Dit moet je weten voor je extensions neemt | Alle voor- en nadelen

  20-09-2017     Reacties (0)

Hairextensions waren jarenlang het geheim van de rode loper maar hebben de laatste jaren een ander imago gekregen. Dit jaar zijn haarstukjes zelfs trendy, we zagen ze op de catwalk en steeds vaker worden ze gebruikt om snel van kort naar lang haar te switchen. Extensions zijn er in verschillende soorten en ze zijn ondertussen voor iedereen betaalbaar, maar er zijn een aantal dingen die je moet weten voor je extensions neemt.

Extensions kunnen je haar beschadigen

Er zijn permanente extensions (wax, weave, micro rings en tape extensions) en tijdelijke extensions (clip ins en flip ins) en allemaal kunnen ze je haar beschadigen. Kale plekken of kort afgebroken haren kunnen het gevolg zijn van extensions. Vaak gaat het verkeerd tijdens het verwijderen van de extensions, doordat je bijvoorbeeld zelf met agressieve producten aan de slag gaat of je extensions door een vriendin laat verwijderen. Bij weave extensions wordt het vlechtje om ze te bevestigen soms zo strak gemaakt dat je hoofd er pijn van doet en je haarfollikels erdoor beschadigd raken. Clip in extensions zijn veilig als je ze juist inbrengt en er niet mee slaapt.

 

Less is more

Het kan verleidelijk zijn om ineens voor heel lang of juist voor heel dik haar te gaan als je dan toch extensions gaat nemen, maar less is more. Als je dun haar hebt kan het gewicht van bijvoorbeeld 200 gram extensions te zwaar zijn waardoor je haar beschadigd raakt of gaat uitvallen. Begin met een kleine verlenging en wat extra volume en kijk hoe je haar daarop reageert. Je kan de volgende keer voor langer of dikker haar gaan, maar geef je haar tussenin een paar weken rust.

 

Extensions hebben veel verzorging nodig

Tijdelijke extensions zoals clip in extensions hoeven slechts na 6-8x dragen gewassen te worden maar permanente extensions worden net zo vaak gewassen als je eigen haar. Het beste kun je dat zo weinig mogelijk doen (hooguit 1x per week). Zowel bij tijdelijke als bij permanente extensions zul je wat met je haar moeten gaan doen als je een natuurlijk resultaat wil bekomen. Föhnen, stijlen of krullen, het neemt misschien wat meer tijd in beslag dan je normaal aan je kapsel besteedt. Hou je er helemaal niet van om met je haar bezig te zijn, dan kun je misschien beter voor een makkelijk kort kopje gaan en alleen clip in extensions dragen bij een gelegenheid.

 

Goedkoop is duurkoop

Extensions zijn dan wel betaalbaarder dan vroeger, toch blijft het een flinke investering. Laat je niet verleiden om een volledige set voor €150 euro te laten zetten, investeer liever in kwaliteit. Niet alleen de ervaring en deskundigheid van de haarstylist die de extensions plaatst is belangrijk maar ook de kwaliteit van het haar zelf. Ga enkel voor hoge kwaliteit Remy haar, anders raakt je haar voortdurend in de knoop en zal je lange haar er nooit mooi uitzien.
 

Lees meer

Dit herken je als je dun haar hebt | 7 herkenbare feiten over dun haar

  13-09-2017     Reacties (0)

Fijn of dun haar, het is één van de grootste ergernissen van veel vrouwen. Het liefst willen we allemaal van dat lange, dikke haar zoals al die Disney prinsessen maar de meeste Europese vrouwen moeten het doen met een dun bosje en besteden heel wat tijd aan het stylen van hun haar. Deze 7 dingen ga je zeker herkennen als je dun of fijn haar hebt.

Elke kapper zegt dat je haar dun is

De meeste kappers gaan je wel eens langs de neus weg vertellen dat je dun haar hebt terwijl dat natuurlijk iets is wat je liever niet wil horen. Een goeie kapper zorgt ervoor dat je haar wel dubbel zo dik lijkt met de juiste producten en de juiste kniptechniek.
 

Je hebt “veel” haar

Of de kapper zegt dat je dun haar hebt maar wel heel veel. Lief bedoeld natuurlijk maar jij denkt “ach, een dun bosje blijft een dun bosje”.
 

Miezerig knotje

Vrouwen met dik haar maken in een paar seconden zo'n mooie, grote messy topknot maar als je dun haar hebt krijg je alleen maar zo'n klein, miezerig propje bovenop je hoofd.
 

Teveel rollers

Een setje rollers van bijvoorbeeld Carmen bevat vaak 10 of 12 stuks terwijl je met dun haar vaak al genoeg hebt aan 6 van die dingen, zeker als ze groot zijn.
 

Lees ook: 3 tips voor meer volume in je haar

Bad hair days

De enige keer dat jouw haar goed zit en dikker lijkt dan anders is die ene zondag waar je met een kater (of met griep) in bed blijft liggen.


Je bent jaloers op celebrities

Ook al wéét je dat celebrities tonnen hairextensions dragen, toch ben je altijd jaloers als je weet zo'n hollywoodster op tv ziet met van die grote, bouncy krullen.


Altijd in een staart

Als je je haar los draagt ligt het altijd zo plat op je hoofd. Daarom doe je het maar in een staart, dan kun je tenminste nog een beetje volume creëren door het bovenop wat losser te maken.

 

Lees meer

Je kruin verbergen | Zo verberg je je kruin in lang en kort haar

  06-09-2017     Reacties (0)

Een kruin, als er iets is waar vrouwen zich aan ergeren dan is het dat wel. Een kruin is één of meerdere plaatsen op je hoofd waar alle haren in een cirkelvorm groeien. Dat kan vooraan zijn, bij de haargrens of achterop je hoofd. In dit artikel lees je hoe je je kruin kan verbergen.

kruin verbergen

Een kruin vooraan bij je haargrens

Misschien nog vervelender dan achterop is een kruin vooraan bij je haargrens. Een middenscheiding is dan vaak niet mogelijk omdat je haar altijd weer vanzelf in een zijscheiding komt. En bij een zijscheiding is de ene kant heel plat en de andere kant staat bol.

Een kruin vooraan moet je dagelijks goed in model föhnen, een froufrou of pony is daarom een goed idee. Zo kun je enkel je froufrou wassen aan de wastafel en ben je sneller klaar. Breng een klein beetje mousse in je froufrou, föhn het haar in model met een ronde borstel en klaar.
 

Lees ook: welke froufrou past bij mij?


Je kruin verbergen in kort haar

Als je kort haar hebt is het moeilijker om je kruin te verbergen dan bij lang haar. Dat komt doordat het gewicht van je haar helpt om je haar op zijn plaats te houden. Kort haar is lichter en daardoor heeft je kruin vrij spel.

Bij een bobkapsel en alles wat korter is zul je dagelijks aan de slag moeten om je kruin weg te werken. Dat begint al met het wassen van je haar: als je een kruin hebt achterop je hoofd zorg dan dat je altijd met je hoofd achterover gebogen onder de douche staat, zo wordt het haar gedwongen om naar achteren te vallen.

Vervolgens zul je aan de slag moeten met stylingproducten zoals een verstevigende mousse om het haar meer volume bij de aanzet te geven. Vervolgens breng je ook een serum in de punten van je haar, zo voeg je wat extra gewicht toe en voorkom je dat er een kruin kan ontstaan. Tot slot gebruik je hairspray om het haar te fixeren.

Je kruin verbergen in lang haar

Als je langer haar hebt kun je makkelijker je kruin verbergen want het gewicht trekt je haar naar beneden waardoor er moeilijker een kruin kan ontstaan. Toch kun je een kruin hebben achterop je hoofd als je bijvoorbeeld fijn haar hebt of als je een muts hebt gedragen.

Bij haar dat langer is dan een bobkapsel volstaat het om na het wassen je haar in model te föhnen met behulp van een verstevigende mousse. Omdat na een nachtje slapen je kruin toch vaak weer de kop opsteekt kun je beter je haar vastmaken in een staart of vlecht voor het slapengaan.

Heb je lang haar en een grote bos krullen? Overweeg dan net om het korter te knippen want bij kort haar vallen je krullen gewoon over je kruin heen.

Lees meer

Zijscheiding of middenscheiding? Zo maak je de juiste keuze!

  24-08-2017     Reacties (1)

Wil je eens wat anders met je haar doen dan gewoonlijk maar zonder dat de schaar erin gaat? Iets aan je scheiding veranderen geeft je meteen een andere uitstraling en vind je het niks dan ben je natuurlijk zo weer terug naar je oude kapsel. Benieuwd of jij beter voor een zijscheiding, een middenscheiding of misschien wel een froufrou kan gaan? Lees dan snel verder.

 

De juiste scheiding benadrukt je sterke punten zoals je jukbeenderen en verdoezelt je mindere kantjes zoals een te hoekige kaaklijn, dat zegt celebrity hairstylist Mika Fowler. Het enige wat je daarvoor hoeft te weten is de vorm van je gezicht en van daaruit heb je met deze tips meteen de juiste scheiding te pakken.

Een rond gezicht: middenscheiding of diepe zijscheiding

Wat een rond gezicht nodig heeft is de illusie van lengte, die krijg je door een middenscheiding of een diepe zijscheiding. Vooral bij een korte coupe is een diepe zijscheiding ideaal.

 

Een vierkant gezicht: zijscheiding met froufrou

 

Een zijscheiding met een lange froufrou maakt een vierkant gezicht minder hoekig. Plukjes die je gezicht omkaderen geven je een zachtere uitstraling en zijn zowel bij lang haar als kort haar een goed idee.

 

Lees ook: welke froufrou past bij mij?

Een ovaal gezicht: alles

 

Een ovaal gezicht staat overal mee, met elk kapsel en met elke scheiding. Je kan dus kiezen uit een middenscheiding, een zijscheiding, geen scheiding, alle mogelijke froufrou's, kort haar, lang haar, laagjes of geen laagjes,...
 

Een langwerpig gezicht: middenscheiding en froufrou

 

Een langwerpig gezicht wil je optisch ronder maken en dat kun je bereiken met een middenscheiding en een kapsel met laagjes. Een froufrou doet je gezicht dan weer korter lijken, probeer ook hier weer een ronde vorm erin te houden.
 

Een hartvormig gezicht: diepe zijscheiding

 

Bij een hartvormig gezicht is het voorhoofd breed en de kin puntig. Een middenscheiding zou de kin juist extra puntig maken, daarom is een diepe zijscheiding een goed idee bij een hartvormig gezicht.

 

Lees meer

Welk kapsel was hip in jouw geboortejaar? Bekijk het hier!

  09-08-2017     Reacties (9)

Modetrends en beautytrends veranderen constant. Is dit jaar zilvergrijs haar nog een hype dan kan het volgend jaar alweer “out” zijn. Vroeger was dat ook al zo, toen waren krullen soms jarenlang super hip en opeens had iedereen weer stijl haar. Laten we even kijken naar de kapseltrends van vroeger en vergeet natuurlijk niet om zeker eens te kijken naar het kapsel uit jouw geboortejaar.

Debbie Harry van de band Blondie domineerde in 1977 de kapseltrends met haar wilde, blonde haren die een tikkeltje punky waren dankzij de korte laagjes in haar kapsel.

 

Charlie's Angels was een populaire serie in de tweede helft van de jaren '70 en inspireerde veel vrouwen om weelderige, naar buiten gerichte golven in hun haar te maken in 1978 net zoals Jill Munroe uit de serie.

 

In 1979 werd het pas echt punky toen de zwarte piekjes van Siouxsie Sioux razend populair werden.

Hét kapsel voor rock girls in 1980 was dit pittige korte kapsel van Joan Jett. Leuk feitje is dat Joan nu nog steeds vrijwel identiek hetzelfde kapsel heeft.

 

Nu is de topknot natuurlijk het kapsel bij uitstek voor op een luie zondag maar in 1981 was het fotomodel Iman die dit kapsel bekend maakte.

 

Als je haar maar zo hoog mogelijk was in 1982. En eigenlijk gold dat ook voor de rest van de 80's.

In 1983 inspireerde Brooke Shields met haar lange golvende haar dat volume had vanaf de aanzet.

 

The mullet of de haarmat ontstond eigenlijk al in de 70's maar was nog steeds trendy in 1984, zowel bij mannen als bij vrouwen.

 

Madonna domineerde natuurlijk ook de 80's en dit getoupeerde kapsel werd dan ook graag nageaapt in 1985.

Ook in 1986 kregen we nog geen genoeg van volume en vierde de crimped hair trend bovendien hoogtij.

 

Toen actrice Molly Ringwald doorbrak was iedereen weg van haar korte, rode krulletjes. “Ringlets” waren trendy in 1987.

 

De permanent was natuurlijk ook ongelooflijk hip in de 80's en om het plaatje compleet te maken werden in 1988 de froufrou's gewoon omhoog getoupeerd.

In de 80's waren ze niet vies van stylingproducten. In '89 was het dan ook trendy om je (gepermanente) krullen in een dikke laag gel te omhullen.

 

De geliefde prinses Diana was de influencer van begin jaren '90 met haar korte kapsel.

 

Dankzij topmodel Cindy Crawford was 1991 het jaar van de warrig knot met losse plukjes rondom het gezicht.

In 1992 bepaalde Courtney Love de kapseltrends met haar wilde blonde grunge look.

 

1993 was het jaar van Janet Jackson die in de film Poetic Justice schitterde met lange box braids en daar veel vrouwen mee inspireerde.

 

Stiekem had Jennifer Aniston een hekel aan dit kapsel maar het lokte in 1994 wel duizenden vrouwen naar de kapper voor “the Rachel haircut”.

Het korte, warrige kapsel van Meg Ryan in de film French Kiss werd de volgende trend in 1995.

 

En toen kwamen de Spice Girls. Door Ginger Spice gingen jonge meisjes in 1996 zeuren bij hun ouders voor van die trendy, oranje en blonde plukjes in hun haar.

 

In 1997 begon er een nieuwe trend: losse dotjes bovenop het hoofd, vastgezet met vlinderclipjes in alle mogelijke kleuren.
 

Baby One More Time maakte van Britney Spears een wereldster in 1998 en haar schattige vlechtjes werden door duizenden meisjes gekopieerd.

 

Dé trend van 1999 was een paardenstaart met 2 losse plukjes, een kapsel dat dankzij Katarina Stratford uit 10 things I hate about you razend populair was.

 

Met de gekke 90's achter de rug startte Beyoncé een nieuwe, meer draagbare trend in 2000 met zachte golven, honingblond haar en lichtblonde highlights.
 

Lees meer