Dit zijn de haarkleur trends van herfst en winter 2020/2021

  07-09-2020     Reacties (1)

Dit jaar was ook voor kappers en hairstylisten nogal ongewoon. Niet alleen sloten de kapsalons in veel landen gedurende enkele weken de deuren, de coronacrisis heeft ook echt een invloed op de kapsels en haarkleuren die we kiezen. De highlights worden chunkier en de kleuren worden donkerder en uniformer. Kijk even mee naar de haarkleur trends van deze herfst en winter.

haarkleuren herfst 2020

Toned-down blonde

Net zoals elk najaar gaan velen weer terug van zomers blond naar warmere herfstkleuren. Wie deze zomer natuurlijke highlights kreeg of highlights heeft laten zetten bij de kapper kan vragen om met een warme toner de kleur egaler te maken. Zo schemeren je highlights nog een beetje door maar dan minder fel dan in de zomer.
 

haarkleuren herfst winter 2020

Inktbruin

Donkerbruin en zwart zijn kleuren die vrij makkelijk bij te houden zijn en wie van nature donker haar heeft zal tijdens de lockdown minstens eens overwogen hebben om met een pakje haarverf uit de supermarkt aan de slag te gaan en haar haar donkerbruin of zwart te verven. We leerden onze natuurlijke haarkleur weer meer te appreciëren, kijk maar naar Dua Lipa die haar felle kleurtjes inruilde voor egaal “inktbruin” zonder meer.

trendy haarkleuren herfst winter 2020 2021

Koperrood

Koperrood daarentegen, is een all-time herfstfavoriet maar alles behalve makkelijk om bij te houden. Toch is het de ideale kleur voor wie van nature blond haar heeft en echt eens iets anders wil zonder meteen te donker te gaan. Ook bij brunettes met een lichte huidskleur staat koperrood vaak heel mooi. Tip: met een rode shampoo en conditioner blijft je haarkleur veel langer mooi.

haarkleuren herfst 2020

Chunky highlights

Konden de higlights vorig jaar niet fijn en natuurlijk genoeg zijn, dankzij corona gaan we weer terug naar wat dikkere highlights die sneller en makkelijker gezet kunnen worden. Het bespaart je niet alleen geld maar vooral veel tijd in het kapsalon.

haarkleur herfst winter 2020 2021

Pastelkleuren


Tijdens de lockdown boomde de vraag naar pastelkleuren zoals roze, groen en blauw. De reden is simpel: wie altijd al eens zo’n kleur wou proberen maar niet durfde kon nu naar hartenlust experimenteren want je moest toch nergens naartoe. Is het niks dan wacht je gewoon tot de kleur er weer uitgewassen is. Kleurexperten denken dat de trend nu echt gezet is want ook in het kapsalon stijgt de vraag naar subtiele kleuraccenten in pastelkleuren.

haarkleuren winter 2021
 

Natuurlijk grijs


Tja, de lockdown ging natuurlijk ook gepaard met uitgroei. Donkere uitgroei bij blond haar, blonde uitgroei bij donker geverfd haar en natuurlijk ook grijze uitgroei. In de vele kapselgroepen op Facebook komt dezelfde vraag constant terug: “hoe laat je je grijze haar uitgroeien?”. Je kan er dus zeker van zijn dat natuurlijk grijs haar dé trend wordt van herfst en winter 2020/2021.

Wat is jouw favoriete haarkleur van dit najaar?

 

Lees meer

Paarse toner | Wat is paarse toner en hoe werkt het precies?

  21-03-2020     Reacties (1)

Waarschijnlijk heb je het ooit al wel bij iemand gezien of misschien zelf meegemaakt: haar dat blond had moeten zijn maar dat een gele of oranje kleur heeft gekregen. Bij de kapper wordt zoiets vakkundig opgelost met een paarse toner maar ook thuis kun je prima met een toner aan de slag. In dit artikel lees je wat een toner precies is en hoe het werkt om de gele gloed uit je haar te verwijderen.

paarse toner

Toner of haarverf?


Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat een toner niet hetzelfde is als haarverf. Met haarverf kun je van licht naar donker en van donker naar licht, met een toner kan dat niet. Een toner werkt enkel op blond haar. Dat kan natuurlijk blond haar maar ook geblondeerd haar zijn.

Bekijk een toner als een houtbeits: het dringt in het hout en legt er een gekleurde film over terwijl de houtstructuur zichtbaar blijft. Verf daarentegen legt een dikke laag en laat niks meer van de structuur zichtbaar. Bij een toner blijft je haar blond maar de warme tonen worden geneutraliseerd.

Hoe ontstaat geel of oranje haar?


Tijdens het ontkleuren wordt het pigment uit je haar verwijderd, dat verloopt in fases. Afhankelijk van hoe donker je natuurlijke haarkleur is zullen we te maken krijgen met rode, oranje en gele ondertonen. Met ontkleuren alleen eindig je altijd met één van deze kleuren. Alleen wanneer het haar ontkleurd is tot geel of licht oranje kunnen we het blond gaan verven. Kies je voor een koele kleur zoals asblond dan zal de kapper een paarse toner gebruiken om de gele tonen te neutraliseren.

Na een paar weken verdwijnt de toner en komt de warme ondertoon weer tevoorschijn. Op dit moment kun je zelf een toner gaan gebruiken om opnieuw de warme tonen te gaan verwijderen.

Hoe werkt paarse toner?


Een (paarse) toner zoals de Wella Color Charm T18 toner gebruik je samen met 6% waterstofperoxide. De waterstofperoxide opent de haarschubben zodat de paarse kleur het haar kan binnendringen. Je zal je haar zeer donkerpaars zien worden tijdens dit proces. Na 30 minuten spoel je de toner uit je haar en als het goed is heb je nu een koele of neutrale blonde kleur.

Met zilvershampoo kun je nu de kleur gaan bijhouden. Zilvershampoo legt telkens een paarse film over het haar, die blijft slechts enkele dagen zitten. Vergelijk het met een groene concealer die je over roodheden op je gezicht aanbrengt, na een paar uur is de concealer verdwenen en komen de roodheden weer tevoorschijn.

Paarse toner is dan wel de bekendste toner maar er bestaan ook groene of blauwe toners. Groen wordt gebruikt om een rode ondertoon te neutraliseren en blauw wordt gebruikt om oranje te neutraliseren.

paarse toner

Is je haar tonen schadelijk?


Het tonen van gezond haar is op zich niet schadelijk omdat er slechts een klein percentage ontwikkelaar wordt gebruikt maar het ontkleurproces wat eraan vooraf is gegaan kan je haar wel poreus hebben gemaakt, zeker als je van donker naar licht bent gegaan. Kappers gebruiken daarom vaak Olaplex, dat is een product dat de zwavelverbindingen in je haar herstelt. Het legt geen beschermende laag over je haar zoals conditioners of haarmaskers dat doen maar dringt echt in je haar binnen en herstelt daar beschadigingen door chemische behandelingen of door de stijltang.

Je kan Olaplex ook thuis gebruiken om je haar na het ontkleuren en tussen het verven door gezond te houden of te herstellen. Ook als je binnenkort van donker naar blond wil gaan is het verstandig om alvast te starten met Olaplex zodat je haar het minder zwaar te verduren zal krijgen tijdens het ontkleurproces.

Wil je graag weten welke toner voor jou geschikt is? In dit artikel bespreek ik welke van de Wella Color Charm toners je nodig hebt als je lichtblond, donkerblond of goudblond haar hebt.

Lees meer

5 redenen waarom zelf je haar verven verkeerd kan gaan

  14-03-2020     Reacties (0)

Zelf je haar verven, het kan je een hoop geld besparen maar het kan ook grandioos verkeerd gaan. Vaak moet je dan alsnog naar de kapper om je haar opnieuw te laten verven of een aantal weken wachten tot de kleur is uitgewassen. Maar waarom gaat zelf je haar kleuren soms verkeerd? Vandaag bespreek ik de 5 belangrijkste redenen met jullie.


waarom zelf je haar verven verkeerd kan gaan


Niet lang genoeg laten inwerken


Semi-permanente of permanente haarkleuring moet meestal 45 minuten inwerken. Vaak al na een kwartier ziet je haar er erg donker uit, of juist een stuk roder dan de kleur waarop je hoopte volgens de verpakking. Ga dan zeker niet je haar uitspoelen, het rode is een fase waar je haar doorheen gaat om tot de uiteindelijke kleur te komen.

De kleur wijkt teveel af


Je koopt een pakje haarverf met een afbeelding van een mooie haarkleur maar bij jou pakt de kleur helemaal anders uit. Dat komt meestal doordat je eigenlijke haarkleur teveel afwijkt van de kleur op de foto. Met haarverf voor thuisgebruik kun je maximum 2-3 tinten afwijken. Wil je bijvoorbeeld van lichtblond naar donkerbruin dan zul je je haar moeten voorpigmenteren met speciale kappersproducten.

Maar ook als je al eerder je haar hebt gekleurd, met een pakje uit de winkel, met henna of bij de kapper kan de kleur helemaal anders uitpakken.

Oranje in plaats van blond


Wil je van bruin haar naar blond dan is de kans groot dat je haar een gele of zelfs oranje gloed zal hebben na het ontkleuren. De meeste drogisterijmerken zijn bedoeld om bijvoorbeeld donkerblond haar een tint op te lichten maar ook speciale blonderingsproducten kunnen leiden tot oranje haar. Met een paarse toner, bijvoorbeeld Wella T18 (tegen een gele gloed) of een blauwe toner (Wella T14 tegen een oranje gloed) kun je warme ondertonen verwijderen.


waarom zelf je haar verven verkeerd gaat


Vlekkerige haarkleur


Als je haar na het drogen een vlekkerige kleur heeft dan komt dat wellicht doordat je niet overal voldoende verf hebt aangebracht. Indien je haar gezond genoeg is kun je het beste je haar helemaal opnieuw verven. Met een kwast kun je preciezer werken dan wanneer je de verf rechtstreeks uit het flesje aanbrengt.

Je haarkleur kan ook minder egaal worden doordat het op bepaalde delen te poreus is. De poreuze delen nemen dan meer kleur op dan de gezonde delen. Heb je poreus haar, gebruik dan een porosity equalizer voor het verven zodat je haar overal evenveel kleur opneemt.

Je haar neemt de kleur niet op


Het kan ook voorkomen dat je haar of bepaalde delen ervan de kleur niet goed opnemen. Dat kan gebeuren wanneer je voorheen je haar met henna hebt geverfd. Henna is namelijk op basis van olie en dat legt een laagje om het haar, waardoor chemische haarverf niet wordt opgenomen. In dat geval zul je te rade moeten gaan bij een kapper, of wachten tot de henna is uitgegroeid.

Is je nieuwe haarkleur echt helemaal niet waar je op gehoopt had dan kun je altijd nog terug naar je basiskleur met behulp van een Color Cleaner zoals L’Oréal Professional Efassor. Dit product verwijdert ongewenste of te donker uitgevallen permanente en semi-permanente haarkleuren.

Heb jij bovenstaande problemen wel eens gehad tijdens het verven van je haar?

Lees meer

Dit zijn de haarkleur trends van lente en zomer 2020

  12-02-2020     Reacties (0)

Afgelopen winter zagen we een mooie mix tussen natuurlijke haarkleuren zoals kastanjebruin en wat meer gewaagde kleuren zoals Toasted Coconut. Welke haarkleur trends zal de lente en zomer van 2020 ons brengen? Koel, warm, naturel of juist alles behalve? Hou je alvast klaar voor de comeback van de dip dye.
 

haarkleur trends lente zomer 2020

Caramel highlights

Al een aantal jaar geleden brak de “caramel highlights” trend door, een mix van warme karamelkleurige highlights op een naturel bruine basis. Aan deze trend lijkt voorlopig nog geen einde te komen, ook dit voorjaar blijft het een geliefde kleur. Caramel highlights is een kleur die het hele jaar door kan, al worden de highlights in de zomer wel wat lichter.

haarkleur trends lente zomer 2020


Iced Mocha

Een haarkleur die weinig touch-ups nodig heeft, dat is waar we tegenwoordig steevast naar vragen bij de kapper. Iced Mocha is een haarkleur die zodanig wordt samengesteld dat bijwerken amper nodig is. Je kan deze kleur rustig de hele zomer laten uitgroeien zonder dat je haar er onverzorgd gaat uitzien. Voorkom wel dat je blonde punten geel gaan worden door af en toe een zakje Malibu C Blondes kristallen te gebruiken dat je oorspronkelijke blonde kleur terugbrengt.

Haarkleur trends 2020


Dip Dye

De dip dye trend, een jaar of 5 geleden kon je er niet omheen. Daarna doofde de trend langzaam uit en gingen we over op balayage maar onlangs blaasde Demi Lovato de dip dye nieuw leven in. Demi kleurde slechts de onderste centimeters van haar haar in een felle kleur en dat voorbeeld wordt ondertussen lustig gevolgd op Instagram.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💗

Een bericht gedeeld door Demi Lovato (@ddlovato) op


Silver blonde

Nog een trend die al jarenlang meegaat is de zilvergrijze haarkleur. Maar zilvergrijs ligt voor veel mensen ver van hun natuurlijke haarkleur, zelfs bij blondines. Daarom wordt silver blonde een trend dit jaar: je basiskleur is asblond of donkerblond maar met zilverblonde accenten. Het geheel ziet er erg natuurlijk uit terwijl het toch een stuk zachter overkomt dan een volledige grijze coupe. Maar hier geldt wel dat een zilverblonde toner onmisbaar is om je kleur tussentijds op te frissen.

haarkleuren voorjaar 2020


Lilac

Lilac hair brak vorig jaar al door en ook dit jaar gaan we deze flashy haarkleur steeds meer in het straatbeeld zien. Je kan allover lilac gaan maar lila kan ook mooi gecombineerd worden met de andere trends van dit jaar: met zilverblond of als dip dye waarbij je enkel een vleugje paars in je punten aanbrengt. Voor lilac hair geldt nog meer dan voor alle andere kleuren dat brassy, gele ondertonen ongewenst zijn. Een no-yellow shampoo en paars haarmasker zijn dus onmisbaar.

haarkleur lente zomer 2020


Enkele populaire haarkleuren van afgelopen winter blijven zeker ook nog trendy dit voorjaar, denk aan kastanjebruin en shadow roots.

Wat wordt jouw favoriete haarkleur van dit voorjaar?

Lees meer

Je kapsel veranderen zonder knippen? 5 perfecte make-overs

  23-01-2020     Reacties (0)

Lang haar is mooi en super vrouwelijk, alleen kan het soms wat eentonig worden wanneer je al jaren met hetzelfde kapsel rondloopt. Soms krijg je zin om de schaar erin te zetten en voor een fris kort kopje te gaan maar anderzijds weet je dat de kans groot is dat je je lange lokken gaat missen.

Voor iedereen met lang haar die wel eens een ander kapsel wil maar liefst zonder tientallen centimeters aan lengte te verliezen heb ik vandaag 5 make-overs voor lang haar zonder knippen.


haar veranderen zonder knippen

Laagjes

Een makkelijke manier om iets aan je kapsel te veranderen zonder dat het echt korter wordt is laagjes laten knippen. Laagjes zorgen voor een speels effect en ze creëren ook nog eens meer volume. Ze vragen bovendien geen extra verzorging en hoeven niet vaak bijgeknipt te worden.

kapsel veranderen zonder knippen

Balayage

Als er echt niks van je haar af mag dan kun je ook met kleur gaan spelen. Een balayage is een free hand technique, de kapper gaat dus met de hand kleur aanbrengen een paar centimeter vanaf de hoofdhuid naar onderen toe. Rond je gezicht behoud je dus je eigen haarkleur terwijl de lengtes een stuk lichter worden.

kapsel veranderen zonder knippen

Babylights

Ga je echt voor een frisse coupe die toch heel natuurlijk oogt dan kun je ook voor babylights gaan. Dit zijn hele dunne highlights die zich perfect mengen tussen je eigen haarkleur. Babylights brengen diepte in je haar, zo lijkt je haar meteen ook een stuk voller.

Ga wel naar een kapper die weet hoe het moet want babylights duren lang en worden heel precies aangebracht, dicht bij de aanzet van het haar zodat je gezicht mooi omkaderd wordt. Je wil geen snel geverfde, centimeters brede en streperige highlights. Babylights moeten ook wat vaker worden bijgewerkt dan balayage en vaak worden er toners gebruikt om gele of oranje ondertonen te vermijden.


kapsel veranderen zonder knippen

Krullen

Heb je normaal steil of licht golvend haar en wil je graag eens krullen proberen dan kun je eens met een krultang of warme rollers aan de slag. Of ga voor de nieuwe spiraalkrullers, ze geven je fijne spiraalkrullen zonder je haar te beschadigen.

Krullen zorgen er meteen voor dat je er compleet anders uitziet en aan de lengte van je haar hoeft niets te veranderen, al zal het er met krullen wel wat korter uitzien.

nieuw kapsel zonder knippen

Pony/froufrou

De meest drastische verandering zonder je haar korter te knippen is het laten knippen van een pony. Je kan beginnen met een lange schuine pony en kijken hoe dat staat. Later kun je hem eventueel korter knippen of er een rechte pony van maken. 

Met een pony zie je er meteen helemaal anders uit maar hou er wel rekening mee dat hij vaak zal moeten bijgeknipt worden en dat het lang duurt vooraleer hij terug is meegegroeid als je het toch niet zo leuk vind staan.

Wil je eens een pony proberen zonder dat je meteen je haar hoeft te knippen dan kun je ook een clip in pony overwegen.

Lees meer