle kleuren van de regenboog. Kesha en Georgia May Jagger gaven al het goede voorbeeld en gingen voor unicorn hair. Geen zin om uren in de kappersstoel te zitten? Als je blond haar hebt kun je altijd met haarkrijt aan de slag.

felle haarkleuren

Zilvergrijs haar

Bij ons nog niet helemaal doorgebroken maar je ziet het wel steeds vaker: zilvergrijs haar. Deze enorm trendy haarkleur zien we in verschillende schakeringen, van licht lilagrijs tot diep antracietgrijs. Zal de granny hair trend binnenkort ook ons land veroveren?

felle haarkleuren

Turquoise ombre

Turquoise in combinatie met zilvergrijs zien we ook erg veel op Instagram. Dat Kylie Jenner vorig jaar teal haar had zal er ongetwijfeld wat mee te maken hebben. Wil je helemaal funky gaan dan kun je natuurlijk je hele haar in deze tropische kleur verven.

felle haarkleuren

Roze dip dye

De populairste combinatie bij blond haar is natuurlijk roze. Roze dip dye haar is al een paar jaar trendy. Demi Lovato had het drie jaar geleden, Iggy Azalea had vorig jaar roze dip dye haar en begin dit jaar had Hilary Duff een candy floss roze haarkleur. En geef toe, het staat ze alle drie geweldig!

felle haarkleuren

Purple dip dye

Nog een populaire dip dye kleur is paars of bordeauxrood. Het staat heel mooi bij een donkere haarkleur zoals chocoladebruin, donkerbruin of zwart en zo'n dip dye is net iets makkelijker bij te houden dan een volledige kleuring met roodtinten. Ideaal als je eens wat anders wil maar nog niet weet of rood wel iets voor jou is.

Durf jij je aan deze haarkleuren te wagen?

Lees meer