Zo draag je je haar bij warm weer

  17-07-2016     Reacties (1)

Hittegolf op komst of ga je op vakantie naar een warm land? Dan draag je meestal je haar in een messy knot bovenop je hoofd of kies je voor een klassieke paardenstaart maar er zijn nog meer kapsels die verkoeling brengen. Deze stijlvolle zomerkapsels creëer je in een mum van tijd.


kapsels warm weer

 

In deze variant op de klassieke messy paardenstaart verwerk je een vlechtje waarin je ook je froufrou kan meenemen. Begin met een klein beetje haar vooraan en neem telkens wat extra haar mee van opzij tot je achterop je hoofd aankomt. Zet het vlechtje vast met een elastiekje en zet de rest van je haar samen met het vlechtje vast in een paardenstaart. Je kan de staart touperen voor meer volume.

 

Dubbele knotjes zijn geliefd deze zomer en perfect tijdens warme dagen. Begin met het maken van twee strakke staartjes die je vastzet een paar centimeter boven de haargrens onderin je nek. Nu ga je simpelweg rolletjes maken die je vervolgens rond elkaar gaat draaien. Zet ze vast met een schuifspeldje en je hebt een strak en zomers kapsel.
 

haar warm weer


Met een sjaal bescherm je niet alleen je haar en hoofd tegen de hitte, je kan hem ook verwerken in je kapsel. Leg je sjaal over je schouders en maak een scheiding in je haar. Begin met één kant van je haar rond de sjaal te draaien en zet het uiteinde voorlopig vast. Doe hetzelfde aan de andere kant en haal beide uiteindes bovenop je hoofd onder elkaar door zoals bij een schoenveter. Maak je sjaal nu zo breed mogelijk en maak onderin je nek een knoop.
 

haar warm weer
 

Ook voor kort of halflang haar zijn er mooie kapsels die verkoeling geven, zoals deze “rolled updo”. Maak een zij scheiding en maak een vlechtje aan de kant waar je haar valt. Pak steeds plukjes haar mee tot je in je nek aankomt, zet daar het vlechtje vast met een schuifspeldje. Doe hetzelfde aan de andere kant. De laatste losse plukjes in je nek rol je op en samen met de vlechtjes zet je je haar vast met schuifspeldjes.
 

Helemaal geen zin om je haar te wassen na een middagje aan het strand? Maak een messy knot laag in je nek en zet een grote zomerhoed op. Laat daarbij wat plukjes haar vrij rondom je gezicht voor een nonchalante look en niemand die ziet hoe stroef en plakkerig je haar eigenlijk is.

 

Lees meer

Welke make-up bij zilver grijs haar?

  07-07-2016     Reacties (0)

Zilvergrijs haar of granny hair is een enorme hype op dit moment. Beetje bij beetje breekt de trend ook bij ons door en zien we hier en daar de trendy zilvergrijze haarkleur. Hoewel zilvergrijs haar in principe voor iedereen draagbaar is wil je wel voorkomen dat je 10 jaar ouder gaat lijken. Met de juiste make-up voor zilvergrijs haar rock je deze trend, ongeacht je leeftijd!


Zilvergrijs haar zien we in verschillende tinten: heel lichtgrijs, tegen het platinablonde aan, warm grijs met een bruine ondertoon, koel grijs met een lila ondertoon, donker antracietgrijs,... De ondertoon van je huidskleur bepaalt of je beter voor een koele of warme grijze haarkleur kan gaan.

 

Welke make-up bij grijs haar?

Heb je de stap gezet naar grijs haar en vraag je je af of je favoriete rode lipstick nog wel mooi bij je staat nu? Ja, want juist bij zilvergrijs haar is het belangrijk om kleur in je gezicht te brengen. Deze haarkleur heeft namelijk de neiging om je gezicht fletser en vooral ouder te maken en dat compenseer je door kleur toe te voegen, zodat je gezicht weer frisser gaat ogen.

 

Lipstick bij zilvergrijs haar

De paarse Kylie Jenner lipkleur is nog steeds geliefd en gaat mooi samen met zilvergrijs haar wanneer je een wat donkerdere huidskleur hebt. Heb je een lichte huidskleur dan ga je beter voor een frisse koraalroze lipstick. Echte nudekleuren die samensmelten met je huidskleur kun je beter vermijden.

 

Oogschaduw bij zilvergrijs haar

Jonge vrouwen met zilvergrijs haar kunnen losgaan met opvallende of donkere oogschaduw. Ook hier weer speelt de ondertoon van je huid een belangrijke rol bij de keuze van de juiste kleur. Heb je een warme ondertoon dan staan chocoladebruin, olijfgroen en mosgroen mooi bij je grijze haarkleur. Koele types grijpen beter naar smokey grijze tinten, diep paars of oudroze.

 

Bij zilvergrijs haar mag je ook flink wat vorm in je gezicht brengen, dat doe je door te shapen of de strobing techniek toe te passen. Met veel highlighter zie je er ook fris en jeugdig uit dus combineer er lekker op los met alle huidige make-up én haartrends.

 

Lees meer

Extensions | Alles over hair extensions

  03-07-2016     Reacties (0)

Extensions zijn bedoeld voor het verlengen van je haar, om je haar meer volume te geven of om kleuraccenten toe te voegen. Extensions worden gedragen door bijna 4 op de 10 vrouwen, wellicht heeft één van je vriendinnen ze dus ook wel eens gehad. Extensions zijn er in verschillende soorten: voor permanent of tijdelijk gebruik, gemaakt van echt haar of synthetisch haar. In dit artikel lees je alles over extensions en de voor- en nadelen ervan.

 

Verschillende vormen van extensions

Op het gebied van hairextensions is er de laatste jaren veel veranderd. Er werden nieuwe methodes ontwikkeld voor het plaatsen van extensions zodat er minder kans is op beschadiging van je haar en de plaatsing sneller en goedkoper wordt. Momenteel zijn dit de meestvoorkomende vormen van haarverlenging:

 

Weaves

Weaves zijn hairextensions op een matje van 20-30cm breed die worden vastgenaaid aan een horizontaal vlechtje in je haar. Meestal worden 4-6 weaves geplaatst voor een volledige verlenging en de weaves blijven 2-3 maanden zitten.

 

De voordelen van weaves zijn dat je extensions gedurende enkele maanden op hun plek blijven zitten, je hoeft ze dus niet opnieuw te plaatsen. Je kan de weaves na het verwijderen nog een aantal keer opnieuw laten plaatsen. De nadelen zijn dat het wat moeilijker is om je haar te wassen en dat de vlechtjes erg strak gemaakt worden waardoor je de eerste dagen hoofdpijn of een trekkerig gevoel kan hebben.

 

Wax extensions

Wax extensions zijn aparte haarstrengen die door middel van lijm (wax) aan je haar vastgemaakt worden. Er worden meestal 100-200 extensions verdeeld over het hoofd en de extensions blijven 3-4 maanden zitten. Wax extensions waren lang de meest aanbevolen methode omdat ze het minst zichtbaar waren in het haar en een heel natuurlijk effect geven.

 

De voordelen van wax extensions zijn dat de extensions lange tijd blijven zitten en ze zo geplaatst zijn dat je makkelijk je haar kan opsteken, in een staart dragen of vlechten zonder dat de waxjes zichtbaar worden. De nadelen zijn dat door de lijm de kans op beschadiging van je haar relatief groot is, het plaatsen en verwijderen van de extensions dient te gebeuren door iemand met ervaring. Je dient ook speciale shampoo te gebruiken voor het wassen van je haar zodat je de waxjes niet beschadigt. Wax extensions zijn achteraf niet opnieuw te gebruiken.

 

Microrings

Eén van de nieuwste methodes voor het plaatsen van hairextensions zijn microrings. Hierbij worden eveneens 100-200 strengetjes aan het haar vastgemaakt maar niet door middel van lijm. Er worden kleine ringetjes gebruikt die aan de binnenkant een beschermend laagje hebben, zodat de kans op beschadiging minimaal is.

 

De voordelen van microring extensions zijn dat de extensions herbruikbaar zijn. Na 2-3 maanden worden ze opnieuw geplaatst. Bij het verwijderen van microring extensions wordt er geen aceton of ander chemisch product gebruikt. De nadelen zijn dat de juiste plaatsing erg belangrijk is bij microring extensions, anders kunnen de extensions uit je haar vallen.

 

Clip in extensions

Bij clip in extensions worden matjes van verschillende breedte door middel van clips in het haar bevestigd. Deze tijdelijke haarverlenging wordt vaak gebruikt voor een bruiloft of voor andere gelegenheden maar je kan ze ook gewoon elke dag dragen. Ze dienen wel voor het slapengaan verwijderd te worden.

 

De voordelen van clip in extensions zijn dat je ze zelf kan plaatsen en ze daardoor een stuk goedkoper zijn dan permanente extensions. De kans op beschadiging is ook veel kleiner doordat er niet constant aan het haar getrokken wordt. Bij correcte plaatsing kun je je haar opsteken of in een staart dragen zonder dat de clips zichtbaar zijn. De nadelen zijn dat het plaatsen elke dag een tiental minuten tijd in beslag neemt.

 

Flip in extensions

Flip in extensions zijn eveneens een tijdelijke vorm van haarverlenging. Een flip in is een dikke strook haar met een doorzichtige nylon draad. Je legt de flip in over je hoofd als een kroontje en trekt wat van de onderliggende haren over de extensions heen.

 

De voordelen van flip in extensions zijn dat het plaatsen ervan erg snel gaat en dat de extensions op geen enkele manier aan je haar vasthangen, ze liggen als het ware over je hoofd. De nadelen zijn dat er slechts één strook gebruikt wordt waardoor het resultaat alleen mooi is bij langer haar en doordat de extensions niet vastzitten is het ook niet mogelijk om je haar op te steken met flip in extensions.

 

Synthetisch haar of echt haar?

Synthetische extensions zijn extensions die gemaakt zijn van nylon, polyester of modacrylic. De laatste jaren lijken ze steeds meer op echt haar waardoor ze prima geschikt zijn voor eenmalig gebruik, bijvoorbeeld in de vorm van een haarstukje. Ze blijven echter minder lang mooi en zullen sneller gaan pluizen of klitten dan extensions die gemaakt zijn van echt haar.

 

Bij het plaatsen van permanente extensions wordt alleen gekozen voor echt human hair. Ook hierin zijn er veel verschillen, bijvoorbeeld de herkomst van het haar bepaalt mede de kwaliteit. Gewoon (non remy) Aziatisch haar is relatief goedkoop, maar doordat dit haar moeilijk te behandelen is en snel gaat klitten wordt het eerst behandeld in een chemisch bad om de haarschubben te verwijderen. Daardoor gaat het haar er snel dof en droog uitzien en zijn deze extensions slechts gedurende een korte tijd te gebruiken.

 

Remy haar wordt het meest gebruikt voor hairextensions. Dit haar wordt in zijn geheel geknipt zodat de haarschubben allemaal in dezelfde richting staan. Hierdoor gaat remy haar niet snel klitten en kan het makkelijk behandeld worden net zoals je eigen haar. Remy haar heeft ook een lange levensduur: tussen de 6 en 36 maanden, afhankelijk van de herkomst (Indisch of Europees).
 

Lees meer

Opsteekkapsels met clip in extensions

  29-06-2016     Reacties (0)

Lang haar is niet alleen mooi om los te dragen maar je kan er ook mooie opsteekkapsels mee maken. Met een beetje extra haar verruim je de mogelijkheden, daarom worden clip in extensions vaak gebruikt voor bruidskapsels. Ook voor een andere gelegenheid kan het leuk zijn om je haar op te steken. Hier vind je 10 mooie opsteekkapsels waarin clip in extensions gebruikt werden ter inspiratie.
 

 

What a cute updo. Clip in hair extensions are perfect for creating this look

Een foto die is geplaatst door The Jessica Range (@thejessicarange) op

 
 

#prom #westchesterhair #westchestercounty #updo #flowers #grecianstyle #curls #extensions #clipinextensions

Een foto die is geplaatst door ArdsleySalon (@ardsleysalon466) op

   
 

Short to long in minutes #sofiscolorlounge #sofisselfie #sofis #prom #curls #updo #halfuphalfdown #summithairdresser #clipinextensions

Een foto die is geplaatst door angie (@angie_hairstylist_nj) op

 
 
 
 
 
 

#clipinextensions #easyupdo #dimensionalcolor

Een foto die is geplaatst door Daniel Zotka (@daniel_zotka) op

 
 

Lees meer

Welke froufrou past bij mij?

  26-06-2016     Reacties (0)

Froufrou's of pony's zijn tijdloos en met de meeste kapsels makkelijk te combineren. Het ene jaar zijn ze een echte hype en laat de ene na de andere celebrity een froufrou knippen en het andere jaar zien we ze enkel op de catwalk. Hoe dan ook, voor elke gezichtsvorm is er wel een passende froufrou. Lees verder en kom te weten welke froufrou het beste bij je past.welke froufrou past bij mij

Lange, schuine froufrou

Een lange, schuine froufrou is perfect om mee te beginnen wanneer je nog nooit een froufrou hebt gehad. Hoe langer, hoe minder drastisch je look erdoor zal veranderen. Dit soort froufrou is perfect voor als je eens iets anders met je haar wil doen maar geen opvallende veranderingen. Je kan hem met een schuifspeldje opzij houden of invlechten als je hem uit de weg wil hebben of hem in laagjes knippen als je wil dat je froufrou samenvalt met de rest van je kapsel.

 

Een lange, schuine froufrou staat mooi bij een rond en bij een hartvormig gezicht en bij vrouwen met een breder voorhoofd. Deze froufrou brengt je gezicht in balans en leidt de aandacht naar je ogen.

Korte, rechte froufrou

Een froufrou tot ver boven de wenkbrauwen laat meer vorm in je gezicht zichtbaar, zoals je wenkbrauwboog. Deze froufrou heeft wat meer styling nodig want doordat hij zo kort is gaan de plukjes makkelijk alle kanten opstaan. Zeker wanneer je van nature golvend of krullend haar hebt moet je 's morgens wat tijd steken in het stylen van je froufrou. Een mini stijltang kan goed van pas komen om alle korte haartjes te pakken te krijgen.

 

Een korte, rechte froufrou laat je gezicht langer lijken en staat vaak mooi bij een rond gezicht. Met een langwerpig gezicht kun je beter niet voor een korte froufrou gaan.


Welke froufrou past bij mij

Lange, zware en rechte froufrou

Deze froufrou kennen we allemaal, we hebben er vast allemaal ooit wel eens eentje als klein meisje gehad. Ook op latere leeftijd is deze froufrou een goede keuze want hij laat je een aantal jaren jonger lijken dan je bent. De lange, zware en rechte froufrou komt tot net onder je wenkbrauwen en begint al bovenop je hoofd. Hij is recht afknipt en heeft wat langere zijkanten.

 

Deze froufrou staat heel mooi bij vrouwen met een vierkant of ovaal gezicht. Met een rond gezicht kun je beter voor een schuine of kortere froufrou gaan.

 

Heb jij een froufrou (gehad)?
 

Lees meer