Zo laat je je haar dikker lijken | 5 trucjes voor voller haar

  06-10-2016     Reacties (0)

Het juiste kapsel benadrukt je pluspunten en onttrekt de aandacht aan imperfecties. Er zijn zelfs kapsels die je slanker laten lijken maar je kapsel kan ook frustraties opwekken. Een gebrek aan volume zorgt er bijvoorbeeld vaak voor dat vrouwen niet tevreden zijn over hun haar. Met deze 5 tips laat je je haar dikker lijken dan het eigenlijk is.


je haar dikker laten lijken

Vermijd korte laagjes

Hoewel er altijd gezegd wordt dat laagjes voor meer volume zorgen geven te korte laagjes juist het tegenovergestelde effect. Zorg dat je laagjes lang genoeg zijn zodat je ze nog mooi in model kan föhnen of krullen, anders liggen ze plat op je hoofd en laten ze je haar net dunner lijken. Bij kort haar op één lengte kun je wax gebruiken om textuur in je haar te creëren, voor instant volume.
 

je haar dikker laten lijken
 

Gebruik velcro rollers

Die grote velcro rollers lijken misschien ouderwets maar ze geven je haar volume vanaf de wortels. Breng de velcro rollers in net nadat je je haar hebt droog geföhnd en terwijl het nog warm is. Laat ze bij voorkeur enkele uren zitten en vergeet niet om achteraf hairspray te gebruiken om het volume te fixeren.
 

je haar dikker laten lijken
 

Ga voor highlights

Je natuurlijke haarkleur bestaat vaak uit meerdere schakeringen maar wanneer je je haar verft lijkt het eerder monotoon. Vraag je kapper om subtiele highlights of lowlights in je kapsel te verwerken want zo creëer je de illusie van voller haar.
 

je haar dikker laten lijken
 

Gebruik volumepoeder

Volume hou je het langst in je haar als je het al creëert vanaf de aanzet. Je kan in dun haar misschien wel weelderige krullen maken, eventueel met behulp van hairextensions, maar als je haar bovenop plat op je hoofd ligt ziet het er niet natuurlijk uit. Met behulp van volumepoeder lift je je haar vanaf de aanzet en lijkt het alsof je ineens veel meer haar hebt.
 

je haar dikker laten lijken
 

Omgekeerd wassen

Wanneer je moeilijk volume in je haar kan krijgen doordat het snel vet wordt, probeer dan eens de omgekeerde methode: eerst conditioner voor de nodige verzorging en dan pas je haar wassen met shampoo. En raar maar waar: je haar voorovergebogen wassen boven de badkuip zorgt ook voor meer volume vanaf de aanzet.

 

extensions

Lees meer

8 vreemde tools waarmee je je haar kan krullen

  03-10-2016     Reacties (0)

Je haar krullen met een krultang of met warme rollers is dan wel de snelste manier om mooie krullen te verkrijgen, op lange termijn is de hitte van de krultang schadelijk voor je haar. Wie een beetje rond surft op Youtube komt allerlei tools tegen om je haar te krullen zonder warmte, van rietjes tot stukjes keukenpapier. We zetten 8 vreemde tools waarmee je je haar kan krullen even op een rijtje.


Tampons


vreemde tools om haar te krullenhaar krullen tampons
Bekijk de video.


Aluminiumfolie


vreemde tools haar krullenhaar krullen folie

Bekijk de video.
 

Ballonnenhaar krullen ballonnenhaar krullen ballonnen

Bekijk de video.

 


Schuursponsjes


haar krullen schuursponshaar krullen schuursponsjes

Bekijk de video.


Plastic zakken


vreemde tools haar krullenhaar krullen plastic zak

Bekijk de video.


Duct tape


haar krullen tapehaar krullen tape

Bekijk de video.


Lippotloden


haar krullen potloodhaar krullen potloden

Bekijk de video.


Toiletpapier


haar krullen toiletpapierhaar krullen toiletpapier

Bekijk de video.

Lees meer

De 5 opvallendste kapsel trends van afgelopen jaren

  29-09-2016     Reacties (1)

De kapseltrends van de afgelopen maanden zijn steeds behoorlijk opvallend geweest. Wat de snit betreft houden we het vrij braaf maar de kleuren kunnen niet bont genoeg zijn. Denim blue, rose gold en rainbow hair zijn slechts een paar voorbeelden maar wie herinnert zich nog de kapsel trends van vroeger met onder andere de zigzag scheiding en de brede highlights? Laten we even kijken naar de opvallendste kapsel trends van afgelopen jaren.


kapsel trends van vroeger

Brede highlights

Highlights, nu willen we ze zo natuurlijk mogelijk. Via hair strobing wordt het haar gehighlight daar waar van nature het licht valt voor een zo naturel mogelijke look maar vroeger (begin jaren 2000) was dat wel anders. Highlights waren toen meer dan een centimeter breed en begonnen bovenop je hoofd. Stijl haar was toen ook heel erg trendy waardoor je highlights extra opvallend waren.


kapsel trends van vroeger

Zwart en blond

Over opvallende highlights gesproken, het contrast tussen de kleuren kon ook niet groot genoeg zijn. Zwarte lowlights in witblond haar waren een tijdje hip maar vaak werd ook gewoon de helft van het haar blond gekleurd en de andere (onderste) helft zwart.

kapsel trends van vroeger
 

De zigzag scheiding

De zigzag scheiding, wie heeft hem destijds nooit geprobeerd? Het was vaak een middenscheiding met een zigzag patroon die heel nauwkeurig met een puntkam werd gemaakt, maar later was er ook een speciale tool voor te koop.

kapsel trends van vroeger

Korte piekjes en een lange froufrou

De kortste kapsels van dit jaar bleven beperkt tot een korte bob maar regelmatig is de pixie cut een grote trend. Opvallend waren de kapsels met korte piekjes achterop en een lange, volle en stijle zijwaartse froufrou. Dit opvallende kapsel werd ook wel “the mom haircut” genoemd.

kapsel trends van vroeger

Super stijl

Inmiddels draait alles rond textuur maar in de 90's was super stijl haar net zo populair als krullen waren in de 80's. Ook in de nillies bleef de stijltang nog lang een geliefde tool en de populairste celebs van toen waren daar een boegbeeld van.
 


kapsel trends van vroeger


 
 
extensions

 

Lees meer

De nieuwste kapsel trend: Hidden Rainbow Hair

  25-09-2016     Reacties (1)

Ombre, granny hair en rainbow hair, we zagen de afgelopen maanden de ene na de andere trend voorbijkomen op Instagram. De nieuwste trend is hidden rainbow hair, een laag haar in alle kleuren van de regenboog die onder de rest van je haar verborgen blijft.


hidden rainbow hair

 

De belangrijkste reden om voor hidden rainbow hair te kiezen is natuurlijk dat het minder opvallend is dan wanneer je je hele haar gaat kleuren maar het is ook minder beschadigend voor je haar aangezien slechts een klein deel gebleekt zal moeten worden. Je behoudt je natuurlijke haarkleur en tovert je kleurrijke coupe tevoorschijn door je haar op te steken of in een vlecht te dragen.


 

 

Iniciando la semana con este #secretrainbowhair ? en @soloparamunecas ?✌???

Een foto die is geplaatst door ?✌? (@yolacote) op

 

There's always a rainbow after the rain ?☺️ #hairdye #hiddenrainbow #crazycolors #underlights

Een foto die is geplaatst door Yas Diktürk (@sassy_yasss) op

 

Stay tuned for the final results later today :) #rainbowhair #hiddenrainbow #hiddenrainbowhair by Seniour colourist Carla

Een foto die is geplaatst door Not Another Salon (@notanothersalon) op

 

Hidden rainbows are all the London rage right now. #hiddenrainbowhair #hiddenrainbow #rainbow #rainbowhair by Carla

Een foto die is geplaatst door Not Another Salon (@notanothersalon) op

 

Jiijii! Bello #secretrainbowhair de hoy en @soloparamunecas ?????❤?

Een foto die is geplaatst door ?✌? (@yolacote) op

 

Actual #hiddenrainbow footage #enjoy

Een video die is geplaatst door Athena Golden (@athena.golden) op

 

Lees meer

7 opvallende haarkleur trends voor herfst/winter 2016-2017

  20-09-2016     Reacties (2)

Een tijdje geleden kregen jullie al een overzicht van de kapsel trends van herfst/winter 2016-2017. We zien dit najaar veel vlechten, lage knotjes en zelfs wafelijzer golfjes. Laten we ons nu even specifiek op de haarkleur trends voor dit najaar richten want ook daar zien we heel wat mogelijkheden voor wie met een frisse coupe het najaar in wil gaan.


haarkleur trends herfst winter 2016 2017

Grombre

Er is al een tijdje veel te doen rond grijs haar of granny hair maar de nieuwste grote trend is grijs ombre haar. De kleur verloopt van diep antracietgrijs, bijna zwart naar licht zilvergrijs. Deze kleur is perfect voor wie liever geen volledige grijze coupe wil maar toch met de trend mee wil zijn.


haarkleur trends herfst winter 2016 2017


Nude hair

Koele en warme kleuren, je hoort er zowel over als het over kleding gaat als wanneer we het over make-up of haarkleuren hebben. Iedereen behoort tot een bepaald kleurentype, al is dat bij de ene persoon al meer uitgesproken als bij de ander. De juiste haarkleur kiezen is belangrijk want met een verkeerde kleurkeuze kun je flink de bal misslaan.

 

Nude hair is een nieuwe trend omdat deze kleur voor warme en koele types geschikt is. Nude hair is een perfecte mix tussen warme en koele tinten en brengt je gezicht in balans. Toe aan iets nieuws dit najaar, dan is dit misschien wat voor jou.

haarkleur trends herfst winter 2016 2017

Denim hair

Nog zo'n grote upcoming trend is denim hair. Geen felblauw zoals we in het verleden zagen bij bijvoorbeeld Katy Perry maar een vale, blauwgrijze kleur, al dan niet met dezelfde kleurschakeringen als in een afgewassen jeansbroek. Een kleur voor echte durvers en heel mooi voor het najaar.


haarkleur trends herfst winter 2016 2017

Rose gold

Rose gold is al een hele tijd een trend, vooral wat juwelen betreft. Je hebt ongetwijfeld iets in rose gold in je juwelenkistje zitten maar de trend is nog niet over. We zien nu ook rose gold lippen en rose gold als haarkleur. Rose gold haar is heel subtiel roze met verschillende schakeringen zoals goudblond en asblond. Wil je iets tussen blond en bruin in met warme en koele schakeringen, dan is rose gold iets voor jou.

haarkleur trends herfst winter 2016 2017

Hair strobing

Je hebt vast wel eens van strobing gehoord. Zowat alle beautyguru's op Youtube hebben er filmpjes over gemaakt. Bij de strobing techniek gebruik je highlighter op de plaatsen waar van nature het licht valt op je gezicht. Bij hair strobing wordt het haar gehighlight volgens hetzelfde principe. Er wordt daarbij ook gekeken naar de vorm van je gezicht, de ondertoon van je gezicht en je haarkleur.

haarkleur trends herfst winter 2016 2017

Donkerbruin

Wat lijkt donkerbruin een brave kleur tussen al die onnatuurlijke tinten maar als je altijd al eens donkerbruin haar hebt willen proberen dan is dit het moment want het is een grote trend dit najaar. De kleur donkerbruin kun je breed zien: van warm chocoladebruin tot koel diep donkerbruin. Vraag je kapper om een extra glossy haarkleur voor een mooie, gezonde glans.


haarkleur trends herfst winter 2016 2017


Ronze

Zien we dan geen roodtinten dit najaar? Toch wel! De populairste roodtint dit najaar is ronze, een mix van koperrood en bronsbruin. Deze roodbruine haarkleur staat geweldig bij lichte huidtypes en oogt bovendien heel natuurlijk.

Lees ook: de haarkleur trends van herfst/winter 2017-2018

haarkleur trends herfst winter 2016 2017

 
 
extensions

 

Lees meer